Een highscore maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rob

Rob

04/04/2007 20:25:00
Quote Anchor link
Ja, zoals de titel zegt, maar dan wat moeilijker...

Ik ben bezig met een soort klik-spelletje, dat je de meeste unike IP's moet verzamelen.
Als iemand op je link klikt, dan krijg je er 1 klik bij.
Dat staat in de tabel be_users. Daarin staat in de rij: aantal
Dat zijn dus echt de kliks.
Dan heb ik nog een tabel, namelijk be_ip.
Daarin staat, voor wie hij is en welk ip het is.
Dat zodat je zegmaar 1 X een ip kan gebruiken. Oftuwel:

Je kan oneindig lang klikken, en dan komen er kliks bij. Behalve unieke kliks, die gaan per IP.

Nu wil ik dus een highscore maken, alleen... Hoe moet ik kijken wie de meeste IP's heeft?

Groeten Rob.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:24:51
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

04/04/2007 20:34:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$query
= "SELECT DISTINCT(COUNT(*)) FROM be_ip WHERE userID = ".$userID;
?>


zoiets denk ik, of hoe jouw tabel ook opgebouwd is, je wilt immers per user de kliks weergeven denk ik.
Distinct staat voor het filteren van dubbele data, dus 1 ip wordt maar 1 keer geteld als het goed is, een ding waar ik niet zeker van ben is of distinct en count samen gebruikt kunnen worden, maar dat is een kwestie van uitproberen.
 
Rob

Rob

04/04/2007 20:57:00
Quote Anchor link
Oh bedankt! Trouwens: Elk IP staat er maar 1 x in :P
Enne, ik wil met die highscore dus alle spelers onder elkaar, dus eigenlijk een
select * from be_users order by aantal desc
Maar dan dus daty hij zegmaar telt hoevaak hij de spelernaam ziet in de tabel be_ip.
Dat is het eigenlijk
Degene wiens naam het meeste voorkomt in de tabel be_ip, die moet dus bovenaan komen te staan.
Zodat ik em dus in een while kan zetten
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

04/04/2007 22:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
= "SELECT
               COUNT(*) AS aantal
           FROM
               be_ip
           WHERE
               userID = "
.$userID."
           ORDER BY
               aantal DESC"
;
?>


in vorige query geen alias gegeven aan het resultaat van count, had ik eigenlijk wel moeten doen.
Dit zou moeten werken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan van Iwaarden
 
Rob

Rob

04/04/2007 22:16:00
Quote Anchor link
Oke, ik zal even proberen. Dankje wel!
 
Rob

Rob

04/04/2007 22:26:00
Quote Anchor link
Weetje, ik geef de bron wel even.
Edit:

Omdat ik er dus niet uitkom :P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>
.:BreinEters Festifal:. [Highscores]
</TITLE>
<link rel="stylesheet" href="stijl.css" type="text/css">
</HEAD>
<BODY>
<P ALIGN="CENTER"><script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-3532409597599308";
google_ad_width = 728;
google_ad_height = 90;
google_ad_format = "728x90_as";
google_ad_type = "text_image";
google_ad_channel = "";
google_color_border = "000000";
google_color_bg = "FF4444";
google_color_link = "661111";
google_color_text = "000000";
google_color_url = "FFFFFF";
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
  src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>
</P>
<H3 ALIGN="center">BreinEters Festifal!</H3>
<P ALIGN="CENTER">De Highscores</P>
<BR>
<TABLE name="highscore" border=0 width="80%" align="center" bgcolor="1a1a1a">
<TR><TD><B>Gebruikersnaam:</B></TD><TD><B>Aantal Gegeten Breinen:</B></TD></TR>
<?php
include("connection.php");
$query = mysql_query("SELECT COUNT(ip) AS aantal FROM be_ip  ORDER BY aantal DESC") or die(mysql_error());
while ($rij=mysql_fetch_assoc($query)) {
echo '<TR><TD>'.$rij["voorwie"].'</TD><TD>'.$rij["aantal"].'</TD></TR>';
}


?>

</table>
<BR><HR><BR>
</BODY>
</HTML>

Wat ik dus wil, is een highscore met de naam en het aantal gegeten breinen (dus de ip's) in 1 tabel, met degene met de meeste IP's bovenaan
in die tabel be_ip staat dus het ip, een id, en de naam van voor wie hij is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rob
 
Rob

Rob

05/04/2007 13:02:00
Quote Anchor link
Bump?
Edit:
Oh shit sorry! Ik zat te denken aan 12 uur ;) Het probleem is, is dat het eigenlijk al af meot zijn... dus daarom ben ik was gehaast.. Sorry daarvoor!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rob
 
- wes  -

- wes -

05/04/2007 13:05:00
Quote Anchor link
24uur, en dat weet je zelf ook
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.