Eenvoudig probleem email

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

15/04/2015 14:53:38
Quote Anchor link
Het zal wel te stom voor woorden zijn, maar ik kom er niet uit. Onderstaand sendEmail script werkt goed, behalve dat ik de velden telefoonnummer, Straatnaam+Huisnummer en Postcode+Huisnummer niet te zien krijg. Wie kan mij helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
<?php

// Replace this with your own email address
$siteOwnersEmail = '[email protected]';


if($_POST) {

   $fname = trim(stripslashes($_POST['contactFname']));
   $lname = trim(stripslashes($_POST['contactLname']));
   $email = trim(stripslashes($_POST['contactEmail']));
   $tel = trim(stripslashes($_POST['contactTel']));
   $straat = trim(stripslashes($_POST['contactStraat']));
   $postcode = trim(stripslashes($_POST['contactPostcode']));
   $subject = trim(stripslashes($_POST['contactSubject']));
   $contact_message = trim(stripslashes($_POST['contactMessage']));

   // Check First Name
  if (strlen($fname) < 2) {
    $error['fname'] = "Voer uw voornaam in.";
  }

  // Check Last Name
  if (strlen($lname) < 2) {
    $error['lname'] = "Voer uw achternaam in.";
  }

    // Check Postcode
  if (strlen($postcode) ) {
    $error['postcode'] = "Voer uw postcode + woonplaats in.";
  }

   // Check Straat
  if (strlen($straat) ) {
    $error['straat'] = "Voer uw straatnaam + huisnummer in.";
  }

      // Check Tel
       if(preg_match("/^[0-9]{2}-[0-9]{8}$/",$_REQUEST['telnr']) OR preg_match("/^[0-9]{3}-[0-9]{7}$/",$_REQUEST['tel']) OR preg_match("/^[0-9]{4}-[0-9]{6}$/",$_REQUEST['tel']) OR preg_match("/^[0-9]{10}$/",$_REQUEST['tel']))
        {
  }

  // Check Email
  if (!preg_match('/^[a-z0-9&\'\.\-_\+]+@[a-z0-9\-]+\.([a-z0-9\-]+\.)*+[a-z]{2}/is', $email)) {
    $error['email'] = "Voer een geldig emailadres in.";
  }

  // Check Message
  if (strlen($contact_message) < 15) {
    $error['message'] = "Voer een bericht in, deze moet minimaal 15 tekens bevatten.";
  }

   // Subject
  if ($subject == '') { $subject = "Contact Form Submission"; }

  // Set Name
  $name = $fname . " " . $lname;

   // Set Message
   $message .= "Email from: " . $name . "<br />";
   $message .= "Email address: " . $email . "<br />";
   $message .= "Telefoonnummer: " . $tel . "<br />";
   $message .= "Straatnaam+Huisnummer: " . $straat . "<br />";
   $message .= "Postcode+Huisnummer: " . $postcode . "<br />";
   $message .= "Probleem: <br />";
   $message .= $contact_message;
   $message .= "<br /> ----- <br /> This email was sent from your site's contact form. <br />";

   // Set From: header
   $from =  $name . " <" . $email . ">";

   // Email Headers
  $headers = "From: " . $from . "\r\n";
  $headers .= "Reply-To: ". $email . "\r\n";
   $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
  $headers .= "Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1\r\n";


   if (!$error) {

      ini_set("sendmail_from", $siteOwnersEmail); // for windows server
      $mail = mail($siteOwnersEmail, $subject, $message, $headers);

    if ($mail) { echo "OK"; }
      else { echo "Iets is fout gegaan. Probeer het opnieuw."; }

  }
# end if - no validation error

  else {

    $response = (isset($error['fname'])) ? $error['fname'] . "<br /> \n" : null;
    $response .= (isset($error['lname'])) ? $error['lname'] . "<br /> \n" : null;
    $response .= (isset($error['email'])) ? $error['email'] . "<br /> \n" : null;
    $response .= (isset($error['message'])) ? $error['message'] . "<br />" : null;
    $response .= (isset($error['postcode'])) ? $error['postcode'] . "<br />" : null;
    $response .= (isset($error['straat'])) ? $error['straat'] . "<br />" : null;
    $response .= (isset($error['tel'])) ? $error['tel'] . "<br />" : null;

    echo $response;

  }
# end if - there was a validation error

}

?>
Gewijzigd op 16/04/2015 22:18:02 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 14:31:48
 
- wes  -

- wes -

15/04/2015 15:20:18
Quote Anchor link
zet bovenaan je afhandeling eens var_dump($_POST);

wat zie je dan?
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

15/04/2015 15:33:38
Quote Anchor link
array(5) { ["contactFname"]=> string(6) "Sander" ["contactLname"]=> string(6) "Sander" ["contactEmail"]=> string(16) "[email protected]" ["contactSubject"]=> string(9) "undefined" ["contactMessage"]=> string(38) "fdsfdsjgnhfadkjan jfa gflg mkf m lfka" } OK
Gewijzigd op 15/04/2015 15:34:22 door Sander Zijnstra
 
Jeffrey van Rossum

Jeffrey van Rossum

15/04/2015 15:53:00
Quote Anchor link
Het zou ook fijn zijn om even de HTML van je formulier te kunnen inzien :)

