Eigen select maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Machiel K

Machiel K

15/02/2013 18:02:30
Quote Anchor link
Hallo, ik ben bezig om een eigen select te maken. Het gaat al aardig de goede kant op, al bijna af zelfs. Ik loop alleen tegen één ding aan, ik wil dat als ik de select open dat hij dan over de inputs heen valt. Ik heb alleen geen idee hoe, iemand een idee/oplossing?

Hieronder twee plaatjes om het te verduidelijken en de div's + css.

Afbeelding Afbeelding

(Het is even als voorbeeldje om in de database een lid op te zoeken. Met javascript krijg je als je op bijvoorbeeld Gebruikersnaam klikt in de input als value ook Gebruikersnaam. Met die input zoek ik dan d.m.v. php)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div class="select open">
    <li> <input type="text" name="zoekop" class="iselect" value="Selecteer..." onfocus="this.blur()" readonly="readonly"/> </li>
    <li class="vgb"> Gebruikersnaam </li>
    <li class="vem"> E-mailadres </li>
    <li class="vrk"> Rank </li>
    <li class="vhi"> Help ID </li>
    <div id="clear"></div>
</div>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
.select {
    background-image: url("../images/select.png");
    background-repeat: no-repeat;
    background-position: top right;
    background-color: #FFFFFF;
    width: 141px;
    border: 1px solid #e0e0e0;
    border-bottom: none;
    margin-left: 2px;
    overflow: hidden;
    -webkit-border-radius: 2px;
    -moz-border-radius: 2px;
    border-radius: 2px;
}

.open {
    height: 30px;
    overflow: hidden;
}

.opend {
    height: auto;
}

.select li:first-child:hover {
    color: #7A7A7A;
}

.select li {
    color: #7A7A7A;
    line-height: 29px;
    padding-left: 7px;
    margin: 0;
    border-bottom: 1px solid #E0E0E0;
    list-style-type: none;
    cursor: default;
    -webkit-transition: all 250ms;
    -moz-transition: all 250ms;
    -ms-transition: all 250ms;
    -o-transition: all 250ms;
    transition: all 250ms;
}

.select li:hover {
    color: #D36999;
}

.select .iselect {
    background-color: transparent;
    font-family: Arial, sans-serif;
    font-size: 12px;
    font-weight: normal;
    color: #7A7A7A;
    text-shadow: 0px 1px 0px #ffffff;
    text-decoration: none;
    border: none;
    padding: 0;
    -moz-box-shadow: none;
    -webkit-box-shadow: none;
    box-shadow: none;
}
Gewijzigd op 15/02/2013 18:15:02 door Machiel K
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:19:04
 
Erwin H

Erwin H

15/02/2013 18:19:10
Quote Anchor link
Ik zou zeggen dat je input geen ondeerdeel is van de list, maar daar apart van moet komen. Dan kan je namelijk aan je list (met alle selectie elementen) een "position: absolute" geven en een hogere z-index zodat het een los element wordt die boven je pagina 'zweeft'. Beide kunnen dan overigens wel binnen je div blijven, hoewel dat niet helemaal nodig is. Die div zou je ook weg kunnen laten.

PS. wel opvallend dat je li elementen niet in een ul of ol hebt staan. Volgens mij is dat incorrecte html.
Gewijzigd op 15/02/2013 18:20:06 door Erwin H
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/02/2013 18:20:12
Quote Anchor link
Machiel,

geef een z-index op met een hoge waarde

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.open {
   z-index:5000;
}
 
Machiel K

Machiel K

15/02/2013 18:35:31
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 15/02/2013 18:20:12:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.open {
   z-index:5000;
}


Geen effect, ik zal is wat met position proberen.

Erwin H op 15/02/2013 18:19:10:
PS. wel opvallend dat je li elementen niet in een ul of ol hebt staan. Volgens mij is dat incorrecte html.

Is verandering in gebracht :)
Gewijzigd op 15/02/2013 18:35:45 door Machiel K
 
Joakim Broden

Joakim Broden

15/02/2013 21:19:56
Quote Anchor link
ik zou het anders aan pakken de HTML.

Ik zou een div maken, daar een a in zetten (die triggert de opties) en een ul met de opties.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
    <div class="select">
        <a href="#" title="Selecteer...">Selecteer...</a>
        <ul>
            <li class="vgb"> Gebruikersnaam </li>
                <li class="vem"> E-mailadres </li>
               <li class="vrk"> Rank </li>
                <li class="vhi"> Help ID </li>
        </ul>
    </div>


Die ul kun je dan absolute positioneren waardoor hij over het onderste input veld valt. En verwijder de clear, dat is een onnodige div en rommel. Met overflow: hidden; kun je ook iets clearen en anders moet je :after gebruiken..

Eventueel kun je ergens nog een hidden input neerzetten met de value van je select.
Gewijzigd op 15/02/2013 21:21:55 door Joakim Broden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.