Eigen wachtwoord-codering...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Rens Rikkerink

Rens Rikkerink

24/04/2008 15:19:00
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,
ik heb een vraag,
Ik heb net een nieuwe wachtwoord-codering gemaakt en ik wil weten of hij veilig is...

Dus kunnen jullie even ECHT ALLES proberen om hem te kraken???

Het gecodeerde-wachtwoord:
Code:
e0627cef745365766e592ad62e9cd19faabd8d5e


Je kunt het wachtwoord controleren op:
http://waloscript.freehostia.com/ptest.php?p=Antwoord

Je kunt hier zien of het wachtwoord al gekraakt is...
http://waloscript.freehostia.com/presult.php

Alle middelen toegestaan om het te kraken!

Groeten, Rens

P.S. Als je post 'Onmogelijk', maak je me al helemaal blij =)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens Rikkerink
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 23:42:41
 
Leon Kunst

Leon Kunst

24/04/2008 15:23:00
Quote Anchor link
Wordt lastig he, als we niet weten wat het ritme is, of welke hash dan ook.

wat ik me trouwens afvraag,

als je een wachtwoord hebt, die versleutel je eerst mbv MD5, en daarna nog eens met dat his4 ofzo(dr was iig nog zoiets na md5)

is het dan nog veeeel veiliger?
 
Rens Rikkerink

Rens Rikkerink

24/04/2008 15:26:00
Quote Anchor link
@Leon Kunst, Dat is ook de bedoeling, ik heb een browser-game met deze encryptie, als iemand m'n db hackt, wil ik zeker weten dat niemand hem kan kraken.

@Leon Kunst, md5, sha1... dat gedoe mengen... Ik denk dat het dan wel veel veiliger is...
Of: Ik heb een keer gezien bij WBB (Woltlab Burning Board), dat er 2 wachtwoord variabelen in de db staan, md5 en sha1... Eerst controleerd hij de md5, dan de sha1, als er eentje niet klopt, fout wachtwoord...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens Rikkerink
 
Frank -

Frank -

24/04/2008 16:11:00
Quote Anchor link
Wanneer je md5 en sha1 gaat mengen, maak je het juist eenvoudiger om de boel te kraken. Een hash bevat namelijk veel minder variatie van tekens, alleen hexedecimale tekens komen voor. En dat zijn er maar 16....
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

24/04/2008 16:35:00
Quote Anchor link
met de informatie die je geeft kan je alleen maar raden.
het zou al wat zijn als je kan zien wat de hash is van een opgegeven wachtwoord.
dan zou je misschien iets kunnen achterhalen van hoe hij is opgebouwd.

met wat je nu hebt kan je een scriptje maken dat gewoon willekeurige wachtwoorden submit naar je script, en dan de andere pagina opvraagt om te kijken of het goed was.
 
Crispijn -

Crispijn -

24/04/2008 16:36:00
Quote Anchor link
Waarom een eigen hash maken... dat is toch onzin als er ook md5 en sha1 bestaat?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/04/2008 16:41:00
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?id=42712&cat=1

Uitgebreide discussie over wachtwoorden, salt en manieren van hashen. Zeker de moeite waard om eens door te lezen.
 
Rens Rikkerink

Rens Rikkerink

24/04/2008 16:57:00
Quote Anchor link
@pgFrank, daarom gebruik ik dat ook niet =)
@Crispijn, md5 en sha1 zijn tegenwoordig al niet meer zo betrouwbaar...
@pepijn, als iemand mijn db hackt, weten ze de hash of ritme ook niet....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens Rikkerink
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

24/04/2008 17:13:00
Quote Anchor link
dat is natuurlijk wel een nadeel van md5 en sha1, iedereen kan kijken wat en hoe het doet, je eigen functie kent niemand de werking van.

maar als iemand in de db zit kan hij wel alle wachtwoorden vergelijken, dus zou je wel de hash van 5 verschillende woorden kunnen geven?

een vraag die bij mij opkomt, waarom zou je alleen 0-9 en a-g gebruiken?
ik zou alle tekens die je maar kan verzinnen gebruiken, alleen kan je dan niet meer een string tot nummer maken, en daar me gaan rekenen en tenslotte omzetten naar hexadecimaal nummer.
maar dan zou je eigenlijk gewoon een functie moeten maken die 40maale nummers maakt ofzo :P

men zegt altijd dat een hash niet te decoderen is, dat lijkt mij een onzinnige bewering.
elke keer als je een woord hasht krijg je de zelfde hash, dus is er een vast patroon om dat te doen, dus kan je dat ook andersom doen toch?

wat nou als je je hash scriptje met C inplaats van met php in de cgi bin compiled, dan kan een hacker ook niet achter de functie komen als hij in de server zit omdat het gecompiled is toch?
 
