eindelijk ad slag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Reinhout

reinhout

14/04/2007 21:12:00
Quote Anchor link
Ik heb hier nu al meer dan 250 posts en k'heb nog niets maar dan ook niets met php gedaan (behalve wat include)
Nu heb ik betaalde hosting en een eerste .be
wil ik om te beginnen eens een site met tutorials maken omdat ik dan veel met php zal moeten werken.
Nu heb ik http://phphulp.nl/php/tutorials/8/132/221/ gevolgd en dat werkt op mn site maar je moesten er nu veel tutorials zijn wil ik niet telkens die lijst aanpassen; ik wil dat als er een tut bijkomt die automatisch wordt toegevoegd aan de get-lijst.
Van MySQL heb ik nog geen kaas geheten (en mn ma heeft nochtans een kaaswinkel; foeii!)
Nja, ik denk dat het dan ook tijd is om eens met een database te leren werken.
Kunnen jullie me een klein opzetje geven?

ps: ik vraag jullie niet om www.maak_even_mn_scriptje.nl te spelen, gwoon me een duwtje geven in de goede richting
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:01:41
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/04/2007 21:24:00
Quote Anchor link
Inderdaad met een database leren werken. Zo ziet een typisch connect-script er uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    error_reporting (E_ALL);

    $db_host            = '*****';
    $db_user            = '*****';
    $db_pass            = '*****';
    $db_name            = '*****';

    mysql_connect ($db_host, $db_user, $db_pass);
    mysql_select_db ($db_name) or die ('Fout bij het selecteren van de database');
    unset ($db_host, $db_user, $db_pass, $db_name);
?>

Hier na kun je aan de slag. Ga op zoek naar tuts over query's (SELECT, INSERT, UPDATE en DELETE).
 
Reinhout

reinhout

14/04/2007 21:29:00
Quote Anchor link
query's; kan het niet uitspreken maar het googlet gemakkelijk op dat woord
daarmee kan ik al een eindje weg.

Is dat voor phphulp ook allemaal in 1 db opgeslagen? en werkt dat ook met iets dat de map doorbladert en dan de resultaten in een lijstje dropt?
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

14/04/2007 21:32:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je query als qui-er-ry uitspreekt zo zouw ik het iig uitspreken.

Qui - Qui-et
Ry - rie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
- SanThe -

- SanThe -

14/04/2007 21:37:00
Quote Anchor link
Uitspraak => kwèrie
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

14/04/2007 21:39:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 14.04.2007 21:37:
Uitspraak => kwèrie


è van hè! ???

Edit:
Lijkt voor mij dan net een eenden uitspraak... Jelmer!!:p
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Reinhout

reinhout

14/04/2007 21:43:00
Quote Anchor link
Ik begrijp het al hoe je het uitspreekt:
è van bèta en élève
 
- SanThe -

- SanThe -

14/04/2007 21:46:00
Quote Anchor link
Ja, maar het mag/kan volgens mij ook kweerie zijn.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

14/04/2007 22:03:00
Quote Anchor link
nu je weet hoe je query's uitspreekt maar weer aan de slag met een opzetje voor je :P
Je kan de tutorials natuurlijk invoeren in een formuliertje (neem ik aan)
die geef je een method mee van POST.
en een action van bijv. addtut.php.
dan kan je dus daarin het volgende hebben..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
include 'connect.php'; //de connectie die Jan je gaf
//dus je hebt contact met je database dus je kan er dingen gaan inzetten

mysql_query("INSERT INTO tutorials
VALUES ('', '"
.$_POST['titel']."', '".$_POST['tut']."'))";
/* hierbij is de eerste het ID en de tweede de naam de derde de tutorial.
je database kan er dus zo uitzien:
Tutorial:
  - ID (Auto_Increment
  - Titel
  - Tut
!!let op k doe geen fout afhandeling hier en dat is heel FOEI van mij.
*/

?>


wil je het ophalen kan dat bijv zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
= mysql_query("SELECT *
FROM tutorials"
);
//sterretje is alles selecteren
//begin een while loop om alle titels te weergeven

while ($row = mysql_fetch_assoc($query))
{

  echo $row['titel'];
}

?>

ik hoop dat k niet te veel informatie geef en er kunnen hier wat typ fouten inzetten en het is heel minimaal gedaan.
hier zit ook geen foutafhandeling bij maar het is een opzetje
 
Marvin S

Marvin S

14/04/2007 22:12:00
Quote Anchor link
Aanvulling op nico..

je moet het gewoon zo zien:

bij een toevoegpagina ga je gebruiken :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO

-bij een bekijkpagina ga je gebruiken :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT

-bij een bewerkpagina ga je gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT en UPDATE

-bij een verwijderpagina ga je gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
DELETE


volgens mij heb ik ze allemaal gehad..
succes




400e post :D:
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marvin S
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

