eerste letter van een woord

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick

Nick

30/11/2008 19:08:00
Quote Anchor link
Hoe knip ik de eerste letter van een woord er uti en zet die in een variable?

weet iemand mischien een link van dat op php.net?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:18:09
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

30/11/2008 19:11:00
Quote Anchor link
$string = 'abcdef';

echo $string[0];
 
Nick

Nick

30/11/2008 19:27:00
Quote Anchor link
Arjen@ is er een naam voordeze functie dan zet ik hem in me bladwijzers
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nick
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

30/11/2008 19:32:00
Quote Anchor link
substr($string, 0, 1);
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

30/11/2008 19:39:00
Quote Anchor link
@tommy,
waarom moeilijk doen als het makkelijk kan,

@nick,
zoiets noem je gewoon een array,
een string kan je altijd aanroepen als een array,
waarbij iedere letter een object/item/gegeven in de array is.
 
Nick

Nick

30/11/2008 19:42:00
Quote Anchor link
oke bedankt nico
 
Lode

Lode

30/11/2008 20:09:00
Quote Anchor link
$string = 'abcdef';
echo $string{0};

kan ook nog...
 
Ivo K

Ivo K

30/11/2008 20:15:00
Quote Anchor link
@lode;

dat is precies wat arjan deed, behalve dat [ nu { wordt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.