Frank -

Frank -

24/04/2008 17:21:00
Quote Anchor link
pepijn de vos schreef op 24.04.2008 17:13:
dat is natuurlijk wel een nadeel van md5 en sha1, iedereen kan kijken wat en hoe het doet, je eigen functie kent niemand de werking van.
Nadeel? Juist een voordeel, nu kunnen de echte experts er hun licht over laten schijnen. Ik weet dat 1 + 1 gelijk is aan 2, maar om mezelf nu een wiskundig expert te noemen, dat gaat wat ver. Maar dat is wel waar het bij beveiliging om draait. Met flinke kennis van wiskunde en beveiliging kun je pas gaan beoordelen of een methode veilig is.

Een methode niet tonen en op je blote knieen smeken dat het niet wordt gekraakt, dat is schijnveiligheid.
 
Rens Rikkerink

Rens Rikkerink

24/04/2008 17:49:00
Quote Anchor link
ok, 5 codes...

Codes:
ba2da75163bee1336231056d021e458adb286b7e
f6e655b6d8e2f3827213db57b2212cff425debbb
bff9b9f490436a602a7e2537d8569ffc424ce028
b4b736399f3c6347ee30ceb6dad054d1b2dd5503
b5d25c3f11ea8d0a6ca1bfa0b158d176507cbd2b


Elke code, eigen regel

Probeer het maar... =)

En ik verraad 1 tip:
Tip:
Het maakt gebruik van Pi
(De eerste 2.500.000.000.000.000.000.000.000 decimalen...) Lekker veel zg XD
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens Rikkerink
 
M Ypma

M Ypma

24/04/2008 18:01:00
Quote Anchor link
Quote:
men zegt altijd dat een hash niet te decoderen is, dat lijkt mij een onzinnige bewering.
elke keer als je een woord hasht krijg je de zelfde hash, dus is er een vast patroon om dat te doen, dus kan je dat ook andersom doen toch?

Nee dat is niet mogelijk. Puur alleen omdat meerderer woorden dezelfde hash op kunnen leveren.
Als "fiets" 1234abcd oplevert en aap ook 1234abcd... hoe wil jij dan ooit 1234abcd gaan decoderen? Je kunt alleen maar gokken.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

24/04/2008 18:40:00
Quote Anchor link
Hoeveel tekens bestaat het wachtwoord?
 

24/04/2008 19:36:00
Quote Anchor link
Ypma schreef op 24.04.2008 18:01:
Quote:
men zegt altijd dat een hash niet te decoderen is, dat lijkt mij een onzinnige bewering.
elke keer als je een woord hasht krijg je de zelfde hash, dus is er een vast patroon om dat te doen, dus kan je dat ook andersom doen toch?

Nee dat is niet mogelijk. Puur alleen omdat meerderer woorden dezelfde hash op kunnen leveren.
Als "fiets" 1234abcd oplevert en aap ook 1234abcd... hoe wil jij dan ooit 1234abcd gaan decoderen? Je kunt alleen maar gokken.

Maar je hebt het dan wel gedecoded, je hebt dan immers iets wat je kan gebruiken...
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

24/04/2008 20:01:00
Quote Anchor link
hoe kun je een wachtwoord coderen dan?
want ik heb echt geen flauw idee waar te beginnen, en google levert niet echt veel interressante artikelen op(behalve windows admin rechten krijgen, waarvoor je je wél op een admin account moet bevinden :S)
 
Mike van Dongen

Mike van Dongen

24/04/2008 20:33:00
Quote Anchor link
@erwin, je kan ww coderen door de letters door elkaar te gooien. (str_shuffle)
Vaak wordt ook gebruik gemaakt van binair, en dan wordt daarmee ge-hokus-pokus-t.
 
M Ypma

M Ypma

24/04/2008 20:38:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 24.04.2008 19:36:
Ypma schreef op 24.04.2008 18:01:
Quote:
men zegt altijd dat een hash niet te decoderen is, dat lijkt mij een onzinnige bewering.
elke keer als je een woord hasht krijg je de zelfde hash, dus is er een vast patroon om dat te doen, dus kan je dat ook andersom doen toch?

