Een insert, update en select in één form?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel

Marcel

20/10/2005 16:09:00
Quote Anchor link
Is het mogelijk om een insert, update en select in één form te plaatsen?

Ik ben namelijk een klantenbestand aan het maken waarbij je een klant kan toevoegen, een klant kan selecteren of een klant kan wijzigen. Dit wil ik in één form plaatsen.

Ik heb al een invoerscherm gemaakt (zie code hieronder):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
<?php
require_once('../Connections/sch.php');

mysql_select_db("sch");

$id = $_POST['id'];
$bedrijfsnaam = $_POST['bedrijfsnaam'];
$bedrijfsnaam = ucfirst($bedrijfsnaam);

$aanhef = $_POST['aanhef'];

$voorletter = $_POST['voorletter'];
$voorletter = strtoupper($voorletter);

$voorvoegsel = $_POST['voorvoegsel'];

$straat = $_POST['straat'];
$straat = ucfirst($straat);
$huisnummer = $_POST['huisnummer'];
$postcode = $_POST['postcode'];
$postcode = strtoupper($postcode);

$woonplaats = $_POST['woonplaats'];
$woonplaats = ucfirst($woonplaats);

$telefoonthuis = $_POST['telefoonthuis'];
$telefoonwerk = $_POST['telefoonwerk'];
$mobiel = $_POST['mobiel'];
$fax = $_POST['fax'];
$email = $_POST['email'];
$memo = $_POST['memo'];


$query_hoogste = "SELECT kl_klantennr FROM tmpklant ORDER BY kl_klantennr DESC";
$hoogste = mysql_query($query_hoogste, $sch) or die(mysql_error());
$row_hoogste = mysql_fetch_assoc($hoogste);
$totalRows_hoogste = mysql_num_rows($hoogste);

$sql = "INSERT INTO tmpklant (kl_klantennr,  kl_bedrijfsnaam, kl_aanhef, kl_voorletters, kl_voorvoegsel, kl_achternaam, kl_straatnaam, kl_huisnummer, kl_postcode, kl_woonplaats, kl_telefoonnrthuis, kl_telefoonnrwerk, kl_mobielnr, kl_faxnr, kl_email, kl_opmerking) VALUES ('$id','$bedrijfsnaam','$aanhef','$voorletter','$voorvoegsel','$achternaam','$straat','$huisnummer','$postcode','$woonplaats','$telefoonthuis','$telefoonwerk','$mobiel','$fax','$email','$memo')";
$resultaat = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Invoeg klant test</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="../design/css/style.css" />
<style type="text/css">
<!--
.style10 {color: #FF0000; }
.style2 {color: #FF6600}
.style9 {    color: #FF0000;
    font-weight: bold;
}
-->
</style>
<script type="text/JavaScript">
<!--
function MM_preloadImages() { //v3.0
  var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
    var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
    if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
}

function MM_swapImgRestore() { //v3.0
  var i,x,a=document.MM_sr; for(i=0;a&&i<a.length&&(x=a[i])&&x.oSrc;i++) x.src=x.oSrc;
}

function MM_findObj(n, d) { //v4.01
  var p,i,x;  if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
    d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
  if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[i][n];
  for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers[i].document);
  if(!x && d.getElementById) x=d.getElementById(n); return x;
}

function MM_swapImage() { //v3.0
  var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array; for(i=0;i<(a.length-2);i+=3)
   if ((x=MM_findObj(a[i]))!=null){document.MM_sr[j++]=x; if(!x.oSrc) x.oSrc=x.src; x.src=a[i+2];}
}
//-->
</script>
</head>

