E-mail bij wachtwoord vergeten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

27/05/2004 13:02:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik heb de volgende login:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    session_start();
?>


<html>
<head>
<title>Login pagina</title>
</head>
<body>

<CENTER><P class="pagetitle"><font size="4">Inloggen configuratiescherm</font></P>

<form method="post" action="login.php">
<TABLE BORDER="0" WIDTH="200" BGCOLOR="#F0F0F0" ALIGN="center" CELLSPACING="2" CELLPADDING="2" CLASS="smallcontenttable">
<TR BGCOLOR="#0099CC">
<TD COLSPAN="2"><font color="#FFFFFF" face="Arial">&nbsp;<B>Inloggen</B></FONT></TD>
</TR>
<TR>
<TD><font face="Arial">Gebruikersnaam</font>:</TD>
<TD><INPUT TYPE="text" NAME="LoginNaam" class="loginformveld"></TD>
</TR>
<tr>
<TD><font face="Arial">Wachtwoord:</font></TD>
<TD><INPUT TYPE="password" NAME="LoginPassword" class="loginformveld"></TD>
</tr>
</CENTER>
<TR>
<TD COLSPAN="2" ALIGN="RIGHT">
<p align="right"><input type="checkbox" name="C1" value="ON"> <font face="Arial">Wachtwoord
vergeten</font></p>
</TD>
</TR>
<CENTER>
<TR>
<INPUT TYPE="hidden" NAME="Submit" VALUE="1">
<TD COLSPAN="2" ALIGN="RIGHT"><INPUT TYPE="submit" VALUE="Login" class="loginformveld"></TD>
</TR>
</TABLE>
</form>

<p>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php


If ($Submit) {

    $DBHost = "******";
    $DBLogin = "******";
    $DBPassword = "******";
    $DBDatabase = "******";

        mysql_connect("$DBHost", "$DBLogin", "$DBPassword");
        @
mysql_select_db("$DBDatabase");

            $LoginNaam = addslashes($LoginNaam);
            $LoginPassword = addslashes($LoginPassword);

    $Query = mysql_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE gebruiker = '$LoginNaam' AND password = '$LoginPassword'");
    $Results = mysql_num_rows($Query);

        if ($Results == '1') {

            $Login = "1";
        session_register("Login");

            echo "Je bent ingelogd. Klik <a href=\"vervolg.php\">hier</a> om verder te gaan.\n";

        }

        else {

        echo " Je gebruikersnaam of password klopt niet.\n";

        }

}

?>


</body>
</html>

Hij werkt prima en ik heb geen klachten, maar ik zou er graag een functie aan toevoegen dat -wanneer je je wachtwoord vergeten bent- je wachtwoord naar je e-mailadres opstuurt. Nu heb ik het volgende script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

$db
= mysql_connect("localhost","******","******");
mysql_select_db("******",$db);

function
send_pass($nickname="",$db_rij="gebruikers") {
    if (empty($nickname))
      return FALSE;
    $query = mysql_query("SELECT password, gebruiker, email FROM ".$db_rij." WHERE gebuiker='$LoginNaam'");
    $row = mysql_fetch_array($query);
    if (mysql_num_rows($query) > 0) {
        $headers = "From: [email protected]\r\nReply-To: [email protected]\r\n";
        $messagebody = "Hallo ".$row['nickname'].", \n\nDit bericht is verzonden naar aanleiding van je verzoek je wachtwoord op te sturen.\n\nJe wachtwoord is: ".$row['password']." \n\nAls u deze e-mail om welke reden dan ook per ongeluk heeft ontvangen kunt u het verwijderen. Anders zou het handig zijn het goed te bewaren voor het geval u uw wachtwoord weer vergeet.\n\nWebmaster youthcontact.tk\nhttp://youthcontact.tk";
        $send = @mail($row['email'], "Uw wachtwoord", $messagebody, $headers);
        $x = $send ? "There has been send an email message, containing your password.":"An error occur: Could not send your password.";
        print $x;
    }

    else
      return FALSE;
}

?>


Weet een van jullie waar ik het tweede script in het eerste moet plaatsen??

Alvast bedankt voor het meedenken.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:23:09
 
Robin

Robin

27/05/2004 14:24:00
Quote Anchor link
hmz.. misschien een passowrd.php bestandje? gewoon een nieuwe aanmaken? (of is dat niet zo logish als ik dacht...)
 

27/05/2004 14:32:00
Quote Anchor link
Nee, dat staat al in het tweede script; ik weet alleen niet hoe ik ernaar moet verwijzen en waar ik die verwijzing tussen moet zetten.
 
Eris -

Eris -

27/05/2004 15:14:00
Quote Anchor link
Je kan het gewoon aanroepen door
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? send_pass($nick); ?>

zover ik het weet.
Je moet hem wel in het script plaatsen of includen/requiren
 

27/05/2004 15:22:00
Quote Anchor link
Ja, maar waar zet ik de require neer?? Helemaal aan het begin, nadat ik met de database heb geconnect? Je ziet, ik ben pas begonnen met PHP... En tussen welke regels zet ik dat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? send_pass($nick); ?>
neer??

Overigens: het tweede script heet functions.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.