Nee dat is niet mogelijk. Puur alleen omdat meerderer woorden dezelfde hash op kunnen leveren.
Als "fiets" 1234abcd oplevert en aap ook 1234abcd... hoe wil jij dan ooit 1234abcd gaan decoderen? Je kunt alleen maar gokken.

Maar je hebt het dan wel gedecoded, je hebt dan immers iets wat je kan gebruiken...


nee dat is niet helemaal waar "de" in "decoderen" staat voor het omdraaien van het proces van een begin waarde naar een eindwaarde.
In dit geval is de begin waarde niet altijd gelijk aan het resultaat wanneer je decodeerd. Je kunt er dus wel een woord uit halen. Maar dat wil nog helemaal niks zeggen.
 

24/04/2008 22:59:00
Quote Anchor link
Ypma schreef op 24.04.2008 20:38:
Karl schreef op 24.04.2008 19:36:
Ypma schreef op 24.04.2008 18:01:
Quote:
men zegt altijd dat een hash niet te decoderen is, dat lijkt mij een onzinnige bewering.
elke keer als je een woord hasht krijg je de zelfde hash, dus is er een vast patroon om dat te doen, dus kan je dat ook andersom doen toch?

Nee dat is niet mogelijk. Puur alleen omdat meerderer woorden dezelfde hash op kunnen leveren.
Als "fiets" 1234abcd oplevert en aap ook 1234abcd... hoe wil jij dan ooit 1234abcd gaan decoderen? Je kunt alleen maar gokken.

Maar je hebt het dan wel gedecoded, je hebt dan immers iets wat je kan gebruiken...


nee dat is niet helemaal waar "de" in "decoderen" staat voor het omdraaien van het proces van een begin waarde naar een eindwaarde.
In dit geval is de begin waarde niet altijd gelijk aan het resultaat wanneer je decodeerd. Je kunt er dus wel een woord uit halen. Maar dat wil nog helemaal niks zeggen.

De wilt idd zeggen dat het omgedraait is, netzoals asociaal en sociaal. Alleen jij vergeet dat dezelfde ciphertext uit meerdere beginwaarde (plaintext) kan zijn ontstaan, netzoals een kwadraatische functie, die kan ook twee x waarden hebben voor y = 0.
En wat maakt het uit als je bijvoorbeeld plaintext aap of mies uit de ciphertext komt? Het is een wachtwoord, als je dat invult op een site oid, wat dan wordt vergeleken met de ciphertext, blijkt het dat het overeen komt, en dus dat je kan inloggen.
Misschien is Wikipedia's definitie van decoderen ook wel interessant:
Wiki:
Decoding is the reverse of encoding, which is the process of transforming information from one format into another.

Volgens mij is het bij md5 zelfs zo dat je niet meerdere beginwaarden hebt. Maar om dat te decrypten heb je weer rainbow tables.
 
Leon Kunst

Leon Kunst

25/04/2008 08:43:00
Quote Anchor link
Maar zou md5 wel volstaan?

Welke beveiligings methodes gebruiken de wat gevordenen hier dan? (pgFrank e.d.)
 
Riemer

Riemer

25/04/2008 09:21:00
Quote Anchor link
In mijn C++ programma's gebruik ik voor password hashes altijd sha1 + salt.
md5 gebruik ik alleen nog maar voor checks of de bestanden verstuurd als er dataverlies/ruis/manipulation is voorgekomen.

Verder om mannetjes in het midden dwars te bomen kan een dynamic salt en dat client-side hashen ook voordeel bieden.

Ik ben zelf geen fan van security by obscurity (wat rens nu doet door bijv. dingen als pi, cos tan of weet ik veel erbij te gooien), aangezien wil je het verhuizen naar client-side dan zal de source toch wel open en bloot te zien zijn (javascript bijv.)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Riemer
 
Benny Lava

Benny Lava

25/04/2008 10:07:00
Quote Anchor link
Überhaupt als iemand in je database kan komen kan die ook verder gaan op je webserver, daar staat het bestand waarmee je het codeert en ontcijferd.

En verder heeft de gêne ook de mogelijkheid om je login script aan te passen als iemand inlogt er een mail met wachtwoord verzonden wordt naar de indringer. (dus voor je hem hebt geéncrypt).

Maarja, na mijn mening is MD5 met daarin één woord verwerkt in een array.
Al veilig genoeg om de wachtwoorden niet met 1 op zicht te kunnen lezen.
Als iemand kwaadwillig is komt die er wel, er zijn vele wegen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.