email: foutief script of php.ini?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pim

Pim

11/11/2006 17:46:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

ik kan - als beginner - helaas het e-mailen vanuit php niet aan de gang krijgen. Ik werk met Windows XP en internet via de kabel bij @Home.

Het script waaraan ik begon heb ik al teruggebracht tot de volgende basis:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$aan
="emailadresl";
$onderwerp="e-mail versturen met PHP";
$bericht="Dit is een test bericht";
mail($aan, $onderwerp, $bericht);
?>


De volgende fout wordt teruggeven:
Debug Warning: line 5 - mail() sendmail_from not set in php.ini or custom 'From' header missing.

In de php.ini heb ik de volgende instellingen staan:
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = smtp.home.nl ; for Win32 only
smtp_port = 25
sendmail_from = [email protected] ; for Win32 only

Wie helpt me te vertellen wat ik verkeerd doe?

Alvast bedankt voor de moeite,
Pim
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:37:35
 
K i p

K i p

11/11/2006 18:37:00
Quote Anchor link
Probeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    
    $naam
= "afzender's naam";
    $email = "[email protected]";
    
    $aan = "[email protected]";
    $onderwerp = "e-mail versturen met PHP";
    $bericht = "Dit is een test bericht";
    
    $headers = "From: ".$naam."<".$email.">";
    $headers .= "X-Priority: 3\r\n"; //zet priority (3 voor hoge prioriteit)
    $headers .= "X-MSMail-Priority: High\r\n"; //header voor het zo snel mogelijk versturen door de mail server
    $headers .= "X-Mailer: PHP/".phpversion(); //header die aangeeft waarvan gemailt is

    
    if (mail($aan, $onderwerp, $bericht,headers))
    {

        echo 'Mail verstuurd. ';
    }

    else
    {
        echo 'Foutje bij versturen email. ';
    }

?>


Overigens kun je het beter niet met een hotmail-account proberen, want die accepteren mails vaak niet.
 
Pim

Pim

11/11/2006 19:40:00
Quote Anchor link
Boris, dank je wel voor je antwoord, gaat het nu ff proberen, Pim
 
Pim

Pim

11/11/2006 20:07:00
Quote Anchor link
@ Boris, dit werkt als een trein, dank je wel, groet, Pim
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.