eigen zwarte besturingsysteem (achtergrond)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »
Yasien trabih

yasien trabih

22/05/2021 15:21:27
Quote Anchor link
Beste Leden
ik wil mijn eigen besturingsysteem gaan ontwikkelen

in de stijl van apple,



welk programmeertaal is het meest geschikt voor mij?


wie kan mij helpen.


https://ibb.co/m0VgdDb

Toevoeging op 22/05/2021 15:26:50:

https://www.youtube.com/watch?v=YbXHU7W7Its
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 10:47:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/05/2021 15:40:23
Quote Anchor link
Niet vervelend bedoeld, maar als dit je eerste vraag is, dan lijkt de bouw van een eigen Operating System erg hoog gegrepen.

Maar het komt erop neer dat veel Operating Systems in assembly programming, C# of C++ zijn geschreven.

https://nl.wikihow.com/Een-besturingssysteem-maken
Gewijzigd op 22/05/2021 15:41:26 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

22/05/2021 15:53:02
Quote Anchor link
Het OS van Apple is UNIX.

Wil je programmas e.d. ontwikkelen, download Xcode :

https://developer.apple.com/xcode/
 
Yasien trabih

yasien trabih

22/05/2021 16:43:37
Quote Anchor link
hey dankjewel
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/05/2021 08:32:04
Quote Anchor link
Weet je zeker dat je een besturingssysteem wilt maken? Want dat gaat je nooit lukken.

In de video gaat het slechts om het aanpassen van Linux, een bestaand systeem.
Dat kun je er uit laten zien zoals je wilt, zonder te programmeren.
Je kunt zelfs in Windows 10 een donker thema selecteren, dan hoef je niets aan je PC te veranderen.

Als je een besturingssysteem wilt samenstellen in de stijl van Apple, installeer dan het systeem FreeBSD (OSX is gebaseerd op BSD UNIX) samen met Gnome, dat heeft erg veel weg de interface van Apple.

FreeBSD is feitelijk een besturingssysteem waarmee je een PC kan besturen met commando's.
Gnome is wat ze noemen een window manager, voor alles wat grafisch is in vensters.
Voor Gnome zijn er veel thema's te krijgen, zoals dit donker thema.

Als je hierna nog je eigen besturingssysteem wilt programmeren, moet je les gaan nemen in computerwetenschap en vaardig worden in C. Voor een basisbegrip kan je het boek kopen The C Programming Language. Ook onze PHP-taal is gemaakt met C.
Dan kom je er al waarschijnlijk achter dat Corona niet lang genoeg zal duren om het zelf te doen ;-)
Gewijzigd op 23/05/2021 08:32:26 door Ad Fundum
 
Willem vp

Willem vp

23/05/2021 16:35:57
Quote Anchor link
Als je echt zelf een besturingssysteem wilt maken, dan is het wellicht handig om met een scheef oog te kijken naar Minix. Die gebruikt een microkernel in plaats van een monolotische (zoals Linux en BSD) en dat scheelt best wel in de hoeveelheid code die je moet schrijven om de boel aan de praat te krijgen.

Een voordeel van een microkernel is dat device drivers niet in kernel mode draaien, maar in user mode, waardoor de kans kleiner is dat een buggy device driver je systeem onderuit haalt. In theorie is een microkernel iets langzamer doordat je meer context switches hebt, maar zeker met de CPU's van tegenwoordig valt dat heel erg mee.

Dat gezegd hebbende: begin er alleen aan als je verder geen plannen met je leven hebt. Aan de Linux-kernel hebben inmiddels meer dan 15000 ontwikkelaars gewerkt.

Toevoeging op 24/05/2021 13:50:28:

- Ariën - op 22/05/2021 15:40:23:
Maar het komt erop neer dat veel Operating Systems in assembly programming, C# of C++ zijn geschreven.

C# wordt niet naar machinetaal gecompileerd, maar naar bytecode (MSIL, om precies te zijn), waardoor er dus nog een bytecode interpreter nodig is om het programma uit te voeren (bij C# is dat CLR, de virtuele machine van ASP.NET). Dat maakt C# volledig ongeschikt om een besturingssysteem in te schrijven. Voor talen als Java geldt dit ook (al worden er dan een andere bytecode en virtual machine gebruikt).

C++ zou in theorie wel kunnen, maar zet ik zelf ook niet hoog op de ladder, omdat de taal té complex is. Daardoor is het vrijwel onmogelijk om code te schrijven die leesbaar is voor een andere programmeur en portable tussen verschillende architecturen. Je ziet dan ook dat programma's met een grote codebase voornamelijk C gebruiken.

Als ik kijk naar de Linux-kernel, dan bevat die net iets meer dan 1900 regels C++-code (lege regels, commentaar en header-files niet meegeteld). Het aantal regels C-code is meer dan 14 miljoen. Assembly is een goede tweede met ruim 230 duizend coderegels.
 
Thom nvt

Thom nvt

25/05/2021 07:16:56
Quote Anchor link
Als je écht een volledig eigen OS wil schrijven en dit is je eerste vraag dan heb je m.i. nog een hoop te leren/ben je er niet klaar voor. Een OS bouwen is ontzettend veel werk en erg complex.

Een goede bron van kennis is OSDev.org: https://wiki.osdev.org/ http://forum.osdev.org/.
Er zijn hier en daar wat tutorials maar die moet je vooral zien als richtlijn en niet klakkeloos overnemen (er zitten nogal wat bugs in).

Lees vooral de Required knowledge en Beginner mistakes pagina's daar eens door, dat geeft een idee van wat het allemaal behelst.

Als je een bestaand OS wil aanpassen (UNIX/Linux) zijn er zat andere resources te vinden, dat is echter een zo veel omvattend onderwerp dat ik daar niet allemaal linkjes van ga plaatsen.
 
Yasien trabih

yasien trabih

25/05/2021 07:44:38
Quote Anchor link
ik ga eens kijken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.