een paar php code's aub

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christoph e

christoph e

14/04/2011 16:30:45
Quote Anchor link
ik ben een dagboek system aan het maken en de pagina om een dag toe te voegen heet
nieuw-dagboek.php

het werkt onder het volgende adres
.../nieuw-dagboek.php?gebruiker=*&dag=**

* het id van de gebruiker
** de dag waarover het gaat

nu zou ik graag een knop willen maken die die het voledige scherm 50% donkerder maakt en in het midden een kalender laat zien ( de dag die al in de url staat moet geselecteert zijn en druk je 1 keer op een ander hokje dan verandert de dag in de url

maar wat is de code voor dit stukje php/html/javascript
alvast bedankt
Gewijzigd op 14/04/2011 16:31:01 door Christoph e
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 17:44:21
 
Arjan -

Arjan -

14/04/2011 16:32:34
Quote Anchor link
Dit is dus niet de bedoeling. Laat eens zien wat je al hebt. Wij willen je helpen maar uiteraard geen kant-en-klaar systeem geven.

En je titel slaat ook nergens op!
 
Jordy nvt

Jordy nvt

14/04/2011 16:34:09
Quote Anchor link
Ik raad je aan om Jquery hiervoor te gebruiken. Daarmee kun je het scherm donkerder maken en een kalender tonen.
 
Christoph e

christoph e

14/04/2011 16:34:40
Quote Anchor link
sorry voor mijn slechte titel ik wist niet's beter

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
<html>
<head>
<meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
http-equiv="content-type">
<title></title>
<meta content="CH-STUDIO -=(christophe van dooren)=-" name="author">
</head>
<body style="background-color: rgb(51, 204, 255);">
<table style="text-align: left; width: 100%;" border="1" cellpadding="2"
cellspacing="2">
<tbody>
<tr>
<td style="vertical-align: top;"><br>
</td>
</tr>
<tr>
<td style="vertical-align: top;">
<form method="post" action="schrijf_nieuw_dagboek.php"
name="nieuw_dagboek">
<table
style="text-align: left; width: 100%; background-color: white;"
border="1" cellpadding="2" cellspacing="2">
<tbody>
<tr>
<td
style="vertical-align: top; background-color: rgb(51, 102, 255);"><?php if(isset($_GET['gebruiker'], $_GET['dag']))
{

echo '.$_GET['dag'].'';
}
else
{
echo '
Er is iets mis gegaan, open deze pagina opnieuw.';
} ?><br>
</td>
</tr>
<tr>
<td
style="vertical-align: top; background-color: rgb(204, 204, 204);">stemming:
<select name="gevoelens">
<option>droevig</option>
<option>blij</option>
<option>boos</option>
<option>bewolkt</option>
<option>slecht</option>
<option>donder</option>
<option></option>
</select>
titel:<input name="titel">
</td>
</tr>
<tr>
<td
style="vertical-align: top; background-color: rgb(204, 204, 204);"><!-- TinyMCE -->
<script type="text/javascript"
src="../jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js">

<script type="text/javascript">

tinyMCE.init({

// General options

mode : "textareas",

theme : "advanced",

plugins :
"pagebreak,style,layer,table,save,advhr,advimage,advlink,emotions,iespell,insertdatetime,preview,media,searchreplace,print,contextmenu,paste,directionality,fullscreen,noneditable,visualchars,nonbreaking,xhtmlxtras,template,wordcount,advlist,autosave",



// Theme options

theme_advanced_buttons1 :
"save,newdocument,|,bold,italic,underline,strikethrough,|,justifyleft,justifycenter,justifyright,justifyfull,styleselect,formatselect,fontselect,fontsizeselect",

theme_advanced_buttons2 :
"cut,copy,paste,pastetext,pasteword,|,search,replace,|,bullist,numlist,|,outdent,indent,blockquote,|,undo,redo,|,link,unlink,anchor,image,cleanup,help,code,|,insertdate,inserttime,preview,|,forecolor,backcolor",

theme_advanced_buttons3 :
"tablecontrols,|,hr,removeformat,visualaid,|,sub,sup,|,charmap,emotions,iespell,media,advhr,|,print,|,ltr,rtl,|,fullscreen",

theme_advanced_buttons4 :
"insertlayer,moveforward,movebackward,absolute,|,styleprops,|,cite,abbr,acronym,del,ins,attribs,|,visualchars,nonbreaking,template,pagebreak,restoredraft",

theme_advanced_toolbar_location : "top",

theme_advanced_toolbar_align : "left",

theme_advanced_statusbar_location : "bottom",

theme_advanced_resizing : true,



// Example content CSS (should be your site CSS)

// using false to ensure that the default browser settings are used for best Accessibility

// ACCESSIBILITY SETTINGS

content_css : false,

// Use browser preferred colors for dialogs.

browser_preferred_colors : true,

detect_highcontrast : true,



// Drop lists for link/image/media/template dialogs

template_external_list_url : "lists/template_list.js",

external_link_list_url : "lists/link_list.js",

external_image_list_url : "lists/image_list.js",

media_external_list_url : "lists/media_list.js",



// Style formats

style_formats : [

{title : '
Bold text', inline : 'b'},

{title : '
Red text', inline : 'span', styles : {color : '#ff0000'}},

{title : 'Red header', block : 'h1', styles : {color : '#ff0000'}},

{
title : 'Example 1', inline : 'span', classes : 'example1'},

{
title : 'Example 2', inline : 'span', classes : 'example2'},

{
title : 'Table styles'},

{
title : 'Table row 1', selector : 'tr', classes : 'tablerow1'}

],




// Replace values for the template plugin

template_replace_values : {

username : "Some User",

staffid : "991234"

}

});


</script>
<br>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<br>
</form>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<br>
</body>
</html>


Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. [/modedit]
Gewijzigd op 14/04/2011 16:45:52 door Bas IJzelendoorn
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 16:39:39
Quote Anchor link
"50% scherm in het midden van beeld" was al goed genoeg als titel.

