een # in een variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander W

sander W

26/08/2010 19:59:03
Quote Anchor link
Beste lezer,

Ik krijg elke week een database aangeleverd met daarin kolom namen welke een # bevatten.
Een query maken lukt wel, maar dit omzetten naar een variabele lukt niet.
Php ziet namelijk een # als een start voor comments.
Kan ik dit omzeilen?
Ik wil het volgende doen:

Voorbeeld:
kolom naam#

mysql query:
$variable1 = @mysql_query ("SELECT * FROM Table where `table`.`naam#` like $variable2");

$variable3= $rows->naam#;

De query werkt.
Alleen dit stukje PHP niet: $rows->naam#
omdat dat hekje erin zit, maar hij kan ook niet weg.
In de MYSQL query kan ik dit teken ` gebruiken, voor PHP niet.
Weet iemand een oplossing?


Bedankt voor het lezen en m.vgr,

Sander
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:09:20
 
Aad B

Aad B

26/08/2010 20:07:58
Quote Anchor link
gebruik echte quotes geen backtics.
je kan in de select ook al meteen aanpassen: select 'naam#' as naam
Gewijzigd op 26/08/2010 20:09:01 door Aad B
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

26/08/2010 20:28:53
 
Sander W

sander W

26/08/2010 20:29:31
Quote Anchor link
Aad B op 26/08/2010 20:07:58:
gebruik echte quotes geen backtics.
je kan in de select ook al meteen aanpassen: select 'naam#' as naam


Bedankt! Dit gaat de oplossing zijn!

Ik heb nogal veel kolommen, moet ik ze dan allemaal gaan opnoemen na SELECT?
of kan ik ook SELECT *,'naam#' as naam doen?

Ik heb het al geprobeerd, en het werkt!!

Aad B: Heel erg bedankt!!

Topic kan dicht
Gewijzigd op 26/08/2010 20:33:43 door sander W
 
TJVB tvb

TJVB tvb

26/08/2010 20:37:56
Quote Anchor link
Gewoon altijd alle kolommen noemen. Als er een keer iets aan je database heb je er niet zoveel last van. En heb je echt alle kolommen nodig? Alles wat je te veel opvraagt is overhead.
 
Aad B

Aad B

26/08/2010 21:20:39
Quote Anchor link
idd maak er een gewoonte van om altijd alle velden (kolommen) te noemen.
Edit:

en met name dit dit: SELECT *,'naam#' as naam
werkt misschien maar is super lelijk
Gewijzigd op 26/08/2010 21:22:51 door Aad B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.