Email linken aan bestel formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kelvin van woudenberg

kelvin van woudenberg

28/10/2010 12:32:16
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben voor een stage project bezig met een online bestel formulier voor reclame vlaggen. Ik heb het hele veld gemaakt en een stukje PHP gemaakt(zie onderstaande code)
Alleen dit is de eerste keer dat ik uberhaubt iets met PHP heb geprobeerd te maken.
Mijn velden en dergelijk werken prima. Maar als ik eenmaal op verzend klik krijg ik het niet verzonden. Hebben jullie enig idee hoe dit kan?


Bestanden
http://www.speedyshare.com/files/24908875/testscript.html

http://www.speedyshare.com/files/24908892/contact.php

Aangezien ik hier weinig ervaring heb weet ik niet wat jullie nodig hebben. deze 2 bestanden lijken mij voldoende.

Als iemand me zou kunnen helpen zou het echt super zijn

Groet,
Kelvin van Woudenberg
Gewijzigd op 28/10/2010 12:37:07 door Kelvin van woudenberg
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:00:04
 
- Dave -

- Dave -

28/10/2010 12:41:18
Quote Anchor link
Zou je wat relevante code hier kunnen plaatsen ipv een download link?
 
Kelvin van woudenberg

kelvin van woudenberg

28/10/2010 12:43:30
Quote Anchor link
PHP

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />


<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $to = "[email protected]"; $subject = "Contact Us"; $email = $_REQUEST['email'] ; $message = $_REQUEST['message'] ; $headers = "From: $email"; $sent = mail($to, $subject, $message, $headers) ; if($sent) {print "Your mail was sent successfully"; } else {print "We encountered an error sending your mail";  header( 'Location: testscript.html' ) ;} ?>

</body>
</html>


HTML


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="nl" lang="nl">
<head>
<title>Bestelformulier</title>
<meta name="keywords" content="" />
<meta name="description" content=""/>
<meta name="distribution" content="Global"/>
<meta name="subject" content=""/>
<meta name="note" content=""/>
<meta name="copyright" content="Dutch Solutions"/>
<meta name="language" content="NL"/>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1"/>
<meta name="author" content="Nick Pater"/>
<meta name="expires" content="never"/>
<meta name="robots" content="INDEX,FOLLOW"/>
<meta name="revisit-after" content="7 days"/>

<style type="text/css">
#content{
background: url(img/textfield1.jpg) repeat-x #FFFFFF;
}
</style>


</head>
<body>


<p><font face="arial,helvetica,sans-serif"><strong><font size="5" color="#125da7">Bestelformulier</font></strong></font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">
<form method="post" action="contact.php">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" >
<tr>
<td width="260">Voornaam</td>
<td height="25">&nbsp;</td>
</tr>

<tr>
<td>Achternaam</td>
<td height="25"><input type="text" class="field" name="achternaam"/></td>
</tr>
<tr>
<td>Straat + nr.</td>
<td height="25"><input type="text" class="field" name="straart + nr."/></td>

</tr>
<tr>
<td>Postcode</td>
<td height="25"><input type="text" class="field" name="postcode"/></td>
</tr>
<tr>
<td>Plaats</td>
<td height="25"><input type="text" class="field" name="plaats"/></td>

</tr>
<tr>
<td>Telefoonnummer</td>
<td height="25"><input type="text" class="field" name="telefoonnummer"/></td>
</tr>
<tr>
<td>Mobiel nummer</td>
<td height="25"><input type="text" class="field" name="mobiel nummer"/></td>

</tr>
<tr>
<td>E-mail</td>
<td height="25"><input type="text" class="field" name="e-mail"/></td>
</tr>
<tr>
<td>Bank/giro nummer</td>
<td height="25"><input type="text" class="field" name="bank/giro nummer"/></td>