Wat ik ook niet direct snap is waarom je $_REQUEST voor het telefoonnummer gebruikt en niet gewoon $_POST. Daarnaast gebruik je in die request de ene keer 'tel' en de andere 'telnr'.
Gewijzigd op 15/04/2015 15:55:38 door Jeffrey van Rossum
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

15/04/2015 17:29:20
Quote Anchor link
Dat weet ik ook niet, haha, zo goed is mijn kennis van php dus... copy/paste

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<form name="contactForm" id="contactForm" method="post" action="">

           <fieldset>

                 <div class="row">

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactFname">Voornaam <span class="required">*</span></label>
                 <input name="contactFname" type="text" id="contactFname" placeholder="Voornaam" value="" />
                   </div>

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactLname">Achternaam <span class="required">*</span></label>
                 <input name="contactLname" type="text" id="contactLname" placeholder="Achternaam" value="" />
                   </div>

                 </div>

                                  <div class="row">

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactStraat">Straat+Huisnummer <span class="required">*</span></label>
                 <input name="contactStraat" type="text" id="contactStraat" placeholder="Straat+Huisnummer" value="" />
                   </div>

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactPostcode">Postcode+Woonplaats <span class="required">*</span></label>
                 <input name="contactPostcode" type="text" id="contactPostcode" placeholder="Postcode+Woonplaats" value="" />
                   </div>

                 </div>

                 <div class="row">

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactEmail">Email <span class="required">*</span></label>
                 <input name="contactEmail" type="text" id="contactEmail" placeholder="Email" value="" />
                   </div>

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactTel">Telefoonnummer</label>
                 <input name="contactTel" type="text" id="contactTel" placeholder="Telefoonnummer"  value="" />
                   </div>

                 </div>

                 <div class="row">

                   <div class="twelve columns">
                      <label  for="contactMessage">Bericht <span class="required">*</span></label>
                      <textarea name="contactMessage"  id="contactMessage" placeholder="Uw bericht" rows="10" cols="50" ></textarea>
                   </div>

                 </div>

                 <div>
                    <button class="submit full-width">Verstuur</button>
                    <div id="image-loader">
                       <img src="images/loader.gif" alt="" />
                    </div>
                 </div>

           </fieldset>

         </form>

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 16/04/2015 22:17:27 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

16/04/2015 01:45:18
Quote Anchor link
stripslashes() zou je niet nodig moeten hebben.
Tenzij je op de een of andere manier magic-quotes hebt weten in te schakelen.


if(preg_match("/^[0-9]{2}-[0-9]{8}$/",$_REQUEST['telnr']) OR preg_match("/^[0-9]{3}-[0-9]{7}$/",$_REQUEST['tel']) OR preg_match("/^[0-9]{4}-[0-9]{6}$/",$_REQUEST['tel']) OR preg_match("/^[0-9]{10}$/",$_REQUEST['tel']))


Kennelijk bestaat een telefoonnummer altijd uit 10 cijfers met mogelijk ergens een - erin?
Maar +316123456 is ook een telefoonnummer?
Nog afgezien van buitenlandse nummers...

Maar je dwingt weer niet af dat het eerste cijfer een 0 is....


!preg_match('/^[a-z0-9&\'\.\-_\+]+@[a-z0-9\-]+\.([a-z0-9\-]+\.)*+[a-z]{2}/is',

Zo'n regex is nooit uitputtend. Gelukkig mis aan het einde nog (onbedoeld?) een $ zodat de laatste 2 tekens niet per se letters zijn. (zodat naast .nl en .be ook .com, .info en .vlaanderen geaccepteerd worden)

handiger is echter om gewoon met de ingebouwde filters te werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
 
 if(!filter_input(INPUT_POST, 'contactEmail', FILTER_VALIDATE_EMAIL){

    $error['email'] = "Voer een geldig emailadres in.";
  }

?>
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

16/04/2015 22:14:28
Quote Anchor link
Dank voor jullie hulp! Het probleem zat hem echter in het feit dat er nog javascript bestand tussen zat waar de nodige toevoegingen in gemaakt moesten worden.
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2015 09:55:44
Quote Anchor link
je weet dat je script misbruikt kan worden om spam te versturen aan willekeurige ontvangers?

Jij zet userinput in subject en in het formveld.

Als iemand een newline in zijn voornaam zet, kan hij daarna zelf wat headers toevoegen en dus ook een 1000tal ontvangers.
En na nog 2 newlines zet hij zijn eigen inhoud van de mail.

Zelfde kan hij ook doen door in subject met newlines te spelen.

Controleer uitgebreid of dergelijke velden bevatten wat jij verwacht. En ook niet meer dan dat.
En vooral dat er in de velden als naam, subject en emailadres geen enters staan.

Om voor nog meer zekerheid te gaan, is het ook niet onhandig om een mailclass als phpmailer of swiftmailer te gebruiken. Dergelijke scripts filteren zelf ook op rariteiten in velden als emailadressen en subject.

En bedenk ook dat niet alleen jij betrokken bent bij een lek maiform, maar ook de duizenden ontvangers van spam via jouw site.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.