een value opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sandy Cohen

Sandy Cohen

31/12/2008 00:33:00
Quote Anchor link
Ik zou graag een value willen opslaan die ik opvraag via een mssql query,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$aidget
= SELECT AID FROM Account where UserID='$UserID'
?>


Zoals je kunt zien wordt de AID opgevraagd, elke UserID bestaat uiteraard maar een keer. Ik wil nu dit AID (altijd een cijfer) opslaan als een variabele.
Enige idee hoe?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:09:00
 
Hipska BE

Hipska BE

31/12/2008 00:40:00
Quote Anchor link
Dit is basis.

Even deze tutorial doornemen: http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/576/
 
Sandy Cohen

Sandy Cohen

31/12/2008 00:56:00
Quote Anchor link
Sorry, vergeten te melden, dit is voor "mssql"
 
PHP Newbie

PHP Newbie

31/12/2008 01:56:00
Quote Anchor link
Quotes
 
Frank -

Frank -

31/12/2008 07:17:00
Quote Anchor link
1) Zet de query op de juiste manier in een variabele, bovenstaande code gaat echt niet werken in PHP
2) Voer de query uit, wordt in bovenstaande code niet gedaan.
3) Ga het resultaat fetchen, wordt in bovenstaande code niet gedaan
4) Klaar!

Zie verder de php-handleiding, daar wordt ook voor mssql de boel haarfijn uitgelegd.
 
Sandy Cohen

Sandy Cohen

31/12/2008 07:38:00
Quote Anchor link
zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
while ($row = mssql_fetch_row($aidget)){
$aid = mssql_result($aidget, 'AID');
?>
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

31/12/2008 09:18:00
Quote Anchor link
Nu fetch je twee keer. Je hoeft het toch maar een keer te doen? Gebruik mysql_fetch_assoc() ;-).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.