elementen uit aray vergelijken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »
Marcus geleyn

marcus geleyn

13/08/2015 11:15:21
Quote Anchor link
Hallo,

onderstaande code werkt perfect, maar nu wil ik in de $sql nog een tweede criteria inbouwen. Deze is echter als aray opgeslagen in de database als "$therapie" en heeft voor ieder lid verschillende inhoud (zo bevat $therapie voor Jan bijvoorbeeld (2 17 112) en voor Jef (2 5 76 86 123).
Ik heb al gebprobeerd met explode(), for each en if(inarea()), maar ik kom er niet uit.
Heeft iemand een oplossing? Dank u.

Dit is mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
include('config.php');
// Create connection
$conn = $db;
// Check connection
if ($conn->connect_error) {
     die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
}

echo $_POST["rubriek"]; //geselecteerd op indexpagina SELECT > OPTION > VALUE
echo $_POST["keuze_land"]; //geselecteerd op indexpagina SELECT > OPTION > VALUE
$rubriek = $_POST["rubriek"];
$keuzeland = $_POST["keuze_land"];
$sql = "SELECT id, member, paswoord, land FROM users WHERE land = $keuzeland";
$result = $conn->query($sql);
    if ($result->num_rows > 0) {
     // output data of each row
        while($row = $result->fetch_assoc())
        {
        
            echo "<br> id: ". $row["id"]. " - Name: ". $row["member"]. " " . $row["paswoord"] . " " . $row["land"] . "<br>";    
        }  
    }
    
        else {
            echo "0 results";
        }

$conn->close();
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:13:33
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

13/08/2015 12:16:04
Quote Anchor link
Quote:
Deze is echter als array opgeslagen in de database


Dus je hebt in één veld in de db meerdere dingen opgeslagen?

Quote:
Heeft iemand een oplossing?

Je databasemodel omgooien dan!

In plaats van in het veld therapie 2 17 112 opslaan, maak je een extra therapie tabel aan met bijvoorbeeld user_ID en therapie. Voor elke therapie komt er dan een regeltje bij in de db.
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

13/08/2015 12:34:09
Quote Anchor link
Dat begrijp ik niet goed, ik heb inderdaad in één veld meerdere dingen opgeslagen per lid. Het moet toch mogelijk zijn om deze aray te ontleden en als er in deze aray iets overeenstemt met $rubriek, dan moet al het relevante van dit lid toch getoond kunnen worden en daarna het volgende lid zoeken dat aan dezelfde criteria zou kunnen voldoen om daar ook al het relevante van te tonen, enz?
 
E vH

E vH

13/08/2015 12:36:32
Quote Anchor link
Ja is mogelijk.

Maar zoals Ramon al zegt: omgooien die hap.

Je databasemodel klopt niet.
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

13/08/2015 12:56:40
Quote Anchor link
Ik heb een tabel met daarin de velden ID, naam, adres, telefoon, website,... en uiteraard ook het veld "therapie". Moet ik dan een tweede tabel aanmaken nog eens met ID, therapie en in dat veld 2 17 112 opslaan? Hoe ga ik dat klaar krijgen bij de input, twee verschillende tabellen aanspreken. Enfin, ik ben echt niet mee. Er zijn ruim 120 verschillende therapiemogelijkheden te selecteren. Een voorbeeld misschien?
 
E vH

E vH

13/08/2015 13:02:56
Quote Anchor link
Zoals ramon zegt:

"In plaats van in het veld therapie 2 17 112 opslaan, maak je een extra therapie tabel aan met bijvoorbeeld user_ID en therapie. Voor elke therapie komt er dan een regeltje bij in de db."

Op het moment dat je een gebruiker opvraagt.. kun je ook alle therapieën opvragen.. en die nummers zijn dan weer gekoppeld aan de therapie...(uiteraard uit een andere tabel).

Dus even een snelle gedachtegang:

tabel: users
velden: user_id / username

tabel: therapieen
velden: therapie_id / therapie_naam

tabel: therapieen_gebruikers ( <-- koppeltabel dus )
velden: user_id / therapie_id
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

13/08/2015 13:31:22
Quote Anchor link
Ok, bedankt. Ik zal het nog een paar keer moeten lezen om het echt te snappen, maar we gaan proberen. Het probleem is wel dat elk lid meerdere therapieën kan aanbieden en hoe ik dat bij de input van zijn gegevensblad uit elkaar moet gaan trekken om in verschillende tabellen te gaan opslaan, is voor mij nog een groot vraagteken.
 
Ivo P

Ivo P

13/08/2015 15:43:40
Quote Anchor link
"om in verschillende tabellen te gaan opslaan, is voor mij nog een groot vraagteken.`

op de plek waar je nu iets gekunsteld hebt om de verschillende waarden in 1 kolom op te slaan, zul je iets moeten maken waarbij een aantal INSERTquery´s komen om de getallen los op te slaan.

Om aan te denken:
eerste de user opslaan, en pas daarna de therapieën, want anders heb je het user_id nog niet

als er mogelijk een therapie kan verdwijnen, moet je naast een insert- ook een delete-actie uit kunnen voeren.

combinatie user_id+therapie_id zal waarschijnlijk uniek zijn, dus een unique-constraint is op z'n plek
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

13/08/2015 15:59:49
Quote Anchor link
Zie het als volgt Marcus:

Tabel users:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
|----------+-------+--------+-----------+-------------|
|user_ID   |naam   |adres   |telefoon   |website      |
|----------+-------+--------+-----------+-------------|
|1         |pietje |straat 1|0612345678 |www.test.nl  |
|2         |jantje |laan 21 |0687654321 |www.test.be  |
|3         |henkie |weg 10  |           |             |

tabel therapieen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
|--------------+--------------|
|therapie_ID   |naam          |
|--------------+--------------|
|1             |knie therapie |
|2             |therapie 2    |
|3             |etc           |
|4             |etc           |
|5             |etc           |

tabel user_therapie (bijvoorbeeld)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
|------------------+----------|------------|
|user_therapie_ID  |user_ID   |therapie_ID |
|------------------+----------+------------|
|1                 |1         |1           |
|2                 |1         |3           |
|3                 |2         |1           |
|4                 |1         |2           |
|5                 |2         |5           |
|6                 |2         |3           |


Voordeel is niet alleen dat databases zo bedoeld zijn, maar dat je uiteindelijk ook op kunt vragen hoeveel users gebruik maken van therapie 3 bijvoorbeeld.
Gewijzigd op 13/08/2015 16:02:03 door Ramon van Dongen
 
Ivo P

Ivo P

13/08/2015 16:09:57
Quote Anchor link
in principe kun je de kolom user_therapie_ID achterwege laten. De combinatie user_ID + therapie_ID is al ee unieke combinatie. Daar hoeft dus niet ook nog een keer een aparte ID kolom bijgezet te worden.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

13/08/2015 16:16:00
Quote Anchor link
Ivo, hoe doe jij het dan als je één row wil selecteren om bijvoorbeeld te verwijderen?

DELETE FROM user_therapie WHERE .... = .... ?

Dan moet je dus beide (user_ID en therapie_ID) benoemen?
 
Ivo P

Ivo P

13/08/2015 16:58:08
Quote Anchor link
inderdaad: beide noemen.

Ik mag hopen dat je weet voor welke user je welke therapie weg wilt halen.
Dus dat mag geen probleem zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.