Een instantie van een class maken met de parameters van de huidige class ???

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael Voeten

Michael Voeten

28/07/2012 18:35:10
Quote Anchor link
Hoi PHPHulp-ers,

Mogelijk is de titel niet heel erg duidelijk.
Ik heb een vraagje.
Hoe kan ik het volgende probleem het beste oplossen.

Ik het volgende ( voorbeeld ) origineel gaat het om een SOAP class.
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
class A {
  protected $variabel;
  protected $b;

  public function __construct()
  {

     $this->variabel = 'blaat';
     $this->b = new B();   // Hier wil ik de variable $this->variabel mee geven
  }

  public function getVariabel()
  {

    return $b->getVariabel();
  }
}


class B {
  protected $variabel;
  public function getVariabel()
  {

     return $this->variabel;
  }
}
Gewijzigd op 28/07/2012 18:35:52 door Michael Voeten
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:06:13
 
Wouter J

Wouter J

28/07/2012 18:40:38
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
class A
{
    private $variabel;
    private $b;

    public function __construct()
    {

        $this->variabel = 'foobar';
        $this->b = new B(get_object_vars($this));
    }
}

class B
{
    private $variabel;

    public __construct(array $data)
    {

        $this->variabel = $data['variabel'];
    }
}

?>


Maar ik denk dat je hier wel wat verkeerd doet, kun je niet beter overerving gebruiken? (ik weet niet wat de klassen zijn dus dit kan ook totaal verkeerd zijn)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.