e-mail adressen in html maar liever in

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

21/05/2004 23:29:00
Quote Anchor link
K' heb een leuk scriptje waarbij de bezoeker kiest naar wie de e-mail gestuurd wordt maar nu is het zo dat de e-mail adressen in de html pagina staat maar wil de e-mail adressen liever in het PHP bestandje, hoe moet dat??
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:18:35
 
Mitch X

Mitch X

22/05/2004 09:33:00
Quote Anchor link
Ik snap niet wat je bedoelt ...
 
De VeeWee

de VeeWee

22/05/2004 10:42:00
Quote Anchor link
dan moet je zoiets doen denk ik:

in het formpje:

<select name="naar">
<option value="1">naam1</option>
<option value="2">naam2</option>
enzovoort
</select>

dan in de verzendpagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($_POST['naar'] == 1){
   $mail="[email protected]";
}
elseif ($_POST['naar'] == 2){
   $mail="[email protected]";
}
//enzovoort...
?>



en dan de mail sturen:
(het onderwerp en het beriocht werd waarschijnlijk met het formulier verzonden zodus: )

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// header zelf invullen:
$header = "From: [email protected]";

mail($mail, $_POST['onderwerp'], $_POST['bericht'], $header);
?>


waarschijnlijk kan het simpelder met arrays ofzo, en nog vele simpelder met sql maarja, van arrays ken ik ik niet zoveel en sql gebruik je waarschijnlijk niet voor dit script...
 

22/05/2004 19:02:00
Quote Anchor link
Sorry, dat ik niet het niet duidelijk omschreven had
Maar het scriptje dat VeeWee had geplaatst heb ik dus ook maar daar staan de e-mail adressen van de ontvanger(s) dus in de html pagina en wil deze liever in het PHP bestandje hebben. Ik weet dat het mogelijk is maar weet niet hoe?!

Ik hoop dat ik het nu beter heb omschreven?! Alvast bedankt voor de hulp!!!!
 
Mitch X

Mitch X

22/05/2004 19:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
// Plaats alle ontvangers in een var
$aan = "email.domein.nl";
$aan .= ", [email protected]";
$aan .= ", [email protected]";
// Mail naar alle adressen
mail($aan, $onderwerp, $bericht, $headers);
?>
 

22/05/2004 20:00:00
Quote Anchor link
Dat scriptje is is voor meerdere personen tegelijk maar als ik m'n bezoeker wil laten kiezen waar de e-mail heen moet (naar 1 persoon)

Nu heb ik de e-mail adressen in de HTML pagina staan:
--------------
<select size="1" name="ontvanger">
<option value="persoon1">[email protected]</option>
<option>persoon2</option>[email protected]</option>
<option>persoon3</option>[email protected]</option>
</select></p>
----------------------------------
Liever wil ik het volgende:
---------------------------------

<select size="1" name="D1">
<option value="persoon1">persoon1</option>
<option>persoon2</option>persoon2</option>
<option>persoon3</option>persoon3</option>
</select></p>

"Waarbij de e-mail adressen niet meer in de html pagina staan maar in het PHP bestandje"
Nogmaals bedankt voor de hulp !!!!!!!!
 
Mitch X

Mitch X

22/05/2004 20:44:00
Quote Anchor link
Beetje onzin vindt je niet ?
Alles wordt tog tot een HTML pagina geparsed dus die komen er altijd te staan.
 

22/05/2004 21:04:00
Quote Anchor link
Nee, ik vindt het geen onzin want ik weet dat het mogelijk! En vind het prettiger als de e-mail adressen niet in de html pagina staan maar in het PHP bestandje.
 
De VeeWee

de VeeWee

22/05/2004 21:05:00
Quote Anchor link
wel ik heb u het script toch gegeven, net wat je bedoeld
je geeft elke option een andere value (ik gebruikte nu 1,2,.... inplaats van de namen omdat het korter en simpeler is) en dit kan je in het php bestand zo omzetten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($_POST['naar'] == 1){
   $mail="[email protected]";
}
elseif ($_POST['naar'] == 2){
   $mail="[email protected]";
}
//enzovoort...
?>


zo komen ze niet in html te staan en word het direct verstuurd...
Gewijzigd op 22/05/2004 21:29:00 door de VeeWee
 
Mitch X

Mitch X

22/05/2004 21:12:00
Quote Anchor link
Ja het is mogelijk maar toch is het onzin.
Ze komen er vroeg of laat toch te staan na de parsing ...
 
De VeeWee

de VeeWee

22/05/2004 21:29:00
Quote Anchor link
@Mitch

als je met de mailfunctie werkt en variabelen ervoor gebruikt komt het toch niet in html te staan...
 
Mitch X

Mitch X

22/05/2004 21:31:00
Quote Anchor link
Het gaat om wat hij wil ;)
Met zijn select dus wel :)
Dus het is gewo0n onzin ...
 
De VeeWee

de VeeWee

22/05/2004 21:40:00
Quote Anchor link
<option value="persoon1">[email protected]</option>
<option>persoon2</option>[email protected]</option>
<option>persoon3</option>[email protected]</option>



aja nu zie ik het, in dit geval is het inderdaad wel stom.. (+is ook helemaal verkeerde html)
 

23/05/2004 19:52:00
Quote Anchor link
Met die "select" kon ik het beter uitleggen, want ik wist de code niet voor het PHP bestandje wel voor de html pagina
Ik weet ook wel dat die "select" die ik heb geplaatst niet gaat werken, het was maar een voorbeeld.

Maar ik heb nu toch een antwoord op m'n vraag,

Mitch en Veewee Bedankt voor jullie hulp !!!!!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.