Een .txt bestand splitten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ernesto Bleijenberg

Ernesto Bleijenberg

02/01/2014 00:10:28
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben aan het uitvinden hoe je een .txt file (via een link van een andere server) kunt splitten. Het gaat om een "Now Playing" bestandje, die er bijvoorbeeld zo kan zien: Avicii - Wake Me Up. Nu wil ik artiest en titel in verschillende divs zetten, zonder het streepje terug te zien. Hoe is dit het beste op te lossen?

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 02/01/2014 00:11:34 door Ernesto Bleijenberg
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:22:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2014 00:23:39
Quote Anchor link
File_get_contents() en explode() op -
 
Kris Peeters

Kris Peeters

02/01/2014 11:49:50
Quote Anchor link
Vraagje: dit staat bij het javascript area.

Is daar een reden voor? Moet dat met javascript gebeuren of zo?
 
Ernesto Bleijenberg

Ernesto Bleijenberg

02/01/2014 12:16:45
Quote Anchor link
Kris Peeters op 02/01/2014 11:49:50:
Vraagje: dit staat bij het javascript area.

Is daar een reden voor? Moet dat met javascript gebeuren of zo?


Je kan hier als het goed is ook vragen hebben over JQuery en als het goed is kun je dit oplossen met JQuery.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2014 12:52:06
Quote Anchor link
Dan heb ik niks gezegd ;-)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

02/01/2014 13:12:54
Quote Anchor link
>> ... een .txt file (via een link van een andere server) kunt splitten ...

Okay, het probleem is: je kan met javascript niet zomaar bestanden lezen op anderman's servers.

Maar laat me beginnen met dit even te doen met lokale bestanden.
Zet data.txt en index.php in een zelfde map en copy/paste alles.

Is dit al ongeveer waar je naartoe wil?

Merk op: dit is Ajax. Als javascript bestanden leest (bv. ook een .xlm) gebeurt dit met Ajax.

data.txt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
foo - bar
Hello - World
Romeo - Julia
Alfa - Omega


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
  <head>
    <script src="http://code.jquery.com/jquery-1.10.1.min.js"></script>
    <script>
    $(document).ready(function() {              //  pagina is geladen
      // settings
      var file = 'data.txt';                    // TO DO: aanpassen naar jouw bestandsnaam
      $('#click_here').click(function(e) {      // de gebruiker klikt op "Klik"
        // we gaan via Ajax het bestand laden en lezen
        $.ajax({
          url: file,
          success: function(contents) {         // wordt getriggerd op het moment dat Ajax terug is met een antwoord op het Ajax-verzoek
            // de variabele contents bevat de inhoud van het bestand
            // splitten per nieuwe lijn.
            var lines = contents.split("\n") || contents.split("\r\n");
            var resultString = "";
            // lus over de lijnen
            for (var i=0; i<lines.length; i++) {
              // splitten door het "-" teken
              var items = lines[i].split("-");
              resultString += '<div><span class="author">' + items[0] + '</span><span class="title">' + items[1] + '</span></div>';
            }
            // de resultString in de response div steken
            $('#response').html(resultString);
          }
        });
      });
    });
    </script>
    <style>
    #click_here {
      cursor: pointer;
    }
    .author {
     color: red;
    }
    .title {
     color: blue;
    }
    </style>
  </head>
  <body>
    <div id="click_here">Klik</div>
    <div id="response"></div>
  </body>
</html>
Gewijzigd op 02/01/2014 13:13:57 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.