Een simpele if statement werkt niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roel H

Roel H

29/01/2014 14:08:55
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik wil een simpele if statement maken mbv een checkbox, maar ik krijg het niet voor mekaar.
De checkbox
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<tr>
            <td>Ik doe mee met:</td>
            <td><p>
              <input
                type="checkbox"
                name="hoeaangespannendressuur"
                value="<?=$_SESSION['input']['startpasnummer']?>"
                id="startpasaangespannendressuur"
                <?php if(isset($_SESSION['input']['hoeaangespannendressuur']) && $_SESSION['input']['hoeaangespannendressuur'] == $_SESSION['input']['startpasnummer']) echo 'checked="checked"'; ?>
            />
Startpasnummer <br />
<input
                type="checkbox"
                name="hoeaangespannendressuur"
                value="<?=$_SESSION['input']['knhsnummer']?>"
                id="knhsaangespannendressuur"
                <?php if(isset($_SESSION['input']['hoeaangespannendressuur']) && $_SESSION['input']['hoeaangespannendressuur'] == $_SESSION['input']['knhsnummer']) echo 'checked="checked"'; ?>
            />
      KHNS lidmaatschapnummer</p></td>
    </tr>


En dan wil ik via een of statement controleren welke tekst er moet komen, maar dit werkt niet.
Dit wordt gecontroleerd na een POST. In $_SESSION['hoeaangespannendressuur'] zit dan of een startpasnummer of een knhsnummer
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if($_SESSION['hoeaangespannendressuur'] == $_SESSION['input']['startpasnummer'])
    {
        $hoeaangespannendressuur = 'Ik doe mee met startpasnummer';
    }else{
        $hoeaangespannendressuur = 'Ik doe mee met KNHS-lidmaatschapnummer';
    }


Wie kan me hiermee helpen.
Ik check namelijk of de value overeenkomt met wat ik wil
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:25:40
 
Michael -

Michael -

29/01/2014 14:11:55
Quote Anchor link
Doe eens een print_r en post dat hier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print_r($_SESSION['input']);
?>

Daarnaast vergeet je in je laatste code de ['input']
 
Roel H

Roel H

29/01/2014 14:17:33
Quote Anchor link
Oeps dat was heel dom! En daar kijk ik dan echt zo lang tegen aan gewoon.
Vergeten ['input'] erbij te zetten, uiteraard werkt het nu. Thanks Michael!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.