een IF binnen een ECHO

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruben De Schouwer

Ruben De Schouwer

18/11/2006 01:03:00
Quote Anchor link
Beste scripters, ik ben een beginnende phper en ik zit met iets dat ik maar niet opgelost krijg nl.:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
    echo '         <div id="artikel_titel">
            ' . $row['topic'] . '
         </div>
        <div id="artikel_datum">
            ' . $row['datum'] . '
           </div>
           <div id="artikel_bericht">
            ' . $row['bericht'] . '
           </div>
           <div id="artikel_categorie">
            if ($categorie == 1) {
               $cat = "Algemeen";
            }
            if ($categorie == 2) {
               $cat = "Video";
            }
            if ($categorie == 3) {
               $cat = "Links";
            }
            Categorie: ' . $cat . ' | Gepost door: ' . $row['naam'] . '
           </div>
              <p />';


Dat IF-je komt dus gewoon als txt wat logisch is omdat het binne de echo staat... maar waar moet ik het zetten om te laten werken en niet als txt te verschijnen?

Ik hoop dat jullie me even weer op het jusite spoor kunnen brengen.

Bedankt op voorhand !
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben De Schouwer
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 22:14:47
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/11/2006 01:09:00
Quote Anchor link
Je zou 2 dingen kunnen doen:

- Van tevoren die if-statements uitvoeren en daarmee $cat een waarde geven. Daarna kun je het hele blok in 1x echoen.
- Beginnen met echoen van het geheel. Op het punt van het if-statement de echo afsluiten, de waarde van $cat bepalen en daarna de rest echoen.
 
Raymond ---

Raymond ---

18/11/2006 10:01:00
Quote Anchor link
IK denk dat je het beste gewoon de eerste optie van Blanche kan doen. Gewoon even de if voor de echo zetten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond ---
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

18/11/2006 10:05:00
Quote Anchor link
btw is het niet handiger om die if reeks door een switch statement te vervangen, nu zijn het er nog maar drie maar als het er meer worden kun je denk ik beter een switch gebruiken
 
- -

- -

18/11/2006 10:31:00
Quote Anchor link
Of een array, nog mooier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$cats
= array(
  1 => 'Algemeen',
  2 => 'Video\'s',
  3 => 'Links'
);

echo $cats[$cat];

?>
 
Frank -

Frank -

18/11/2006 10:36:00
Quote Anchor link
Goeie opmerking van Freek. Ik zou echter kiezen voor een array, die is eenvoudiger te onderhouden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$aWaardes
= array(1 => 'Algemeen', 'Video', 'Links'); // uitbreiden naar eigen inzicht

if(array_key_exists($categorie, $aWaardes){
    $cat = $categorie;
}

else {
    $cat = $aWaardes[1];
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.