Een meter waar de min. en max. waarde in gegeven kunnen worden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans Jonker

Hans Jonker

22/06/2012 10:47:34
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op zoek naar een mogelijkheid om via php een aantal meters te maken zoals hieronder:
Alle td's met class="active" krijgen een vulling.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
<?php
<table class="eigenschappen">
        <
tbody>
            <
tr>
                <
th>&nbsp;</th>
                <
th class="align-right">&nbsp;</th>
                <
th>&nbsp;</th>
                <
th>&nbsp;</th>
            <
/tr>
            <
tr>
                <
td>Snelheid</td>
                <
td class="align-right">0</td>
                <
td>
                    <
table class="index" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0">
                        <
tbody>
                            <
tr>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td class="active"></td>
                                <
td class="active"></td>
                                <
td class="active"></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                            <
/tr>
                        <
/tbody>
                    <
/table>
                <
/td>
                <
td>10 m/s</td>
            <
/tr>
            <
tr>
                <
td>Inschakelduur</td>
                <
td class="align-right">0</td>
                <
td>
                    <
table class="index" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0">
                        <
tbody>
                            <
tr>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td class="active"></td>
                                <
td class="active"></td>
                                <
td class="active"></td>
                                <
td class="active"></td>
                            <
/tr>
                        <
/tbody>
                    <
/table>
                <
/td>
                <
td>100%</td>
            <
/tr>
            <
tr>
                <
td>Stijfheid</td>
                <
td class="align-right">laag</td>
                <
td>
                    <
table class="index" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0">
                        <
tbody>
                            <
tr>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td class="active"></td>
                                <
td class="active"></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                            <
/tr>
                        <
/tbody>
                    <
/table>
                <
/td>
                <
td>hoog</td>
            <
/tr>
            <
tr>
                <
td>Nauwkeurigheid</td>
                <
td class="align-right">&gt;1 mm</td>
                <
td>
                    <
table class="index" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0">
                        <
tbody>
                            <
tr>
                                <
td class="active"></td>
                                <
td class="active"></td>
                                <
td class="active"></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                            <
/tr>
                        <
/tbody>
                    <
/table>
                <
/td>
                <
td>&lt;0,05 mm</td>
            <
/tr>
            <
tr>
                <
td>Vuilbestendigheid</td>
                <
td class="align-right">niet</td>
                <
td>
                    <
table class="index" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0">
                        <
tbody>
                            <
tr>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td class="active"></td>
                                <
td class="active"></td>
                                <
td class="active"></td>
                            <
/tr>
                        <
/tbody>
                    <
/table>
                <
/td>
                <
td>goed</td>
            <
/tr>
            <
tr>
                <
td>Vochtbestendigheid</td>
                <
td class="align-right">niet</td>
                <
td>
                    <
table class="index" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0">
                        <
tbody>
                            <
tr>
                                <
td class="active"></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                                <
td></td>
                            <
/tr>
                        <
/tbody>
                    <
/table>
                <
/td>
                <
td>goed</td>
            <
/tr>
        <
/tbody>
    <
/table>
?>
Gewijzigd op 22/06/2012 10:49:15 door Hans Jonker
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:08:19
 
- Mark -

- Mark -

22/06/2012 10:51:46
Quote Anchor link
Kun je iets duidelijker zijn? Wat bedoel je met meters?
 
Reshad F

Reshad F

22/06/2012 10:53:10
Quote Anchor link
wat lukt er niet? wat is de foutmelding?

volgens mij vraag je je af hoe je de meters in moet vullen.

heb ik gelijk?
Gewijzigd op 22/06/2012 10:53:45 door Reshad F
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 11:20:22
Quote Anchor link
Dit kan natuurlijk nooit goed zijn, met zo'n tabel.

HTML heeft hiervoor de <meter> element uitgevonden: http://html5doctor.com/measure-up-with-the-meter-tag/
 
Reshad F

Reshad F

22/06/2012 11:39:45
Quote Anchor link
@wouter de meter element van html5 wordt niet overal ondersteunt. natuurlijk heb je hier wel een javascript oplossing voor, voor de browsers die het niet ondersteunen maar dit vind ik zelf heel lelijk en tijdrovend om te stylen.
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 11:43:14
Quote Anchor link
Reshad, oké de meter werkt niet overal. Alleen dan gebruik je de JS polyfill. Of je gebruik een van die andere JS oplossingen (jquery meter). Maar dit maken met tabellen is echt not done.
 
Hans Jonker

Hans Jonker

22/06/2012 11:50:03
Quote Anchor link
Mensen bedankt, de meter tag had ik ook al gevonden, maar die werkt inderdaad alleen in chrome en opera voor zover ik weet. Ik ga nu even de oplossing bekijken van Wouter met JS polyfill
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 11:51:27
Quote Anchor link
Merk op dat een polyfill een JS bestandje is die ervoor zorgt dat tags die eerst nog niet werkte wel gaan werken in browsers.
 
Reshad F

Reshad F

22/06/2012 11:52:00
Quote Anchor link
let wel dat die js polyfill er een stuk anders uitziet! dus je zal hem wel moeten stylen zoals de meter van html5. of je moet ervoor kiezen om het op 2 manieren weer te geven..
 
Hans Jonker

Hans Jonker

22/06/2012 11:56:39
Quote Anchor link
Wat het probleem is met de meter tag (maar misschien is dat wel mijn onkunde) dat je bv niet kunt starten op een waarde 3 en eindigen op 7 met een bar van 0 tot 10, of kan dat wel?

Toevoeging op 22/06/2012 12:00:20:

<meter min="0" low="3" high="7" max="10" value="7"></meter> Begint altijd bij nul.
 
Reshad F

Reshad F

22/06/2012 12:00:47
Quote Anchor link
waar wil je het precies voor gebruiken hans?

want de meter tag is niets meer dan een ratingbar

mijn gevoel zegt dat jij op zoek bent naar iets zoals tussen a en b in een schaal van 10 (100%)
 
Hans Jonker

Hans Jonker

22/06/2012 12:02:13
Quote Anchor link
Reshad F, dat is precies wat ik bedoel. Op een schaal van zeg maar 0 tot 10 wil een een bar hebben van bv. 4 tot 7.

Toevoeging op 22/06/2012 12:09:43:

En toen had niemand meer een antwoord.
 
Wouter J

Wouter J

22/06/2012 12:29:22
Quote Anchor link
Ik ben ooit zo'n element tegengekomen, maar kan hem nu niet meer zo snel vinden. Zoek eens op HTML range oid
 
Hans Jonker

Hans Jonker

22/06/2012 13:45:11
Quote Anchor link
Beste Wouter,

Ontzettend bedankt voor je opmerking
Quote:
Zoek eens op HTML range oid

Ik heb het nu voor elkaar met Jquery sliders

Toevoeging op 22/06/2012 15:25:37:

Voor een ieder die er belang bij heeft.

Hier een oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
<html>
<
head>
  <
link href="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.8/themes/base/jquery-ui.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>
  <
script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.5/jquery.min.js"></script>

  <script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.8/jquery-ui.min.js"></script>
    <style type="text/css">
    #slider { margin: 10px; }
  </style>
  <script>
  $(document).ready(function() {
    $("#slider").slider({
            range: true,
            min: 0,
            max: 10,
            values: [4, 6],
            disabled: true
        });
  });
  </script>
</head>
<body style="font-size:62.5%;">
  
<div id="slider"></div>

</body>
</html>
?>


De php tag voor de mooie opmaak.
Gewijzigd op 22/06/2012 15:28:19 door Hans Jonker
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.