</tr>
<tr>
<td>Tenaamstelling bank/giro nr.</td>
<td height="25"><input type="" text="" class="field" name="tenaamstelling bank/giro nr."/></td>
</tr>
<tr>
<td>Ik wil de volgende sinterklaas vlaggen bestellen:</td>
<td>
<p>
<input type="checkbox" value="A regulier" class="csc-mailform-radio" name="Oh kom er eens kijken.. (001)"/>Oh kom er eens kijken.. (001)<br/>
<input type="checkbox" class="csc-mailform-radio" value="Welkom Sinterklaasje! (002)" name="Diploma"/>Welkom Sinterklaasje! (002)<br/>
<input type="checkbox" class="csc-mailform-radio" value="Pakjesavond (003)" name="Diploma"/>Pakjesavond (003)<br/>
</p>
</td>
</tr>
<tr>
<td>Ik wil de volgende kerst vlaggen bestellen:</td>
<td>
<p>
<input type="checkbox" class="csc-mailform-radio" value="Prettige feestdagen decoratie (004)" name="groepBeschikbaar1"/>Prettige feestdagen decoratie (004)<br/>
<input type="checkbox" class="csc-mailform-radio" value="Vrolijk kerstfeest (005)" name="groepBeschikbaar2"/>Vrolijk kerstfeest (005)<br/>
<input type="checkbox" class="csc-mailform-radio" value="Prettige feestdagen (006)" name="groepBeschikbaar3"/>Prettige feestdagen (006)<br/>
</p>
</td>
</tr>
<tr>
<td>Ik wil de full color vlag bestellen:</td>
<td>
<p>
<input type="checkbox" class="csc-mailform-radio" value="Ho ho ho meery x-mas (007)" name="individuBeschikbaar1"/>Ho ho ho merry x-mas (007)<br/>
</p>
</td>
<tr>
<td>Ik wil bij de bestelling de volgende accessoires:</td>
<td>
<p>
<input type="checkbox" class="csc-mailform-radio" value="Grondboor" name="groepBeschikbaar1"/>Grondboor (Flagpole inbegrepen)<br/>
<input type="checkbox" class="csc-mailform-radio" value="Parasolvoet" name="groepBeschikbaar2"/>Parasolvoet (Flagpole inbegrepen)<br/>
</p>
</td>
</tr>

</tr>
<tr>
<td>Bijzonderheden</td>
<td><textarea name="bijzonderheden" class="area" rows="3"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td><br/><input type="submit" value="Versturen" name="submit"/></td>
<td></td>

</tr>
</table>
</form>
</div>

Ik hoop dat dit goed is?
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

28/10/2010 13:25:41
Quote Anchor link
wat wil je precies? dat als een klant op submit drukt dat er een email word verzonden? of dat hij naar een volgende pagina moet gaan?
 
Kelvin van woudenberg

kelvin van woudenberg

28/10/2010 13:56:44
Quote Anchor link
Ik wil als ik op de verzend knop druk dat de ingevulde velden op de mail komen bij de eigenaar van de site
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/10/2010 14:42:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$to
= "[email protected]";
$subject = "Contact Us";
$email = $_REQUEST['email'] ;
$message = $_REQUEST['message'] ;
$headers = "From: $email";
$sent = mail($to, $subject, $message, $headers) ;
if($sent)
{

    print "Your mail was sent successfully";
}

else
{
    print "We encountered an error sending your mail";  
    header( 'Location: testscript.html' ) ;
}

 ?>

Even je code leesbaarder gemaakt.

Volgens mij is $_REQUEST erg oud. Gebruik $_POST in dit geval.
je header gaat niet werken; je hebt voor die tijd al output. Zal foutmelding geven.
Waar komt $_REQUEST['message'] vandaan? Je hebt heel veel velden in het formulier staan, maar daar doe je niets mee.
Lees de basisinfo t.a.v. verwerken formulieren met php. Zijn hier ook genoeg topics over. Zoek een goed script op.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/10/2010 15:00:41
Quote Anchor link
Toevoeging aan Obelix en Idefix: Je mailheader is ook fout.
De juiste mailheaders.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.