Email PHP Script werkt niet goed...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Buddy grunnekemeijner

buddy grunnekemeijner

01/02/2014 17:01:26
Quote Anchor link
deze script werkt opzich wel normaal maar het enige wat ik niet krijg is de ingevulde tekst in de FORM
zoals wat je invult bij naam , email , bericht bla bla... dat krijg ik dus niet te zien in de mail zodra die verzonden word:/

dit is mijn script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php

/* Subject and Email variables */

    $emailSubject = 'Email bericht van Speciallyforyou.nl!';
    $webMaster = 'vul email in';
    
/* Gathering Data Variables */

    $naamField = $_POST['naam'];
    $emailField = $_POST['email'];
    $telefoonField = $_POST['telefoon'];
    $berichtField = $_POST['bericht'];    
    
    $body = <<<EOD
<br><hr><br>
Naam: $naam <br>
Email: $email <br>
Telefoon: $telefoon <br>
Bericht: $bericht <br>
EOD
;

    $headers = "From: $email\r\n";
    $headers .= "Content-type: text/html\r\n";
    $success = mail($webMaster, $emailSubject, $body, $headers);
    
    
/* Results rendered as HTML */
    
    $theResults = <<<EOD
<html>
<head>
<title>Speciallyforyou</title>
<style type="text/css">

body {
background-color:pink;
font-family: Verdana, Geneva, sans-serif;
font-size: 12px;
font-style: normal;
color: #333

</style>
</head>

<div>
     <div align"left"> Uw bericht is met succes verzonden. U krijgt spoedig een reactie terug</div>
</div>
</body>
</html>
EOD
;
echo "$theResults";


    

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:11:37
 
D B

D B

01/02/2014 17:06:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
  $naamField = $_POST['naam'];
    $emailField = $_POST['email'];
    $telefoonField = $_POST['telefoon'];
    $berichtField = $_POST['bericht'];    
    
    $body = <<<EOD
<br><hr><br>
Naam: $naam <br>
Email: $email <br>
Telefoon: $telefoon <br>
Bericht: $bericht <br>
EOD;


Je kopieert eerst waardes uit de POST, dit is overbodig.
Nadat je ze gekopieert hebt noem je ze $naamfield enz...
Maar daaronder in de Body noem je ze alleen $naam $email enz... dat moet wel overeen komen met de variabele daarboven...

Beter is om gewoon de $_POST['....'] rechtstreeks in de mail te gebruiken, maar je zult dan ook nog wat beveiliging om de $_POST['....'] heen moeten bouwen...

Ik weet niet zo goed welke, maar daar kunnen ze je hier zeker mee verder helpen.
(html_entity) zoiets.
 
Buddy grunnekemeijner

buddy grunnekemeijner

01/02/2014 18:12:28
Quote Anchor link
hey het werkt nu...

maar er is nog 1 ding wat ik anders zou willen hebben als het mogelijk is?

als ik het berichtje krijg is de afzender: postmaster?+2006436@po?st.webmaile?r.de

kan ik dat ook veranderen op 1 of andere manier?

groetjes
 
Ivo P

Ivo P

01/02/2014 18:46:54
Quote Anchor link
Dat poog je te doen op regel 23.

Zij het dat de var niet klopt
En dat je geen enkele controle doet of het wel een beetje op een mailadres lijkt.

Daarmee stop je dus gebruikersinvoer in je mailheaders en kan elke scriptkiddie sspam via jouw server versturen.

Zie filter_input() op php.net en dan met name FILTER_VALIDATE_EMAIL
 
Buddy grunnekemeijner

buddy grunnekemeijner

01/02/2014 19:12:28
Quote Anchor link
hey ja helaas snap ik weinig van PHP

als je mij wilt helpen hierbij zodat het netjes en secure is zou ik heel erg op prijs stellen

ik heb net wel ff gekeken op php.net maar snap er niks van
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/02/2014 19:20:11
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.