<body onload="MM_preloadImages('../Images/Big_icons/back_f2.png','../Images/Big_icons/next_f2.png')">
<table border="0" width="720" align="center" cellpadding="1" cellspacing="1" bgcolor="#E9ECEF">
  <tr>
    <td width="18%" class="style2"><span class="style9">Klant nummer</span></td>
    <td width="32%">
    <form action="" method="post" name="kl_klantennummer" id="kl_klantennummer">
      <input name="kl_klantennr" type="text" id="kl_klantennr" value="<?php echo $vars_pdm_kl_klantennr; ?>" />
      <input name="image" type="image" value="submit" src="../Images/Icons/zoeken.png" />
    </form></td>
    <td class="style9">zoeken op naam</td>
    <td class="style2"><label>
        <form action="" method="post" name="kl_achternaam" id="kl_achternaam">
          <input name="kl_achternaam" type="text" id="kl_achternaam" value="<?php echo $vars_pdm_kl_achternaam; ?>" />
          <input name="image" type="image" value="submit" src="../Images/Icons/zoeken.png" />
        </form>
      <br />
        </label></td>
  </tr>
</table>

<form id="toevoegen" name="toevoegen" method="post" action="">
  <table border="0" width="720" align="center" cellpadding="1" cellspacing="1" bgcolor="#E9ECEF">
    <tr>
      <td width="18%" class="style2">&nbsp;</td>
      <td width="32%"><input type="text" name="id" size="5" id="id" value="<?php echo $row_hoogste['kl_klantennr'] + 1; ?>"/></td>
      <td width="50%" colspan="7" class="style2">&nbsp;</td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="style9">Bedrijfsnaam</td>
      <td><input name="bedrijfsnaam" type="text" id="bedrijfsnaam" /></td>
      <td colspan="7" rowspan="12" class="style2"><span class="style10"><strong>Memo</strong></span>
          <textarea name="memo" cols="50" rows="10" wrap="off" id="memo"></textarea>
          <p>Voeg reparatie toe<br />
              <a href="../bestelling_verkoop/bestel.php?kl_klantennr=<?php echo $vars_pdm_kl_klantennr; ?>" target="_self">Voeg Bestelling Verkoop toe </a><br />
              <a href="../bestelling_supplies/index.php?kl_klantennr=<?php echo $vars_pdm_kl_klantennr; ?>" target="_self">Voeg Bestelling Supplies toe </a><br />
            Voeg Buitendienst Afspraak toe </p></td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="style10"><strong>Aanhef</strong></td>
      <td><select name="aanhef">
          <option>Selecteer</option>
          <?php
             do
             {
          ?>

          <option value="Mevr">Mevr</option>
          <option value="Dhr">Dhr</option>
          <option value="Fam">Fam</option>
          <option value="<?php echo $row_klanten['kl_aanhef']?>"><?php echo $row_klanten['kl_aanhef']?></option>
          <?php
            } while ($row_klanten = mysql_fetch_assoc($klanten));
                 $rows = mysql_num_rows($klanten);
                if($rows > 0) {
              mysql_data_seek($klanten, 0);
               $row_klanten = mysql_fetch_assoc($klanten);
            }

          ?>

      </select></td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="style10"><strong>Voorletter</strong></td>
      <td><input name="voorletter" type="text" id="voorletter" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="style9">Voorvoegsel</td>
      <td><input name="voorvoegsel" type="text" id="voorvoegsel" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="style9">Achternaam</td>
      <td><input name="achternaam" type="text" id="achternaam" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="style9">Straat</td>
      <td><input name="straat" type="text" id="straat" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="style2"><span class="style10"><strong>Huisnummer</strong></span></td>
      <td><input name="huisnummer" type="text" id="huisnummer" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="style2"><span class="style10"><strong>Postcode</strong></span></td>
      <td><input name="postcode" type="text" id="postcode" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="style2"><span class="style10"><strong>Woonplaats</strong></span></td>
      <td><input name="woonplaats" type="text" id="woonplaats" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="style2"><span class="style10"><strong>Telefoonthuis</strong></span></td>
      <td><input name="telefoon" type="text" id="telefoonthuis" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="style2"><span class="style10"><strong>Telefoonwerk</strong></span></td>
      <td><input name="telefoonwerk" type="text" id="telefoonwerk" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="style2"><span class="style10"><strong>Mobiel</strong></span></td>
      <td><input name="mobiel" type="text" id="mobiel" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td height="25" class="style2"><span class="style10"><strong>Fax</strong></span></td>
      <td><input name="fax" type="text" id="fax" /></td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="style2"><span class="style9">Email</span></td>
      <td><input name="email" id="email" type="text" /></td>
      <td rowspan="2" class="style2"><a href="#" onmouseout="MM_swapImgRestore()" onmouseover="MM_swapImage('vorige','','../Images/Big_icons/back_f2.png',1)"><img src="../Images/Big_icons/back.png" alt="vorige" name="vorige" width="32" height="32" border="0" id="vorige" /></a></td>
      <td rowspan="2" class="style2">&nbsp;</td>
      <td rowspan="2" class="style2">&nbsp;</td>
      <td rowspan="2" class="style2"><a href="javascript:BRB_PHP_DelWithCon('verwijderklant.php','kl_klantennr',<?php echo $row_klanten['kl_klantennr']; ?>,'U bent van plan een klant te verwijderen!

