Een link laten zien voor een specifieke user

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruben kok

ruben kok

31/08/2012 18:40:04
Quote Anchor link
Hoi, ik hier een simpel scriptje maar ik krijg het maar niet werkend. Een user met 1 specifieke UID mag een bepaalde link zien en de rest niet. Nu heb ik daarvoor dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
                $checkUL = mysql_query('
                    SELECT *
                    FROM user_data
                    ');
                $ULneed = 4;
                        while($row = mysql_fetch_array($checkUL)){
                            if($row['UID'] == $ULneed){
                                echo "<li><a href='/beheer/index.php'>Ga naar beheer</a></li>";
                            }
                            else {
                                echo "";
                            }
                        }


maar het wilt maar niet werken want iedereen met een andere UID kan het ook zien en ik zie door de bomen het bos niet meer.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:29:13
 
Eddy E

Eddy E

31/08/2012 18:46:28
Quote Anchor link
Werkt waarschijnlijk perfect.

Je haalt al je gegevens op... en voor elke rij wordt gekeken of de UID (waarom alles hoofdletters?) gelijk is aan 4.
Als dat 1x het geval is (en dat is waarschijnlijk zo), zal de link 1 keer getoond worden.
Als UID 50 keer voorkomt, komt de link er 50 keer.

En zo niet, dan echoed hij niets. Waarom eigenlijk dat?

Wat jij zoekt is waarschijnlijk dit (en ik heb wat gegevens verzonnen die ik mis...)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$ulneed
= 4;

if($_SESSION['user_uid'] == $ulneed)
    {

    echo "<li><a href='/beheer/index.php'>Ga naar beheer</a></li>";
    }

?>


Je hebt je database niet nodig, want daar doe je toch niets mee dan alles selecteren.
Je hebt toch wel een sessie voor de ingelogde gebruiker neem ik aan?
 
Ruben kok

ruben kok

31/08/2012 18:50:02
Quote Anchor link
Dit is inderdaad precies wat ik nodig heb en het werkt perfect :D.

Echt super bedankt!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/08/2012 18:51:22
Quote Anchor link
Op basis van http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-algemeen/correct-quoten/772/ zou ik de quotes 'omwisselen' in de echo (regel 6 in voorbeeld van Eddy / regel 8 van TS).
 
- SanThe -

- SanThe -

31/08/2012 18:51:49
Quote Anchor link
Als iemand /beheer/index.php in de browser ingeeft komt die ook gewoon op die pagina. Ik hoop dus dat je die pagina wel beveiligd hebt.
 
Ruben kok

ruben kok

31/08/2012 18:53:04
Quote Anchor link
- SanThe - op 31/08/2012 18:51:49:
Als iemand /beheer/index.php in de browser ingeeft komt die ook gewoon op die pagina. Ik hoop dus dat je die pagina wel beveiligd hebt.


Natuurlijk, natuurlijk :)
 
Eddy E

Eddy E

31/08/2012 18:53:54
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 31/08/2012 18:51:22:
Op basis van http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-algemeen/correct-quoten/772/ zou ik de quotes 'omwisselen' in de echo (regel 6 in voorbeeld van Eddy / regel 8 van TS).


Had het ook maar gekopieerd/geplakt ;).

Dit is heel wat beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// ergens bovenin je script zetten
$admins_uids = array(4, 6); // alle uid's van alle beheerders/moderators

// dit op de plek waar je de link wilt tonen

if(isset($admins_uids, $_SESSION['user_uid']) AND in_array($_SESSION['user_uid'], $admins_uids))
    {

    echo '<li><a href="/beheer/index.php">Ga naar beheer</a></li>';
    }

?>
Gewijzigd op 31/08/2012 19:03:11 door Eddy E
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.