Eenvoudig probleem email

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

15/04/2015 14:53:38
Quote Anchor link
Het zal wel te stom voor woorden zijn, maar ik kom er niet uit. Onderstaand sendEmail script werkt goed, behalve dat ik de velden telefoonnummer, Straatnaam+Huisnummer en Postcode+Huisnummer niet te zien krijg. Wie kan mij helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
<?php

// Replace this with your own email address
$siteOwnersEmail = '[email protected]';


if($_POST) {

   $fname = trim(stripslashes($_POST['contactFname']));
   $lname = trim(stripslashes($_POST['contactLname']));
   $email = trim(stripslashes($_POST['contactEmail']));
   $tel = trim(stripslashes($_POST['contactTel']));
   $straat = trim(stripslashes($_POST['contactStraat']));
   $postcode = trim(stripslashes($_POST['contactPostcode']));
   $subject = trim(stripslashes($_POST['contactSubject']));
   $contact_message = trim(stripslashes($_POST['contactMessage']));

   // Check First Name
  if (strlen($fname) < 2) {
    $error['fname'] = "Voer uw voornaam in.";
  }

  // Check Last Name
  if (strlen($lname) < 2) {
    $error['lname'] = "Voer uw achternaam in.";
  }

    // Check Postcode
  if (strlen($postcode) ) {
    $error['postcode'] = "Voer uw postcode + woonplaats in.";
  }

   // Check Straat
  if (strlen($straat) ) {
    $error['straat'] = "Voer uw straatnaam + huisnummer in.";
  }

      // Check Tel
       if(preg_match("/^[0-9]{2}-[0-9]{8}$/",$_REQUEST['telnr']) OR preg_match("/^[0-9]{3}-[0-9]{7}$/",$_REQUEST['tel']) OR preg_match("/^[0-9]{4}-[0-9]{6}$/",$_REQUEST['tel']) OR preg_match("/^[0-9]{10}$/",$_REQUEST['tel']))
        {
  }

  // Check Email
  if (!preg_match('/^[a-z0-9&\'\.\-_\+]+@[a-z0-9\-]+\.([a-z0-9\-]+\.)*+[a-z]{2}/is', $email)) {
    $error['email'] = "Voer een geldig emailadres in.";
  }

  // Check Message
  if (strlen($contact_message) < 15) {
    $error['message'] = "Voer een bericht in, deze moet minimaal 15 tekens bevatten.";
  }

   // Subject
  if ($subject == '') { $subject = "Contact Form Submission"; }

  // Set Name
  $name = $fname . " " . $lname;

   // Set Message
   $message .= "Email from: " . $name . "<br />";
   $message .= "Email address: " . $email . "<br />";
   $message .= "Telefoonnummer: " . $tel . "<br />";
   $message .= "Straatnaam+Huisnummer: " . $straat . "<br />";
   $message .= "Postcode+Huisnummer: " . $postcode . "<br />";
   $message .= "Probleem: <br />";
   $message .= $contact_message;
   $message .= "<br /> ----- <br /> This email was sent from your site's contact form. <br />";

   // Set From: header
   $from =  $name . " <" . $email . ">";

   // Email Headers
  $headers = "From: " . $from . "\r\n";
  $headers .= "Reply-To: ". $email . "\r\n";
   $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
  $headers .= "Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1\r\n";


   if (!$error) {

      ini_set("sendmail_from", $siteOwnersEmail); // for windows server
      $mail = mail($siteOwnersEmail, $subject, $message, $headers);

    if ($mail) { echo "OK"; }
      else { echo "Iets is fout gegaan. Probeer het opnieuw."; }

  }
# end if - no validation error

  else {

    $response = (isset($error['fname'])) ? $error['fname'] . "<br /> \n" : null;
    $response .= (isset($error['lname'])) ? $error['lname'] . "<br /> \n" : null;
    $response .= (isset($error['email'])) ? $error['email'] . "<br /> \n" : null;
    $response .= (isset($error['message'])) ? $error['message'] . "<br />" : null;
    $response .= (isset($error['postcode'])) ? $error['postcode'] . "<br />" : null;
    $response .= (isset($error['straat'])) ? $error['straat'] . "<br />" : null;
    $response .= (isset($error['tel'])) ? $error['tel'] . "<br />" : null;

    echo $response;

  }
# end if - there was a validation error

}

?>
Gewijzigd op 16/04/2015 22:18:02 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 13:42:30
 
- wes  -

- wes -

15/04/2015 15:20:18
Quote Anchor link
zet bovenaan je afhandeling eens var_dump($_POST);

wat zie je dan?
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

15/04/2015 15:33:38
Quote Anchor link
array(5) { ["contactFname"]=> string(6) "Sander" ["contactLname"]=> string(6) "Sander" ["contactEmail"]=> string(16) "[email protected]" ["contactSubject"]=> string(9) "undefined" ["contactMessage"]=> string(38) "fdsfdsjgnhfadkjan jfa gflg mkf m lfka" } OK
Gewijzigd op 15/04/2015 15:34:22 door Sander Zijnstra
 
Jeffrey van Rossum

Jeffrey van Rossum

15/04/2015 15:53:00
Quote Anchor link
Het zou ook fijn zijn om even de HTML van je formulier te kunnen inzien :)