Weet u het zeker?');">verwijder klant</a></td>
      <td rowspan="2" class="style2">&nbsp;</td>
      <td rowspan="2" class="style2"><a href="#" onmouseout="MM_swapImgRestore()" onmouseover="MM_swapImage('volgende','','../Images/Big_icons/next_f2.png',1)"><img src="../Images/Big_icons/next.png" alt="volgende" name="volgende" width="32" height="32" border="0" id="volgende" /></a></td>
      <td rowspan="2" class="style2"><a href="print_klant.php?kl_klantennr=<?php echo $vars_pdm_kl_klantennr; ?>"><img src="../Images/Icons/printen.png" alt="printen" width="16" height="16" border="0" /></a>
      <input type="image" src="../Images/Big_icons/addusers.png" width="48" height="48" align="right" />
      </td>
    </tr>
    <tr>
      <td class="style9">Nieuwsbrief</td>
      <td>ja
        <input name="radiobutton" type="radio" value="radiobutton" />
        nee
        <label>
          <input name="radiobutton" type="radio" value="radiobutton" />
        </label></td>
    </tr>
  </table>
</form>
</body>
</html>


Nu wil ik als ik een klant selecteer de gegevens in de input velden weergeven en daarbij wil ik ook de gegevens van een klant kunnen wijzigen in hetzelfde formulier is dit allemaal mogelijk?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 00:32:11
 
Niels Beckers

Niels Beckers

20/10/2005 16:30:00
Quote Anchor link
kan iedereen zomaar toevoegen / verwijderen / veranderen?
 
Marcel

Marcel

20/10/2005 19:03:00
Quote Anchor link
Inprinciepe moet elke werknemer een klant kunnen toevoegen of wijzigen, maar verwijderen mag niemand doen.

Is er een simpele script om dit te maken?
 
Niels Beckers

Niels Beckers

20/10/2005 19:09:00
Quote Anchor link
jij moet nkel kunnen verwijderen en veranderen? dus ze moeten enkel kunnen toevoegen? maak iets van wnr alle velden zijn ingevuld
$sql = Insert INTO ...
 
Marcel

Marcel

20/10/2005 19:25:00
Quote Anchor link
Ik moet ze eigenlijk allemaal kunnen doen. Namelijk Insert, update, delete en Select. In dit form wat ik heb gemaakt is alleen een Insert.

Nu wil ik een klant zoeken en de resultaten moeten in de input velden weergegeven worden.

Daarnaast wil ik een record kunnen wijzigen.

Snapje?
 
Niels Beckers

Niels Beckers

20/10/2005 19:26:00
Quote Anchor link
hoe dus jij moet alles kunnen? de rest niets?
 
Marcel

Marcel

20/10/2005 19:35:00
Quote Anchor link
Alle werknemers die daar werken moeten een klant kunnen wijzigen en selecteren en toevoegen. De admin kan een klant verwijderen.

Maar is dit toepasbaar in mijn script?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.