Eigen errordocument, maar waar ging het nou fout?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Tuns

Kevin Tuns

16/09/2009 11:41:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik heb dmv htaccess op deze manier een eigen error pagina ingesteld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ErrorDocument 401 /new/error.php?error=401


dit werkt geheel en zorgt er netjes voor dat er een eigen error document geshowed word indien er zich een error voor doet. (in dit voorbeeld alleen een 401.)

Nu vraag ik me alleen af of het mogelijk is om erachter te komen op WELKE pagina het nou fout is gegaan. Oftewel welke pagina, welk request is deze error tegengekomen? Ik weet dat ik dit altijd via de apache log kan opzoeken maar ik zou het graag in de database gooien zodat ik een duidelijke errorlog bij zou kunnen houden.

bvd
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:19:30
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

16/09/2009 13:50:00
Quote Anchor link
$HTTP_REFERER en die in je database stoppen?
 
Kevin Tuns

Kevin Tuns

16/09/2009 14:03:00
Quote Anchor link
de http refer geeft de link waar je vanaf komt. Niet de pagina die hij probeerde te laden en waar het fout ging.

Snap je wat ik probeer te doen?
 
Mar kla

mar kla

16/09/2009 14:22:00
Quote Anchor link
Je log errorfile bekijken ?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/09/2009 15:00:00
Quote Anchor link
Misschien gewoon in de opgevraagde url? Of heb je die dan niet meer?
 
Kevin Tuns

Kevin Tuns

16/09/2009 16:36:00
Quote Anchor link
Misschien denk ik zelf te moeilijk hoor :D,

maar ik probeer het nog is helemaal uit te leggen.

Kijk ik zit als bezoeker bijvoorbeeld op deze pagina: http://www.naamvandewebsite.nl/home
nu zou het kunnen zijn dat er ergens een link is naar:
http://www.naamvandewebsite.nl/contact

Maar de pagina die daar mee overeenkomt is er niet en ik zou normaalgesproken een 404 errorpage krijgen. Nu vangt mijn htaccess die op en laat hij een pagina zien die je zelf kan instellen.

Bijvoorbeeld:

http://www.naamvandewebsite.nl/error.php?error=404

Nu wil ik naast het laten zien van een nette errormelding ook de errors die opgevangen worden in de database opslaan met zoveelmogelijk informatie over het probleem dat zich heeft voorgedaan.
Daar hoort ook de pagina bij die de bezoeker wou inzien, maar waarbij het fout ging.

Ik zie alleen niet helemaal hoe ik deze informatie op kan vragen aangezien de http_refer mij http://www.naamvandewebsite.nl/home retourneerd, php_self de error.php pagina retourneerd maar die andere dus nergens wordt bijgehouden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/09/2009 16:53:00
Quote Anchor link
nimtex schreef op 16.09.2009 13:50:
$HTTP_REFERER en die in je database stoppen?

Onder welke steen kom jij vandaan?
 
Raymond ---

Raymond ---

16/09/2009 17:44:00
Quote Anchor link
Probeer eens wat met deze variabelen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SERVER
['REQUEST_URI'] // incl de GET's
?>

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SERVER
['REDIRECT_URL'] // excl de GET's
?>


Als het goed is krijg je dan de opgevraagde url
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond ---
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.