eigen zwarte besturingsysteem (achtergrond)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »
Yasien trabih

yasien trabih

22/05/2021 15:21:27
Quote Anchor link
Beste Leden
ik wil mijn eigen besturingsysteem gaan ontwikkelen

in de stijl van apple,



welk programmeertaal is het meest geschikt voor mij?


wie kan mij helpen.


https://ibb.co/m0VgdDb

Toevoeging op 22/05/2021 15:26:50:

https://www.youtube.com/watch?v=YbXHU7W7Its
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:19:59
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/05/2021 15:40:23
Quote Anchor link
Niet vervelend bedoeld, maar als dit je eerste vraag is, dan lijkt de bouw van een eigen Operating System erg hoog gegrepen.

Maar het komt erop neer dat veel Operating Systems in assembly programming, C# of C++ zijn geschreven.

https://nl.wikihow.com/Een-besturingssysteem-maken
Gewijzigd op 22/05/2021 15:41:26 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

22/05/2021 15:53:02
Quote Anchor link
Het OS van Apple is UNIX.

Wil je programmas e.d. ontwikkelen, download Xcode :

https://developer.apple.com/xcode/
 
Yasien trabih

yasien trabih

22/05/2021 16:43:37
Quote Anchor link
hey dankjewel
 
Ad Fundum

Ad Fundum

23/05/2021 08:32:04
Quote Anchor link
Weet je zeker dat je een besturingssysteem wilt maken? Want dat gaat je nooit lukken.

In de video gaat het slechts om het aanpassen van Linux, een bestaand systeem.
Dat kun je er uit laten zien zoals je wilt, zonder te programmeren.
Je kunt zelfs in Windows 10 een donker thema selecteren, dan hoef je niets aan je PC te veranderen.

Als je een besturingssysteem wilt samenstellen in de stijl van Apple, installeer dan het systeem FreeBSD (OSX is gebaseerd op BSD UNIX) samen met Gnome, dat heeft erg veel weg de interface van Apple.

FreeBSD is feitelijk een besturingssysteem waarmee je een PC kan besturen met commando's.
Gnome is wat ze noemen een window manager, voor alles wat grafisch is in vensters.
Voor Gnome zijn er veel thema's te krijgen, zoals dit donker thema.

Als je hierna nog je eigen besturingssysteem wilt programmeren, moet je les gaan nemen in computerwetenschap en vaardig worden in C. Voor een basisbegrip kan je het boek kopen The C Programming Language. Ook onze PHP-taal is gemaakt met C.
Dan kom je er al waarschijnlijk achter dat Corona niet lang genoeg zal duren om het zelf te doen ;-)
Gewijzigd op 23/05/2021 08:32:26 door Ad Fundum
 
Willem vp

Willem vp

23/05/2021 16:35:57
Quote Anchor link
Als je echt zelf een besturingssysteem wilt maken, dan is het wellicht handig om met een scheef oog te kijken naar Minix. Die gebruikt een microkernel in plaats van een monolotische (zoals Linux en BSD) en dat scheelt best wel in de hoeveelheid code die je moet schrijven om de boel aan de praat te krijgen.

Een voordeel van een microkernel is dat device drivers niet in kernel mode draaien, maar in user mode, waardoor de kans kleiner is dat een buggy device driver je systeem onderuit haalt. In theorie is een microkernel iets langzamer doordat je meer context switches hebt, maar zeker met de CPU's van tegenwoordig valt dat heel erg mee.

Dat gezegd hebbende: begin er alleen aan als je verder geen plannen met je leven hebt. Aan de Linux-kernel hebben inmiddels meer dan 15000 ontwikkelaars gewerkt.

Toevoeging op 24/05/2021 13:50:28:

- Ariën - op 22/05/2021 15:40:23:
Maar het komt erop neer dat veel Operating Systems in assembly programming, C# of C++ zijn geschreven.

C# wordt niet naar machinetaal gecompileerd, maar naar bytecode (MSIL, om precies te zijn), waardoor er dus nog een bytecode interpreter nodig is om het programma uit te voeren (bij C# is dat CLR, de virtuele machine van ASP.NET). Dat maakt C# volledig ongeschikt om een besturingssysteem in te schrijven. Voor talen als Java geldt dit ook (al worden er dan een andere bytecode en virtual machine gebruikt).

C++ zou in theorie wel kunnen, maar zet ik zelf ook niet hoog op de ladder, omdat de taal té complex is. Daardoor is het vrijwel onmogelijk om code te schrijven die leesbaar is voor een andere programmeur en portable tussen verschillende architecturen. Je ziet dan ook dat programma's met een grote codebase voornamelijk C gebruiken.

Als ik kijk naar de Linux-kernel, dan bevat die net iets meer dan 1900 regels C++-code (lege regels, commentaar en header-files niet meegeteld). Het aantal regels C-code is meer dan 14 miljoen. Assembly is een goede tweede met ruim 230 duizend coderegels.
 
Thom nvt

Thom nvt

25/05/2021 07:16:56
Quote Anchor link
Als je écht een volledig eigen OS wil schrijven en dit is je eerste vraag dan heb je m.i. nog een hoop te leren/ben je er niet klaar voor. Een OS bouwen is ontzettend veel werk en erg complex.

Een goede bron van kennis is OSDev.org: https://wiki.osdev.org/ http://forum.osdev.org/.
Er zijn hier en daar wat tutorials maar die moet je vooral zien als richtlijn en niet klakkeloos overnemen (er zitten nogal wat bugs in).

Lees vooral de Required knowledge en Beginner mistakes pagina's daar eens door, dat geeft een idee van wat het allemaal behelst.

Als je een bestaand OS wil aanpassen (UNIX/Linux) zijn er zat andere resources te vinden, dat is echter een zo veel omvattend onderwerp dat ik daar niet allemaal linkjes van ga plaatsen.
 
Yasien trabih

yasien trabih

25/05/2021 07:44:38
Quote Anchor link
ik ga eens kijken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.