elseif

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »
Jac E

Jac E

18/01/2016 01:12:14
Quote Anchor link
Ben de hele dag al aan het zoeken en proberen. De bedoeling is dat je kan inloggen. Er wordt dan gecontroleerd of e.e.a. eerst klopt. Bij een klant kom je bij klant.php en wanneer admin inlogd bij admin.php.

Het inloggen lukt uiteindelijk. Alleen werkt de controle "minimaal 5 karakters" niet en de password wordt niet gecontroleerd. Ik kan van alles invoeren als wachtwoord maar het wordt goedgekeurd. Wie kan er even na kijken. Alvast bedankt.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
        if (empty($_POST) === false) {
    $username = trim($_POST['username']);
    $password = trim($_POST['password']);

    if (empty($username) === true || empty($password) === true) {
        $errors[] = 'Gebruik een juiste gebruikersnaam/wachtwoord.';
    }
elseif ($users->user_exists($username) === false) {
        $errors[] = 'De gebruikersnaam wordt niet herkend.';
    }
elseif ($users->email_confirmed($username) === false) {
        $errors[] = 'Uw account is nog niet geactiveerd.';
    }
else {
        if (strlen($password) > 5) {
        $errors[] = 'Het wachtwoord moet uit minimaal 5 karakters en zonder spaties zijn.';
        }

        $login = $users->login($username, $password);
        if ($login === false) {
        $errors[] = 'De ingevoerde gebruikersnaam/wachtwoord combinatie is niet juist.';        
        }

                $administratie = $_SESSION["administratie"];
        if($administratie=="Admin")
         {

        // Variabelen in session
        $_SESSION['username'] = $username;                    
        $_SESSION['administratie'] = $administratie;

        session_write_close();
        header("Location: admin.php");
        exit();
        }
                            
        else {        
        // Variabelen in session                 
        $_SESSION['username'] = $username;                                
        $_SESSION['administratie'] = $administratie;        
                
        session_write_close();    
        header('Location: klant.php');
        exit();
        }                    
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 12:55:22
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/01/2016 02:07:21
Quote Anchor link
Ff heeeeeel snel gekeken ...

if (strlen($password) > 5) {

zal wel

if (strlen($password) < 5) {

moeten zijn.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/01/2016 03:12:19
Quote Anchor link
Als je niet ingelogd bent (regel 17) dan ga je toch altijd door en kom je altijd op de admin of klant pagina.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/01/2016 14:45:24
Quote Anchor link
Regel 20 t/m 39 doe je ook een hoop dubbel... Je bent $administratie heen en weer aan het kopiëren zonder dat je hier iets mee doet.

Daarnaast, zou $username niet in de sessie ingevuld moeten worden in je login() routine? Waarom verricht je de afhandeling van het inloggen op twee verschillende plaatsen? Als je het wegschrijven naar de sessie van de username nu eens verplaatst naar je login routine zelf dan hoeft dit stuk code je alleen naar de juiste pagina door te sturen, lijkt mij een stuk simpeler en staan dingen ook meer op de goede plek als je het mij vraagt.
 
Jac E

Jac E

19/01/2016 14:11:49
Quote Anchor link
Bedankt voor de tips. Het script werkt nu op 1 onderdeel na. Dat is nog steeds de controle op het wachtwoord. Als ik een verkeerd wachtwoord invoer wordt ik gewoon ingelogd. Ik zie de fout echt niet. Soms krijg ik ook een foutmelding "Deze webpagina bevat een omleidingslus". Dan start ik logout.php en dan kan ik weer verder. Wie wil me helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
    if (empty($_POST) === false) {
    $username = trim($_POST['username']);
    $password = trim($_POST['password']);
        $login = $users->login($username, $password);

    if (empty($username) === true || empty($password) === true)
        {
$errors[] = 'Gebruik een juiste gebruikersnaam/wachtwoord combinatie om in
                      te loggen.'
;}
    elseif ($users->user_exists($username) === false)
           {
$errors[] = 'De gebruikersnaam wordt niet herkend.';}
        elseif ($login = $users->login($username, $password) | $login === false)
               {
                
           header('Location: menu_ingelogd.php');          
           }

            
    else {$errors[] = 'De ingevoerde gebruikersnaam/wachtwoord
                           combinatie is niet juist.'
;
          exit();          
          }                                                  
}

?>
  
Gewijzigd op 19/01/2016 14:17:11 door Jac E
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/01/2016 14:24:14
Quote Anchor link
Dan zit de fout waarschijnlijk hierin:

elseif ($login = $users->login($username, $password) | $login === false)

Wat is het resultaat van de methode $users->login()? Is dat bijvoorbeeld true/false?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/01/2016 14:35:55
Quote Anchor link
Allereerst, het is NOOIT de bedoeling om (gedetailleerde) informatie te geven wat er precies mis is met een login, hierin geef je informatie vrij aan derden die het (mogelijk) makkelijker maken om in te breken. Een login is simpelweg "goed" of "fout". In het laatste geval meld je ook alleen dat de login "fout" is, en geef je iemand een (beperkt aantal) nieuwe poging(en).

