Eerste 4 regels uitlezen database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joni Fleischer

Joni Fleischer

26/11/2009 23:21:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb in de database een klein verhaaltje staan.
Nu wil ik de eerste 4 lijnen van dat verhaaltje uitlezen als voorstukje.

Weet iemand wat voor een soort script dat is?
Ik heb geen flauw idee hoe zo'n soort functie heet?

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:52:16
 
Thomas

thomas

27/11/2009 00:41:00
Quote Anchor link
Gebruik deze code maar.
dit leest alles uit maar kort het in met de hoeveelheid die je zelf instelt.

Je moet de benaming van je db wel zelf aangeven

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$sql
= mysql_query("SELECT * FROM je tabelnaal") or die (mysql_error());

$show = mysql_fetch_assoc($sql);

if(strlen($show['verhaal'])>220 //hier wordt gecontoleerd hoe lang je bericht is
{
$show['verhaal'] = substr($show['verhaal'],0,180)
//De substr zegt laat alleen de tekens 0 tot en met 180 zien
// ook aanpassen natuurlijk.

 . "...
<a href=pagina.php?id="
.$show['id'].">meer</a>";
}

?>

Hopelijk heb je er wat aan.
Kan misschien wel korter maar deze manier werkt ook gebruik het zelf ook
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door thomas
 
Joni Fleischer

Joni Fleischer

27/11/2009 06:44:00
Quote Anchor link
substr gaat om karakters.
Ik moet uitlezen de eerste 4 regels van een tekst.

Maar thnx anyway ;)
 
Stefan

Stefan

27/11/2009 07:34:00
Quote Anchor link
Ligt er aan hoe je verhaal is opgedeeld, als het door een .[spatie] is, kan je hem gewoon uit je mysql halen, en dan een explode gebruiken zodat de zin word opgedeeld in een array, en dan roep je gewoon $var[0].". ".$var[1].". ".$var[2].". ".$var[3]."." aan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$txt
= "Hallo, dit is zin 1. Ik houd van taart. Hier volgt een nieuwsbericht. Het weer is lekker. Dit is gewoon een random zin. En hier nog een zin!";

$txt = explode(". ", $txt);

echo $txt[0].". ".$txt[1].". ".$txt[2].". ".$txt[3].".";
?>


Output:

Hallo, dit is zin 1. Ik houd van taart. Hier volgt een nieuwsbericht. Het weer is lekker.
 
Thomas

thomas

27/11/2009 10:09:00
Quote Anchor link
JOni schreef op 27.11.2009 06:44:
substr gaat om karakters.
Ik moet uitlezen de eerste 4 regels van een tekst.

Maar thnx anyway ;)


Maar dat kan toch ook. neem ik aan.
ik doe het zelf met een forum systeem
laat ik alleen de eerste 6 regels zien. als de persoon dan op meer klikt
dan krijgt ie de rest te zien.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

27/11/2009 13:57:00
Quote Anchor link
Vier regels of 4 zinnen? En wat nu als er een ? of een ! op het einde staat?

4 regels is eenvoudiger. dan kun je exploden op \n
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

27/11/2009 15:13:00
Quote Anchor link
Dit kun je gewoon doen met explode()
 

27/11/2009 15:24:00
Quote Anchor link
Yearupie schreef op 27.11.2009 15:13:
Dit kun je gewoon doen met explode()

Zohee, origineel idee zeg.
Lees!


In plaats van zoals Jurgen aangeeft om \n te gebruiken zou ik PHP_EOL gebruiken, die heeft altijd de goede new-line karakter in zich. (Een new-line karakter is platform (Windows / Linux / Mac.) afhankelijk.)
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

30/11/2009 15:25:00
Quote Anchor link
Klopt. Ik geloof dat OSX en Linux \n zijn en Windows \r\n. Verder, als het dus echt zinnen betreft dan zul je even een regex moeten maken die dan filtert op ., ! of ?. Maar toch lijkt me dit geen strak plan. Stel je gebruikt een afkorting zoals "nl. (namelijk)" dan zal hij daar op exploden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.