Eerste index van array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Newbie

PHP Newbie

26/11/2008 20:58:00
Quote Anchor link
Hi all,

Ik heb een array met nummerieke keys. Nu wil ik graag de eerste key van de array hebben. $array[0] werkt niet, omdat de key best wel eens kan beginnen met 1 of 3 of 800 of ... sort() kan ik niet gebruiken omdat de array dan op alphabet gesorteerd wordt.

Dus: Hoe krijg ik de eerste key van een array met nummerieke keys met behoud van de huidige volgorde.

Groet
newb
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:51:12
 
M Ypma

M Ypma

26/11/2008 21:02:00
Quote Anchor link
als je er nog niet doorheen loopt kun je met key() de huidige pointer positie opvragen. Deze staat standaard op het eerste element van je array. met current() krijg je de waarde die bij die key() hoort.

met reset() zet dwing je af dat de pointer weer naar het eerste element wordt geplaatst. Deze functie raadt ik je echter af binnen een foreach loop
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door M Ypma
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/11/2008 21:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    $array
= array (
        5 => 'vijf',
        2 => 'twee',
        10 => 'tien',
        123 => 'honderdrieentwintig'
    );
    $tmp = array_keys ($array);
    sort ($tmp);
    echo $tmp[0];
?>

'edit:
Ik zie dat die van mij de kleinste geeft. Waarschijnlijk heb ik je verkeerd begrepen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/11/2008 21:07:00
Quote Anchor link
In jouw geval had ik de "5" willen hebben Jan.

Ypma, dat was de oplossing. Bedankt.
 
M Ypma

M Ypma

26/11/2008 21:09:00
Quote Anchor link
@Jan
zo kan het ook, maar is in mijn ogen teveel gedoe om het eerste element op te vragen. een combinatie van reset() en key() is korter en zijn de functies die er daadwerkelijk voor bedoeld zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    $array
= array (
        5 => 'vijf',
        2 => 'twee',
        10 => 'tien',
        123 => 'honderdrieentwintig'
    );
    echo 'key: '.key($array).' value:'.current($array);
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

26/11/2008 21:11:00
Quote Anchor link
array_slice ($array, 0, 1);
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.