eenmalig variabele setten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 15:49:12
Quote Anchor link
Hey mensen,

Ik heb ooit hier iemand een "trucje" zien doen op het forum, alleen ik weet niet meer hoe het werkt.

Stel we hebben een variebel $foo en die is false. Het idee is nu dat je door een foreach loop gaat, en zodra er een match plaatsvindt de variabele $foo op true wordt geset, en daarna niet meer van waarde verandert.

Dus, eerst is $foo false. Dan gaan we loopen. Als er binnen de loop een match is dan is $foo true en verandert niet meer van waarde.

Ik meen dat hier een of ander handigheidje voor was, maar ik weet niet meer hoe.

Iemand?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 08:06:54
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2014 16:03:27
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$foo
= false;
foreach(..... as $bla)
{

    $foo = ($foo or ($bla == 'Ozzie'));
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 16:11:17
Quote Anchor link
Dankjewel voor je reactie. Ik meen dat het iets anders was. Zoiets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach (blabla) {
  $test = test(); // hier kan dan true of false uitkomen
  $match != $test;
}

?>

Dit werkt dus niet.. maar zo'n soort constructie was het. Als $match dan eenmaal op true geset is, kon ie niet meer false worden.

Het leek dus op zoiets als $match != $test; maar exact weet ik het dus niet meer :(
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2014 16:13:50
Quote Anchor link
Die ken ik niet.
Maar die van mij wordt true als Ozzie is gevonden en blijft dan ook true.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 16:18:54
Quote Anchor link
Oké, thanks ik zal kijken of ik daar wat mee kan... ik ben sowieso benieuwd/hoop dat iemand die andere nog kent.
 
Wouter J

Wouter J

18/04/2014 16:20:42
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

18/04/2014 16:29:19
Quote Anchor link
"Niet goed gelezen dit zal denk ik niet kloppen."

unset ?
Daarna is de variable niet meer te gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function destroy_foo()
{

    global $foo;
    unset($foo);
}


$foo = 'bar';
destroy_foo();
echo $foo;
?>
Gewijzigd op 18/04/2014 16:30:12 door Wouter Van Marrum
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/04/2014 16:46:07
Quote Anchor link
Dat klinkt inderdaad als een break, zoals Wouter zegt.

De "truc" is dat je aan break een getal kunt toevoegen voor het aantal loops waaraan je wilt ontsnappen. Daarmee kun je bijvoorbeeld direct een while { foreach { ... } } verlaten.

Voorbeeld van http://stackoverflow.com/questions/588892/can-you-exit-a-loop-in-php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$person
= "Rasmus Lerdorf";
$found = false;

foreach($organization as $oKey=>$department)
{

   foreach($department as $dKey=>$group)
   {

      foreach($group as $gKey=>$employee)
      {

         if ($employee['fullname'] == $person)
         {

            $found = true;
            break 3;
         }
      }
// group
   } // department
} // organization
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 16:56:48
Quote Anchor link
Thanks, maar dat is allemaal niet wat ik bedoel. Die loop moet gewoon doorgaan, ook als er een match is gevonden. Als de loop helemaal is doorlopen dan wil ik weten of er een match is.

Het was echt iets heel simpels, waardoor $match indien op true gezet, niet meer false kon worden. Maar ja... als jullie het niet weten, dan weet ik het ook niet :-s
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/04/2014 17:03:07
Quote Anchor link
>> Die loop moet gewoon doorgaan, ook als er een match is gevonden. Als de loop helemaal is doorlopen dan wil ik weten of er een match is.

Dan zou je in mijn voorbeeld de break kunnen weghalen: dan werkt het precies zoals je vraagt, alleen duurt het langer.

Maar ik vermoed dat je iets anders zoekt. Kun je een voorbeeld geven?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 20:58:48
Quote Anchor link
Jouw voorbeeld zou inderdaad kunnen ward. Alleen gebruik ik momenteel geen if-statement maar een rechstreekse vergelijking. Ik kan er ook een if-statement van maken, maar dan wordt de code onnodig lang. Ik ga de opmerking van SanThe er wel in verwerken. Komt goed. Dankjulliewel allemaal voor het meedenken.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/04/2014 22:40:06
Quote Anchor link
$bool = false;

for ...
$bool |= true/false;

if ($bool)
do iets

???
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 22:44:30
Quote Anchor link
Wat is dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$bool
|= true/false;

?>
 
Wouter J

Wouter J

18/04/2014 23:20:38
Quote Anchor link
> Wat is dit?

Iets wat niet werkt als je het test.

Ik weet echt niet wat je zoekt en lees toch vrij veel reacties op dit forum, weet je zeker dat je het goed hebt en je dit echt ergens hebt gelezen?
 
D Vivendi

D Vivendi

18/04/2014 23:21:35
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 18/04/2014 22:44:30:
Wat is dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$bool
|= true/false;

?>



Dat is de Bitwise OR operator.

Het is een beetje gelijk aan `$a += $b;`
Wat eigenlijk dit betekend: $a = $a + $b;

In dit geval hebben we het dan over booleans:
$a |= $b;

Ofwel: $a = $a | $b;

Dus als je dit in een loopje zou doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$a = false;
for($i=0; $i<5; $i++)
{
    $a |= ($i==2 ? true : false );
}


Zeg je dus, $a is altijd false, totdat hij een keer op true wordt ge-set. In dit voorbeeld nadat $i == 2. Elke iteratie na $i = 2 blijft $a dus op true staan.

Demotje: http://codepad.viper-7.com/5uC0WR
Gewijzigd op 18/04/2014 23:22:56 door D Vivendi
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 23:44:04
Quote Anchor link
>> Ik weet echt niet wat je zoekt en lees toch vrij veel reacties op dit forum, weet je zeker dat je het goed hebt en je dit echt ergens hebt gelezen?

Ja, ik weet het zeker :)

Ik denk dat het inderdaad de oplossing van Dos is die ik nu dankzij de uitleg van D Vivendi ook nog eens beter begrijp. Ik ga er even mee stoeien. Thanks! :)

Toevoeging op 18/04/2014 23:59:57:

P.S.

Klopt het ook dat $a geen boolean is, maar 0 of 1?
 
D Vivendi

D Vivendi

19/04/2014 00:07:20
Quote Anchor link
Het is wel een boolean, alleen php print dat als een 0 of 1.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2014 00:10:35
Quote Anchor link
Het lijkt toch echt van niet hoor...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$test
|= true;
var_dump($test);

?>

Dit geeft als resultaat:

int(1)
 
Wouter J

Wouter J

19/04/2014 00:37:25
Quote Anchor link
Bitwise is cijfers, dus het is inderdaad geen boolean meer.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2014 00:41:17
Quote Anchor link
Oké. Dan klopt het. Ik initialiseer hem dan ook niet als boolean maar als integer. Dus

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$match
= 0;
foreach (...) {
  $match |= true/false;
}

?>

Aan het eind van de rit is $match dus een integer van 0 indien geen match, of 1 indien wel een match.

Wel een leuk systeem vind ik. Een leuke "truc" :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.