Wat jij bedoelt heet trouwens "modal window"
 
Christoph e

christoph e

14/04/2011 16:41:33
Quote Anchor link
dank je voor de naam maar kan dat ook de url laten veranderen?
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

14/04/2011 16:48:20
Quote Anchor link
Beste Christoph,

Ik lees in meerdere topics van jou script requests dit is niet toegestaan op phpHULP. De website phpWemakenhetwelevenvoorje.nl is een andere website. Graag wil ik je verzoeken je start post aan te passen en je probleem nu en in het vervolg beter te formulieren. Probeer ook te letten op spelling. Lees voor je op plaatsen/reageren klikt nog even je post door.

Alvast bedankt.
 
Christoph e

christoph e

14/04/2011 16:49:50
Quote Anchor link
danku ik zal het zeker doen ( doordat ik zo snel kan tippen komen de rode lijnen er te laat op )

het fijt is dat ik nog maar 15 ben en dat ik dus nog geen verstand heb van php. maar al wel toffe ideeën heb voor website's en omdat ik deze niet zelf kan maken zoek ik groot en deels naar code's en pas deze "lichtjes" aan

voor de duidelijkheid als jullie over de naam of zeggen hoe het moet in de php termen is het chinees
Gewijzigd op 14/04/2011 16:55:00 door christoph e
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

14/04/2011 17:06:09
Quote Anchor link
Dan is het antwoord duidelijk. Stop met scripten en ga eerst een boek lezen of tutorials. Daarna ga je aanklooien met scripts en je zal zien dat het als snel veel beter gaat. PHP leer je niet van andermans scripts en een beetje aanpassen. Overigens kan dat nog gevaarlijk zijn ook, want uiteindelijk doe je maar wat maar je hebt geen benul van wat voor een functie wat nou doet, waar het voor is en wat voor effect sommige functies en scripts hebben.

Dus: eerst maar even aan de studie! zo leren we het over het algemeen allemaal hier.
 
Christoph e

christoph e

14/04/2011 17:08:39
Quote Anchor link
over het algemeen heb ik nog nooit problemen gehad door het te knippen en plakken en bewerken

maar je hebt gelijk!


Toevoeging op 14/04/2011 18:26:51:

ik zoek heel lang naar tutorials maar deze hebben vaak engelse commentaar of hebben geen of onvoldoende commentaar en dan kan je er niet aan uit

er moet een pagina komen waar men kan vragen voor het maken van een tutorial aan mensen die er echt goed mee weg zijn. ( ik ben niet de enige die zo vast loopt )

bedankt voor het lezen
Gewijzigd op 14/04/2011 17:08:51 door christoph e
 

14/04/2011 19:10:17
Quote Anchor link
Bas IJzelendoorn op 14/04/2011 17:06:09:
Dan is het antwoord duidelijk. Stop met scripten en ga eerst een boek lezen of tutorials. Daarna ga je aanklooien met scripts (...)


Heb ik al meerdere keren gezegd...
 
Milo S

Milo S

14/04/2011 19:47:02
Quote Anchor link
Dat je 15 bent heeft echt totaal niks te maken met je kennis, ik ben 16 en kan op het gebied van websites sommige heel wat leren, maar ook andersom. Leeftijd speelt in dit geval geen rol, de ervaring wel.

Verder zullen je script sowieso niet top zijn als je alles maar aan elkaar plakt. Pak eens de eerste en beste beginners handleiding die je tegenkomt en ga het lezen. Vergeet de sql handleiding ook niet.
Allebei de handleiding zijn voorzien van goede uitleg, en voldoende commentaar om PHP te leren. Engels commentaar, niet zeuren en doorzetten, naarmate je meer engels gebruikt hoe beter je het leert. Daarbij PHP zonder engels, ik wens je succes.

Verder... kant en klare script zul je niet krijgen, we zijn geen afhaalchinees of ikea waarbij je alleen nog maar een paar laatste handelingen hoeft uit te voeren.
Lezen, besturen en het in je opnemen is de enige oplossing.

Succes!
Gewijzigd op 14/04/2011 19:47:21 door Milo S
 
Php knipper

php knipper

14/04/2011 21:12:40
Quote Anchor link
beste christoph e

ik zal eens kijken of ik nog wat scripts heb liggen (misschien ben je er iets mee)

ik weet hoe het werkt waardoor jongeren al scripts beginnen te zoeken
1.je website kan niet's doen ( met alleen html kom je er niet )
2.je website is dus snel overbodig
3.je statistieken zaken naar beneden
4.je zoekt naar een oplossing

en dat word php

zoek eens op cms dan vind je veel systemen die je alleen moet aanpassen zoals dolfin van boonex ( zoiets als netlog.com )
Gewijzigd op 14/04/2011 21:13:27 door php knipper
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

14/04/2011 22:47:06
Quote Anchor link
@php knipper een cms bewerken vind ik zelf voor hem iets te hoog gegrepen omdat alles inelkaaraansluit en het is te uitgebreid
Je kan beter gewoon eerst de beginners handleidingen lezen daar schiet je het meest van op
Gewijzigd op 14/04/2011 22:52:45 door Jordi Kroon
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.