Daarnaast draait bovenstaande code nogal om de hete brei heen. Schrijf je code wat meer recht-door-zee. Overigens, die login() methode, voert deze zowel de controle uit of de gegevens kloppen, en logt deze iemand tevens in als deze kloppen?

Ik zou dus zoiets doen, in tegenstelling tot een overgecompliceerd if-statement:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
// controleer of een formulier is gePOST
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    // onderneem een inlogpoging alleen als username en wachtwoord niet leeg zijn
    if (!empty($_POST['username']) && !empty($_POST['password'])) {
        // aanname: login bevat zowel de check of de combinatie geldig is
        // alsmede de stappen die genomen moeten worden om iemand in te
        // loggen als de check is geslaagd en retourneert of dit alles succesvol was

        if ($users->login($_POST['username'], $_POST['password'])) {
            // alleen dan stuur je iemand door
            header('Location: ingelogd.php');
            exit;
        }

        // anders doen we niets, het einde van het script stuurt je terug naar de login
        // met de indicatie (?errors=1) dat er iets mis was

    }
}


// Als we dit punt bereiken is er iets mis, terug naar de login
header('Location: login.php?errors=1');
exit;
?>
 
Jac E

Jac E

19/01/2016 14:42:42
Quote Anchor link
Beste Ward,

Weggehaald: "$login = $users->login($username, $password) |". Stond al bovenaan.

Klopt, het resultaat van de methode $users->login() is true/false als het goed is.
Deze wordt elders gemaakt met: public function login($username, $password).

Helaas geen veranderingen...
Gewijzigd op 19/01/2016 14:44:15 door Jac E
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/01/2016 14:46:31
Quote Anchor link
Ja euh, hoe controleer je of iemand ingelogd is? Kijk je hiervoor in $_SESSION? Roep je op alle pagina's session_start() aan? Het is een beetje koffiedik kijken wat er nu misgaat.

Heb je het weergeven + melden van fouten aan staan?

Zet dit helemaal aan het begin van je code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'stdout');
?>


Dit begint weer te klinken als een probleem dat geen probleem is, maar de aanpak van het oplossen ervan...
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

19/01/2016 15:04:23
Quote Anchor link
Als je het lastig vindt dergelijke logica uit te werken in meerdere geneste if/else/elseif-controlestructuren, dan kun je de 4 condities ook gewoon in één enkele if stoppen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (
    $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'
    && !empty($_POST['username'])
    && !
empty($_POST['password'])
    &&
$users->login($_POST['username'], $_POST['password'])
) {

    header('Location: ingelogd.php');
    exit;
}

?>


PHP verwerkt de condities in de volgorde waarin je ze opsomt en verlaat deze if zodra niet aan een conditie is voldaan. Is !empty($_POST['password']) in de 3e conditie bijvoorbeeld false, dan wordt $users->login($_POST['username'], $_POST['password']) in de 4e conditie niet aangeroepen maar overgeslagen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/01/2016 15:30:34
Quote Anchor link
Alleen stuurt het bovenstaande script je niet door wanneer een van de condities niet opgaat. In dat geval blijf je op een lege pagina hangen?

Pas als je doorhebt wat er allemaal gebeurt kun je dit soort "shortcuts" nemen, maar het lijkt erop dat de topicstarter er nu al niet helemaal uitkomt. Dit lijkt mij dan ook niet het moment om alles te refactoren.
 
Jac E

Jac E

19/01/2016 15:51:48
Quote Anchor link
Beste Thomas. Bedankt voor je advies. Je script werkt helaas niet bij mij (omleidingslus). Je gaat er ook vanuit zoals je al zegt "alsmede de stappen die genomen moeten worden om iemand in te loggen als de check is geslaagd".
Mijn functie login geeft alleen de waarde true/false na controle van de combinatie $username, $password. Wat moet ik dan toevoegen? Dan gaat het om de vergelijking $login === true of false lijkt me.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/01/2016 17:00:29
Quote Anchor link
Je zult ergens moeten onthouden dat een inlogpoging is geslaagd, en daar (de manier waarop je het onthoudt) zul je op moeten controleren of iemand ingelogd is.

Daarom vond ik de naam voor de methode "login" een beetje misleidend en vroeg ik om bevestiging van de betekenis/werking.

Ik zou dus eigenlijk twee stappen verwachten in plaats van die ene login methode:
1. een authenticatie-stap, wat nu in feite de login methode is: invoer username+password, uitvoer: simpelweg "ja" als de gegevens kloppen en "nee" wanneer dit niet het geval is, en
2. een login-stap, waarin je de administratieve afhandeling verricht van een geslaagde authenticatie; dit kan bijvoorbeeld het instellen van sessie-variabelen zijn

Vervolgens controleer je of iemand ingelogd is door (het bestaan van) deze sessie-variabelen te raadplegen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.