een leuke

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

01/04/2012 02:03:30
Quote Anchor link
stel je hebt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$sql = "SELECT id,name,score, bonus FROM database1";
$result = $database->query($q);
$query = mysql_query($sql) or die ("Error: ".mysql_error());
$num_rows = mysql_numrows($result);

for($i=0; $i<$num_rows; $i++){
      $id = mysql_result($result,$i,"id");
      $name = mysql_result($result,$i,"name");
      $score = mysql_result($result,$i,"score");
      $bonus = mysql_result($result,$i,"bonus");

       $total =  $score + $bonus;

echo "$name, $score, $bonus, $total";


Hoe kan ik de totalen van de totalen maken?
dus een SUM functie kan ik hier niet uitvoeren omdat de berekening hem in de query $total zit.
Ik wist niet hoe ik moest zoeken bij mijn vriend google.

Toevoeging op 01/04/2012 02:04:47:

dus ik wil eigenlijk nog eraan toevoegen:

$total2 = $total van alles bijelkaar :)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:26:17
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

01/04/2012 08:21:38
Quote Anchor link
Begin eens met het aanpassen van je topic-titel.
"Een leuke" zegt helemaal niets over je probleem.

Ik zie nergens een 'query' totaal. Wel een variabele die berekent wordt.
Waarbij ik vermoed dat je totaal niet het totaal zal zijn wat jij zoekt/verwacht.

Waarom bij de echo de variabelen binnen ""??
 
Victor -

Victor -

01/04/2012 09:19:06
Quote Anchor link
Probeer zo veel mogelijk in SQL te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$data
= Array();
$sql = "SELECT id,name,score,bonus, (score + bonus) AS total FROM database1";
$result = mysql_query($sql);

if(!$result) {
  // Fout afhandeling
}

while($row = mysql_fetch_assoc() {
  $data[]['id'] = $row['id'];
  $data[]['name'] = $row['name'];
  $data[]['score'] = $row['score'];
  $data[]['bonus'] = $row['bonus'];
  $data[]['total'] = $row['total'];
  $data['subtotal'] += $row['total'];
}


foreach($data as $k => $v) {
  echo $v['name'].', ';
  echo $v['score'].', ';
  echo $v['bonus'].', ';
  echo $v['total'];
}

echo $data['subtotal'];
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/04/2012 10:37:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT id,
    COALESCE(name, 'Totaal') AS aname,
    SUM(score) AS score,
    SUM(bonus) AS bonus,
    SUM(score + bonus) AS total
FROM scores
GROUP BY id, name
WITH ROLLUP
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.