een getal buiten de form krijgen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niels Peeren

Niels Peeren

18/03/2013 13:34:55
Quote Anchor link
goedemiddag,

ik had een klein vraagje waar ik nu al een tijdje mee aan het stoeien ben

ik heb op internet iets gevonden wat er voor zorgt dat als je een checkbox aanklikt hij een bepaalde value live update op de pagina.

dit script zet dit getal automatisch in een Input type="text" formuliertje neer.

nu wou ik dus dat getal(de value) niet in een form maar gewoon in een div zetten.

wat ik nu heb is :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head><title>Untitled</title></head>
<body>
<form>
<input onclick="clickCh(this)" type="checkbox" name="one" value="10"> $10.00<br>
<input onclick="clickCh(this)" type="checkbox" name="two" value="12"> $12.00<br>
<br>
<input id="total" type="text" name="total">
</form>
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
var total = document.getElementById("total")
function clickCh(caller){
if(caller.checked){
add(caller)
} else {
subtract(caller)
}
}
function add(caller){    total.value = total.value*1 + caller.value*1}
function subtract(caller){    total.value = total.value*1 - caller.value*1}
</script>
</body>
</html>


ik ben nog niet zo goed in javascript dus ik hoop dat iemand mij hiermee zou kunnen helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:29:48
 
- SanThe -

- SanThe -

18/03/2013 15:18:26
Quote Anchor link
Wat is het probleem.
Volgens mij werkt dit gewoon.

Bovenste aangeklikt => 10
Onderste aangeklikt => 12
Beiden aangeklikt => 22
 
Niels Peeren

Niels Peeren

18/03/2013 16:20:58
Quote Anchor link
het werkt inderdaad ook maar het probleem is dat hij het in een <input type="text"> neerzet en het moet gewoon een los getal zijn
 
- SanThe -

- SanThe -

18/03/2013 16:48:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
 <head><title>Untitled</title></head>
 <body>
  <div id="total">0</div>
  <form>
   <input onclick="clickCh(this)" type="checkbox" name="one" value="10"> $10.00<br>
   <input onclick="clickCh(this)" type="checkbox" name="two" value="12"> $12.00<br>
   <br>
   <input id="text" type="text" name="text">
  </form>
  <script language="JavaScript" type="text/javascript">
   function clickCh(caller){
    if(caller.checked){
     add(caller)
    } else {
     subtract(caller)
    }
   }
   function add(caller){    
    var total = document.getElementById("total");
    total.innerHTML=parseInt(total.innerHTML) + parseInt(caller.value);
   }
   function subtract(caller){
    var total = document.getElementById("total");
    total.innerHTML=parseInt(total.innerHTML) - parseInt(caller.value);
   }
  </script>
 </body>
</html>
 
Niels Peeren

Niels Peeren

18/03/2013 17:08:07
Quote Anchor link
Heel erg bedankt SanThe , dat is precies hoe ik het bedoelde.

kan ik die getal nu ook aan een string vastmaken?

de bedoeling is dat mensen minimaal 2 dingen moeten selecteren en maximaal 10 en ik wil dat met php dus checken is dat mogelijk met dit script?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/03/2013 17:13:15
Quote Anchor link
Niet echt duidelijk.
 
Niels Peeren

Niels Peeren

18/03/2013 17:23:13
Quote Anchor link
ehm okay

ik heb een feest georganiseert en ik wil wat vrienden uitnodigen.

ik moet dan minimaal 2 vrienden selecteren om uit te nodigen en maximaal 10.

ik wil dus in php het aantal aangefinkte checkboxes weten zodat ik daarmee kan werken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if($total > 10 ) {
echo "error";
}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if($total < 2 ) {
echo "error";
}



die $total wil ik dan dus gelijk hebben aan het aantal gecheckte checkboxes
 
- SanThe -

- SanThe -

18/03/2013 17:26:33
Quote Anchor link
Dat is toch iets heel anders dan wat je nu hebt.
 
Niels Peeren

Niels Peeren

18/03/2013 19:56:20
Quote Anchor link
ja dat is iets anders maar ik wou alleen weten of die mogelijkheid er is met dit script anders moet ik voor zo'n klein vraagje en heel nieuw topic openen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.