een func_prijsonder(limiet FLOAT)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Klaas vieren

klaas vieren

17/01/2011 22:39:48
Quote Anchor link
Ik moet een functie maken die het aantal titels geeft met een prijs onder de opgegeven limiet, zo dus:

CREATE FUNCTION func_prijsonder(limiet FLOAT)

...kan iemand me helpen svp,, merci! :(

Mijn tabel boeken bestaat uit: Code, titel, auteur, prijs en voorraad
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:57:47
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

17/01/2011 22:58:17
Quote Anchor link
Het manual doet het toch prima bij 'create function'?
 
Klaas vieren

klaas vieren

17/01/2011 23:39:18
Quote Anchor link
Ja, maar ik weet niet hoe en wat voor functie ik moet maken om dat te realiseren..
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

18/01/2011 00:38:56
Quote Anchor link
Ik vind die mysql docs ook maar onduidelijk. Als je je antwoord vindt, deel het dan met ons aub.
 
Jelmer -

Jelmer -

18/01/2011 08:55:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
delimiter //

CREATE FUNCTION func_prijsonder (limiet DECIMAL(11,2))
    RETURNS INT(11)
    READS SQL DATA
BEGIN
    DECLARE aantal INT(11);
    SELECT
        COUNT(*) INTO aantal
    FROM
        boeken
    WHERE
        prijs < limiet;
    RETURN aantal;
END
//

delimiter ;
 
Klaas vieren

klaas vieren

18/01/2011 18:49:30
Quote Anchor link
@Jelmer rrr, kan ik niet een FLOAT gebruiken voor limiet? Tenminste, zo staat het in de opdracht..

Ps. Hartstikke bedankt!

Toevoeging op 18/01/2011 18:50:13:

Kun je me ook laten zien of vertellen of dit goed is als ik het wil uitproberen:

SET @limiet = 50;
call func_prijsonder;



Toevoeging op 18/01/2011 21:21:04:

SET @limiet = 45;
CALL FUNCTION func_prijsonder(@limiet);

SELECT @limiet

werkt niet...

Ps. Nogmaals bedankt Jelmer, de functie is wel aangemaakt

Toevoeging op 18/01/2011 21:23:44:

GELUKT!

Volgende code moest ik gebruiken:

SET @limiet = 45;
SELECT func_prijsonder(@limiet)

Merci iedereen :p

Toevoeging op 18/01/2011 21:33:11:

Snelle vraagje, hoe kan ik in de functie ervoor zorgen dat het ook de titel en prijs meeleest als ik select gebruik?
 
Jelmer -

Jelmer -

18/01/2011 23:29:50
Quote Anchor link
Je geeft nu een aantal terug. Hoe verwacht je daarbij een titel en prijs te combineren? Van welk product moet hij die pakken?
Gewijzigd op 18/01/2011 23:30:06 door Jelmer -
 
Klaas vieren

klaas vieren

19/01/2011 00:13:25
Quote Anchor link
Ik heb een tabel BOEKEN met de volgende velden:

Code, titel, auteur, prijs en voorraad.

Nu krijg ik met de functie alleen een aantal te zien (wat overigens goed werkt!). Ik zou graag een functie hebben dat wanneer ik de limiet opzet, de titel en prijs te zien krijg ..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.