Email PHP werkt niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Xander P

Xander P

14/11/2012 10:36:35
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nieuw hier op deze site!
Ik ben naast mijn normale werk een natuurfotograaf en ik heb hiervoor een eigen site in HTML5 en CSS3.
In het contactformulier is er een eenvoudig php script voor het versturen van email. Dit werkt prima!

Nu ben ik begonnen met een andere website, ook HTML5 en CSS3 en hetzelfde PHP script voor de email.

Maar als ik nu op 'verstuur' druk, springt de browser naar de sendmail.php en dan je zie het script.
Er wordt geen email meer verstuurt!!!

Vraag: hoe krijg ik het werkend? Moet er in de head nog belangrijke info staan of zo iets?
Ik ben helaas nog lerend in php....

Alvast bedankt voor de hulp,
Xander

Dit is het script in de html pagina:
<form method="POST" action="sendmail.php">
Uw naam: <BR><input name="Naam" type="text" size="40"><br /><BR>
Uw e-mail adres: <BR><input name="E-mail" type="text" size="40"><br /><BR>
Onderwerp: <BR><input name="Onderwerp" type="text" size="40"><br /><BR>
Bericht: <BR><textarea name="Bericht" cols="40" rows="10"></textarea><P>
<input type="submit" VALUE="Verstuur">
</form>




Dit is het script in de sendmail.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

$to
      = "[email protected]";// De e-mail zal naar dit adres worden verstuurd
$subject = 'Onderwerp';                  // Het onderwerp van de e-mail
$from    = '[email protected]';       // De afzender van de e-mail
$url     = 'bedankt.html';               // Na het versturen van het formulier wordt de                                    
                    // bezoeker naar deze URL doorgestuurd                    


$message = 'Formulier van de website\n';
$message = '------------------------\n';  

foreach ($_POST as $key => $val)
{
             
    $message .= "$key = $val\n";
}
  

mail($to, $subject, $message, "From: $from");

header("Location: $url");  

?>
Gewijzigd op 14/11/2012 10:41:45 door Xander P
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:47:38
 
Reshad F

Reshad F

14/11/2012 10:40:31
Quote Anchor link
Ik zou beginnen met de juiste headers toe te voegen.

http://phpwiki.santhe.nl/index.php/De_juiste_mailheaders

En ik zou je email adress hier uit je script halen als je geen spam wilt ontvangen.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/11/2012 10:41:52
Quote Anchor link
Xander Patrick op 14/11/2012 10:36:35:
... en dan je zie het script.


Dat klinkt alsof er op die server geen php draait.
Of de extensie is geen .php
 
John D

John D

14/11/2012 10:43:57
Quote Anchor link
Het script werkt op je eerste site wel dus het bovenstaande advies om met de headers te gaan rommelen zal niet helpen. Is het script goed overgezet naar de andere site? Is het per ongeluk met Word bewerkt oid? Is php beschikbaar op de andere site?
Gewijzigd op 14/11/2012 10:45:28 door John D
 
Xander P

Xander P

14/11/2012 10:47:20
Quote Anchor link
- SanThe - op 14/11/2012 10:41:52:
Xander Patrick op 14/11/2012 10:36:35:
... en dan je zie het script.


Dat klinkt alsof er op die server geen php draait.
Of de extensie is geen .php


De extensies zijn goed!
Ik test site via eigen webruimte op mijn upc chello account. Ondersteunen die geen php?
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

14/11/2012 10:55:41
Quote Anchor link
Misschien even handig om de link van het script anders even te delen.
 
Xander P

Xander P

14/11/2012 10:56:29
Quote Anchor link
- SanThe - op 14/11/2012 10:41:52:
Xander Patrick op 14/11/2012 10:36:35:
... en dan je zie het script.


Dat klinkt alsof er op die server geen php draait.
Of de extensie is geen .php


Beste,

Jaaaa, ik ben eruit! UPC Chello ondersteunt geen php! Ik heb getest op een andere server en nu doet ie het wel...

Super bedankt voor de moeite!
 
Stefan WM

Stefan WM

14/11/2012 11:04:05
Quote Anchor link
Offtopic:

Dan komen ze toch echt uit het stenen tijdperk
 
Xander P

Xander P

14/11/2012 11:04:41
Quote Anchor link
Zeg dat wel!
 
John D

John D

14/11/2012 11:07:24
Quote Anchor link
Stefan van den Broek op 14/11/2012 11:04:05:
Offtopic:

Dan komen ze toch echt uit het stenen tijdperk
Doen ze om te voorkomen dat er op de personal webruimte heftige php gedraaid wordt door honderden hobbyisten. Ze draaien ook geen MySQL. De oplossing is om een oud peeceetje thuis in te richten met linux, apache en MySQL en je draait je eigen test-webserver thuis. Alle adsl en cable internet is tegenwoordig snel genoeg om dit te doen.
Gewijzigd op 14/11/2012 11:09:04 door John D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.