Een rij uit een tabel kiezen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roderik Roderik

Roderik Roderik

25/02/2009 17:09:00
Quote Anchor link
Hallo,

Weet iemand hoe ik kan maken dat er uit een tabel rondom een rij wordt gekozen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:42:41
 
Tikkes C

Tikkes C

25/02/2009 17:24:00
Quote Anchor link
database neem ik aan?

kan je doen met gewoon een for-loop in je php...
 
Frank -

Frank -

25/02/2009 18:36:00
Quote Anchor link
Je zou het bijna zelf kunnen bedenken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
  koloma,
  kolomb,
  kolomc
FROM
  tabelnaam
ORDER BY
  RANDOM()
LIMIT 1;

Mocht je een held zijn en MySQL gebruiken, dan heb je RAND() nodig.

Een for-loop is een redelijk domme aanpak, je haalt een miljoen records op en gaat er dan random ééntje uithalen? Hoezo overbodig...

Edit:
RAND als in randdebiel... Geeft goed weer hoe MySQL met jouw data omgaat. ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

28/02/2009 14:05:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 25.02.2009 18:36:
Je zou het bijna zelf kunnen bedenken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
  koloma,
  kolomb,
  kolomc
FROM
  tabelnaam
ORDER BY
  RANDOM()
LIMIT 1;

Mocht je een held zijn en MySQL gebruiken, dan heb je RAND() nodig.

Een for-loop is een redelijk domme aanpak, je haalt een miljoen records op en gaat er dan random ééntje uithalen? Hoezo overbodig...

Edit:
RAND als in randdebiel... Geeft goed weer hoe MySQL met jouw data omgaat. ;)


Werkt niet echt...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /storage/mijndomein/users/1/public/sites/www.mijn-site.nl/test.php on line 12
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roderik Roderik
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

28/02/2009 14:05:00
Quote Anchor link
Quote per ongeluk in plaats van editten :P. Deze kan weg.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roderik Roderik
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

03/03/2009 16:46:00
Quote Anchor link
BUMP!
 
- wes  -

- wes -

03/03/2009 16:50:00
Quote Anchor link
Post je relevante script even
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

03/03/2009 16:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    $test1          = mysql_query("SELECT * FROM `test` ORDER BY `RANDOM()`");
    $test           = mysql_fetch_object($test1);
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

03/03/2009 17:01:00
Quote Anchor link
Het is ORDER BY RAND();

Maar waarom die backticks? En waarom controleer je niet of je query gelukt is voordat je hem gaat fetchen?
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

03/03/2009 17:09:00
Quote Anchor link
Dan krijg ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Catchable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /storage/mijndomein/users/1/public/sites/www.mijnsite.nl/test.php on line 13
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roderik Roderik
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

03/03/2009 17:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$query
= "SELECT * FROM test ORDER BY RAND() LIMIT 1";
$result = mysql_query($query);

if($result && mysql_num_rows($result) == 1)
{

$output = mysql_fetch_object($result);
}
else{
echo 'Geen resultaat en/of query mislukt';
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Kapteijn
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

03/03/2009 17:18:00
Quote Anchor link
Doet het nog niet :(.
 
- wes  -

- wes -

03/03/2009 17:23:00
Quote Anchor link
ORDER BY RAND()


let een sop
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

03/03/2009 17:24:00
Quote Anchor link
Nee, dat had k al geprobeerd. Werkt het bij jullie wel?
 
- SanThe -

- SanThe -

03/03/2009 17:40:00
Quote Anchor link
Roderik schreef op 03.03.2009 17:18:
Doet het nog niet :(.

Error?
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

03/03/2009 17:49:00
Quote Anchor link
Van dat van Arjan:
Geen resultaat en/of query mislukt

Ik heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo ''.$result.'';

gedaan, ik zie ook niks.

Verder geen foutmelding ofzo.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

03/03/2009 17:52:00
Quote Anchor link
Voer de query eens uit in phpmyadmin.
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

03/03/2009 18:25:00
Quote Anchor link
Hmmm, dat doet ie het wel.

Edit:
Gefixed!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roderik Roderik
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.