Een plaatje laten zien wanneer voorraad hoger als getal

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ni bot

ni bot

01/06/2008 11:32:00
Quote Anchor link
hallo,

tsja een beetje vage naam voor dit topic maar ik heb een vraagje (A) Ik heb een opdracht gekregen op school om een meest simpel winkelsysteem te maken en ik heb hem af, maar ik wil hem uitbreiden met dit idee:

Bij een beplaad product de voorraad van dat product laten zien, als deze hoger is als 5 stuks moet hij plaatje 1 laten zien [ een groen balletje] als die lager is als 5 een oranje balletje.

Dus kom ik bij mijn script maar waarom doet deze het niet?
haal $voorraad uit de databes en roep $voorraad weer op in mijn tabel
Edit:

if($voorraad >= 5)
{
$voorraad = "<img src=\"images/voorraad_2.png\" border=\"0\">";
}else{
$voorraad = "<img src=\"images/voorraad_1.png\" border=\"0\">";
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ni bot
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 07:17:11
 
GaMer B

GaMer B

01/06/2008 11:36:00
Quote Anchor link
Maak van die code eens dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
echo $voorraad;
if($voorraad >= 5) {
    $voorraad = '<img src="images/voorraad_2.png" border="0">';
}
else {
    $voorraad = '<img src="images/voorraad_1.png" border="0">';
}[
/code]

Ook een vraagje nog aan jouw:
Eerst kijk je of $voorraad meer of gelijk is aan 5, dus  moet $voorraad een getal zijn. Waarom definieer je vervolgens $voorraad met een string?
 
Ni bot

ni bot

01/06/2008 12:03:00
Quote Anchor link
hoe zou ik het anders moeten doen een array?

ik haal de gegevens uit de database via een while loop
$voorraad = $rij['productVoorraad'];

en er staat in de databse een 0 of hoger bij een bepaald procuct.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

01/06/2008 12:42:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($voorraad >= 5) {
  $imgVoorraad = '<img src="images/voorraad_2.png" border="0" />';
}
else {
  $imgVoorraad = '<img src="images/voorraad_1.png" border="0" />';
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.