email ophalen uit data base

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paul Lambrechts

Paul Lambrechts

19/01/2011 08:14:34
Quote Anchor link
hallo
bij het invullen van een contact formulier kan men ook op het formulier een referentie nummer opgeven, nu zou ik een mail automatisch willen sturen naar deze refnr.het email adres is opgeslagen in een database.
dit had ik in gedachten
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
include("mysql_connect.inc.php");
 $sql  = "SELECT * FROM gebruikers WHERE email='" . $_POST['ref'] ."'";
$persoon = '$_POST['naam']';
$onderwerp = "intresse in smartinvest";
$mail_ontv = '<?php echo $email; ?>';
(
mail($mail_ontv,$onderwerp, $inhoud_mail, $headers));
 $bericht = "Best ".$_POST['naam'].",heeft een kijkje gaan nemen op onze site met u referentie.\n\n";
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:13:58
 
Milo S

Milo S

19/01/2011 08:26:16
Quote Anchor link
sql injectie?
Vars buiten quotes?
Foutafhandeling?
Juiste mailheaders?

Hier is het al zo vaak over gegaan hier op phphulp, lees ook eens andere topic dan in een keer je vraag neer te gooien. BTW: wat is je vraag?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

19/01/2011 08:56:29
Quote Anchor link
Toevoeging :

Include is geen functie , haakjes onnodig
Hebruig geen * selecteer wat je wilt
Onnodig variabelen aanmaken
 
- SanThe -

- SanThe -

19/01/2011 09:17:15
Quote Anchor link
Nog een toevoeging:

Als dit voor klanten is, let dan op je Nederlands.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/01/2011 09:21:27
Quote Anchor link
- SanThe - op 19/01/2011 09:17:15:
Als dit voor klanten is, let dan op je Nederlands.


Tjee, inderdaad... zelfs als het niet voor klanten is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$onderwerp
= "intresse in smartinvest";
 $bericht = "Best ".$_POST['naam'].",heeft een kijkje gaan nemen op onze site met u referentie.\n\n";
?>


Dat zijn wel heel veel fouten in slechts 2 regels.
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

19/01/2011 10:49:42
Quote Anchor link
Jordi kroon op 19/01/2011 08:56:29:
Include is geen functie ,


Hoezo is include geen functie?
 
Pim -

Pim -

19/01/2011 11:34:27
Quote Anchor link
@include
Het is een taal-constructie, zoals if, for, else, list en empty.

Er bestaat een onderscheid tussen, omdat de PHP interpreter er anders mee om gaat. Verder moet je je er niet echt druk om maken.

@Jordi, bij niet alle taal-constructies hoef je geen haken te gebruiken (list bijv.).

@Paul
Aan je naam te zien ben je vast in Nederland geboren. Hoe kan je dan ooit zo een zin maken?
Gewijzigd op 19/01/2011 12:01:18 door Pim -
 
Paul Lambrechts

Paul Lambrechts

19/01/2011 11:52:47
Quote Anchor link
sorry voor de foutjes
 
John D

John D

19/01/2011 12:12:07
Quote Anchor link
de genoemde site smartinvest geeft: Waarschuwing- Deze site bezoeken kan schade toebrengen aan uw computer!
 
Paul Lambrechts

Paul Lambrechts

19/01/2011 13:20:50
Quote Anchor link
?
Gewijzigd op 19/01/2011 13:22:25 door Paul Lambrechts
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.