Wat ik ook niet direct snap is waarom je $_REQUEST voor het telefoonnummer gebruikt en niet gewoon $_POST. Daarnaast gebruik je in die request de ene keer 'tel' en de andere 'telnr'.
Gewijzigd op 15/04/2015 15:55:38 door Jeffrey van Rossum
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

15/04/2015 17:29:20
Quote Anchor link
Dat weet ik ook niet, haha, zo goed is mijn kennis van php dus... copy/paste

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<form name="contactForm" id="contactForm" method="post" action="">

           <fieldset>

                 <div class="row">

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactFname">Voornaam <span class="required">*</span></label>
                 <input name="contactFname" type="text" id="contactFname" placeholder="Voornaam" value="" />
                   </div>

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactLname">Achternaam <span class="required">*</span></label>
                 <input name="contactLname" type="text" id="contactLname" placeholder="Achternaam" value="" />
                   </div>

                 </div>

                                  <div class="row">

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactStraat">Straat+Huisnummer <span class="required">*</span></label>
                 <input name="contactStraat" type="text" id="contactStraat" placeholder="Straat+Huisnummer" value="" />
                   </div>

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactPostcode">Postcode+Woonplaats <span class="required">*</span></label>
                 <input name="contactPostcode" type="text" id="contactPostcode" placeholder="Postcode+Woonplaats" value="" />
                   </div>

                 </div>

                 <div class="row">

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactEmail">Email <span class="required">*</span></label>
                 <input name="contactEmail" type="text" id="contactEmail" placeholder="Email" value="" />
                   </div>

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactTel">Telefoonnummer</label>
                 <input name="contactTel" type="text" id="contactTel" placeholder="Telefoonnummer"  value="" />
                   </div>

                 </div>

                 <div class="row">

                   <div class="twelve columns">
                      <label  for="contactMessage">Bericht <span class="required">*</span></label>
                      <textarea name="contactMessage"  id="contactMessage" placeholder="Uw bericht" rows="10" cols="50" ></textarea>
                   </div>

                 </div>

                 <div>
                    <button class="submit full-width">Verstuur</button>
                    <div id="image-loader">
                       <img src="images/loader.gif" alt="" />
                    </div>
                 </div>

           </fieldset>

         </form>

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 16/04/2015 22:17:27 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

16/04/2015 01:45:18
Quote Anchor link
stripslashes() zou je niet nodig moeten hebben.
Tenzij je op de een of andere manier magic-quotes hebt weten in te schakelen.


if(preg_match("/^[0-9]{2}-[0-9]{8}$/",$_REQUEST['telnr']) OR preg_match("/^[0-9]{3}-[0-9]{7}$/",$_REQUEST['tel']) OR preg_match("/^[0-9]{4}-[0-9]{6}$/",$_REQUEST['tel']) OR preg_match("/^[0-9]{10}$/",$_REQUEST['tel']))


Kennelijk bestaat een telefoonnummer altijd uit 10 cijfers met mogelijk ergens een - erin?
Maar +316123456 is ook een telefoonnummer?
Nog afgezien van buitenlandse nummers...

Maar je dwingt weer niet af dat het eerste cijfer een 0 is....


!preg_match('/^[a-z0-9&\'\.\-_\+]+@[a-z0-9\-]+\.([a-z0-9\-]+\.)*+[a-z]{2}/is',

Zo'n regex is nooit uitputtend. Gelukkig mis aan het einde nog (onbedoeld?) een $ zodat de laatste 2 tekens niet per se letters zijn. (zodat naast .nl en .be ook .com, .info en .vlaanderen geaccepteerd worden)

handiger is echter om gewoon met de ingebouwde filters te werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
 
 if(!filter_input(INPUT_POST, 'contactEmail', FILTER_VALIDATE_EMAIL){

    $error['email'] = "Voer een geldig emailadres in.";
  }

?>
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

16/04/2015 22:14:28
Quote Anchor link
Dank voor jullie hulp! Het probleem zat hem echter in het feit dat er nog javascript bestand tussen zat waar de nodige toevoegingen in gemaakt moesten worden.
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2015 09:55:44
Quote Anchor link
je weet dat je script misbruikt kan worden om spam te versturen aan willekeurige ontvangers?

Jij zet userinput in subject en in het formveld.

Als iemand een newline in zijn voornaam zet, kan hij daarna zelf wat headers toevoegen en dus ook een 1000tal ontvangers.
En na nog 2 newlines zet hij zijn eigen inhoud van de mail.

Zelfde kan hij ook doen door in subject met newlines te spelen.

Controleer uitgebreid of dergelijke velden bevatten wat jij verwacht. En ook niet meer dan dat.
En vooral dat er in de velden als naam, subject en emailadres geen enters staan.

Om voor nog meer zekerheid te gaan, is het ook niet onhandig om een mailclass als phpmailer of swiftmailer te gebruiken. Dergelijke scripts filteren zelf ook op rariteiten in velden als emailadressen en subject.

En bedenk ook dat niet alleen jij betrokken bent bij een lek maiform, maar ook de duizenden ontvangers van spam via jouw site.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.