een sessie of een cookie voor ingewikkelde muziekspeler

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fabian webstars

Fabian webstars

02/07/2015 16:28:45
Quote Anchor link
hallo,

ik heb een muziekspeler online staan (http://web-stars.nl/muziekspeler/index.php)
Ik zou probeer hem in een sessie te zetten zodat als je de pagina herlaad of naar een andere pagina gaat, de muziekspeler de liedjes in de lijst blijft afspelen . ik kan de codes ook best hier neer zetten, want het lukt niet, maar misschien is het heel eenvoudig ofzo (als het überhaupt mogelijk is)

graag hoor ik!
Fabian

P.S. Bedankt voor al jullie hulp al tot nu toe!!! :)
Gewijzigd op 02/07/2015 16:29:21 door Fabian webstars
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:48:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2015 16:38:37
Quote Anchor link
Als je wilt dat hij blijft afspelen, dan kan je de afspeelduur in een sessie plaatsen, zodat je je die later op kan pakken na ene page-reload. Maar om bij een nieuwe klikactie op je site, je site niet te laten refreshen, dat zul je dan toch met AJAX moeten oplossen.
 
Fabian webstars

Fabian webstars

02/07/2015 17:35:31
Quote Anchor link
maar is het alleen maar mogelijk om hem overal af te laten spelen door de paginas niet te laten refreshen door een klikactie?? weet 100% níks van AJAX af.

En hoe zit dat met sessie's? is dat ook een mogelijkheid?


Toevoeging op 02/07/2015 17:37:33:

ik ga de muziekspeler zelf trouwens in de database doen, evenals de mp3
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2015 17:44:11
Quote Anchor link
Dat kan, maar sessies worden bij elke pageview opnieuw geladen, dus bij een pageview zal je wel haperingen in de muziek horen, omdat deze ook weer moet worden geladen.
 
Fabian webstars

Fabian webstars

02/07/2015 17:51:55
Quote Anchor link
maar dat is niet zo erg vind ik


Toevoeging op 02/07/2015 17:52:10:

zou je me kunnen helpen met die sessie?

Toevoeging op 02/07/2015 17:53:56:

ik heb nuj dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
 $con
= mysqli_connect("localhost","","","") or die("Error " . mysqli_error($con));

session_start();

$_SESSION['muziekspeler'] = $row['muziekspeler'];    
?>

<?php
$sql
= "
SELECT muziekspeler  
FROM extra WHERE id='1'
"
;
$result = mysqli_query($con, $sql);

while($row = mysqli_fetch_array($result)) {

if($_SESSION['muziekspeler']) {
echo $row['muziekspeler'];
}
}

      ?>


maar als ik hem opniew laad, dan laad die ook de hele muziekspeler opnieuw
Gewijzigd op 02/07/2015 18:05:52 door Fabian webstars
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2015 18:02:22
Quote Anchor link
Ja, dat legde ik net dus al uit. Je zult je toch echt moeten verdiepen in AJAX om dit op te lossen.
 
Fabian webstars

Fabian webstars

02/07/2015 18:05:32
Quote Anchor link
huh, maar je zei dat ie dan haperingen kreeg bij het afspelen, toch niet dat alles weg ging? of heb ik dat verkeerd begrepen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2015 18:07:16
Quote Anchor link
Lees mijn post anders nog eens, want de huidige afspeeltijd is wel van belang.
De sessies zijn bedoeld voor als je eventjes de site verlaat, en weer terugkeert (als als fallback).

De ajax-navigatie is bedoeld om de content die je opvraagt steeds te openen in een aparte HTML-element, zoals een divje.
Gewijzigd op 02/07/2015 18:12:22 door - Ariën -
 
Johan K

Johan K

02/07/2015 18:17:10
Quote Anchor link
Als je naar een andere pagina gaat stopt de code van de huidige pagina en laad hij de nieuwe pagina in.
Vervolgens kan je met sessies bekijken wanneer er een nummer is afgespeeld, en vanaf die tijd het nummer weer opnieuw inladen en in deze tijd zit een hapering.

Dit is volledig op te lossen door jouw website geheel via "Ajax" aan te sturen zodat alleen gedeeltes van een pagina opnieuw weergegeven worden met andere content zodat jouw muziek speler kan blijven doordraaien.

Je kan het natuurlijk ook in popup window laten uitvoeren.
 
Fabian webstars

Fabian webstars

02/07/2015 18:44:10
Quote Anchor link
Johan weet jij hoe ik dat moet doen in ajax?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2015 18:45:40
Quote Anchor link
Ikzelf raad het jQuery-framework aan, zoals je niet voor elke browser rekening dient te houden.

Een mooie tutorial: http://www.w3schools.com/jquery/jquery_ajax_intro.asp
Gewijzigd op 02/07/2015 18:47:19 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/07/2015 19:28:44
Quote Anchor link
Verborgen frame in een frameset? >_>

Of een popup.

Doet top 2000 aller tijden ook altijd :>.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2015 19:36:05
Quote Anchor link
Dat zal wel aan de naam liggen, want frames zijn zó 2000.

Verder als-je-blieft geen verborgen frames, of andere oplossingen waarbij iemand flink moet zoeken om de auto-play het zwijgen op te leggen.
Gewijzigd op 02/07/2015 19:36:54 door - Ariën -
 
Fabian webstars

Fabian webstars

02/07/2015 19:46:41
Quote Anchor link
haha

Aar en Johan ik ga zeker naar AJAX kijken, bedankt!! :)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/07/2015 19:50:42
Quote Anchor link
- Aar - op 02/07/2015 18:07:16:
De ajax-navigatie is bedoeld om de content die je opvraagt steeds te openen in een aparte HTML-element, zoals een divje.


De vraag is, wil je de hele aansturing van hoe je site-navigatie werkt aanpassen omdat je muziek wilt afspelen die page-refreshes overspannen?

Dat lijkt mij een nogal ingrijpende structuur aanpassing. Ook moet je daarmee andere aspecten overwegen: hoe goed wordt je site tegenwoordig gecrawled/gevonden als je volledige navigatie gebaseerd is op AJAX/JavaScript (of: wat moet je hiervoor doen om dit fatsoenlijk te laten werken).

Ik zou dit probleem toch ff vanuit meerdere hoeken belichten.

Technische oplossingen te over, maar deze hebben ook consequenties.
Gewijzigd op 02/07/2015 19:51:40 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.