14/04/2007 22:15:00
Quote Anchor link
GEFELICITEERD MARVIN!!
(yahoo 461 post =P)
 
Marvin S

Marvin S

14/04/2007 22:19:00
Quote Anchor link
@nico
lol haha thnx (komt vast nog weleens een 0 achter te staan hè?:P )

ACHTER inderdaad haha
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marvin S
 
Gerben G

Gerben G

14/04/2007 22:21:00
Quote Anchor link
Marvin schreef op 14.04.2007 22:19:
@nico
lol haha thnx (komt vast nog weleens een 0 voor te staan hè?:P )


er achter hoop ik voor hem
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

14/04/2007 22:23:00
Quote Anchor link
ervoor niet want het staat als een INT erin en dan doet hij het niet (ik weet niet of je het nu over een topic van mij heb over tel nummer)
en anders erachter weet ik niet want als k volgend jaar met m'n opleiding begin heb k nog 1 jaar en dan ga ik iig een half jaar in het buitenland studeren (afrika) dus dan moet ik nog ff kijken maar k heb er iig nog plezier in hier :P
maar k ga een biertje doen..
tot ziens
 
Reinhout

reinhout

15/04/2007 11:12:00
Quote Anchor link
bedankt, voor jullie uitleg; ik begrijp het al een beetje.
je moet voor elk type pagina een ander commando invoeren en dan wordt je pagina geupdate, verwijdert of getoond.

Ik zal die tutorials in .txt files zetten en dan moet ik ergens een url ingeven of hoe werkt dat want ik begrijp nog niet waar ik dus die url moet inzetten.

ps: kzal eens een boekje moeten aanschaffen zeker?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door reinhout
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

15/04/2007 11:22:00
Quote Anchor link
je moet de scripts opaslaan als *.php
en dan bijv naar www.mijnsite.nl/iets.php

en een boekje aanschaffen is nooit mis.
en het werkt altijd gemakkelijk en lekker vind ik zelf..
 
Reinhout

reinhout

15/04/2007 11:30:00
Quote Anchor link
ik denk dat er een communicatiefoutje is ontstaan:
Dus ik moet iets met een database maken die tuts uit een dir bekijkt en update in een lijst. Die tutorials zullen opgeslaan zijn in een .txt.
dus moet ik nu een script maken die die directory bekijkt en dan een lijst opslaat van de bestanden aanwezig in de dir.
--> Moet ik dus een connectie maken met de database in iedere tutorial zodat het automatisch gaat

Ik wil eigenlijk zoiets als de topics hier werken. wordt er 1 bijgemaakt komt die toch ook onmiddellijk in een db te staan?

ps: nico, je bent ook goed op weg naar je 500e post :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door reinhout
 
Ponzi

Ponzi

15/04/2007 11:53:00
Quote Anchor link
Het is trouwens queries en niet [/b query's[/i] ;-) . Uitspraak is gelijk SanThe aangaf: kwèrie, zo'n 'platte' e.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

15/04/2007 12:27:00
Quote Anchor link
nico schreef op 14.04.2007 22:03:
nu je weet hoe je query's uitspreekt maar weer aan de slag met een opzetje voor je :P
Je kan de tutorials natuurlijk invoeren in een formuliertje (neem ik aan)
die geef je een method mee van POST.
en een action van bijv. addtut.php.
dan kan je dus daarin het volgende hebben..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
include 'connect.php'; //de connectie die Jan je gaf
//dus je hebt contact met je database dus je kan er dingen gaan inzetten

mysql_query("INSERT INTO tutorials
VALUES ('', '"
.$_POST['titel']."', '".$_POST['tut']."'))";
/* hierbij is de eerste het ID en de tweede de naam de derde de tutorial.
je database kan er dus zo uitzien:
Tutorial:
  - ID (Auto_Increment
  - Titel
  - Tut
!!let op k doe geen fout afhandeling hier en dat is heel FOEI van mij.
*/

?>


wil je het ophalen kan dat bijv zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$query
= mysql_query("SELECT *
FROM tutorials"
);
//sterretje is alles selecteren
//begin een while loop om alle titels te weergeven

while ($row = mysql_fetch_assoc($query))
{

  echo $row['titel'];
}

?>

ik hoop dat k niet te veel informatie geef en er kunnen hier wat typ fouten inzetten en het is heel minimaal gedaan.
hier zit ook geen foutafhandeling bij maar het is een opzetje


Doe het dus nooit zo, want dan is het zo lek als een mandje. Vertrouw nooit User input, en gooi het altijd door mysql_real_escape_tring() o.i.d.
 
Reinhout

reinhout

15/04/2007 12:38:00
Quote Anchor link
waarom 3 posts na elkaar?
nja; wat doet die real_escape dinges?
 
Cedric

Cedric

15/04/2007 13:05:00
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.