[Emailafhandeling]Als ja == offerte is...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Luke Banning

Luke Banning

03/01/2007 15:09:00
Quote Anchor link
Hallo hallo,
Ik ben bezig met een websiteje ter promotie van de nieuwe koffiebekers van King Nederland (niet de pepermunt gasten hoor ;-))
Maar 1 van deze 3 kun je kiezen d.m.v. een radio:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Ja, ik wil dat een account manager van King Nederland contact opneemt om een afspraak te maken
  Ja, ik wil graag de uitgebreide productbrochure van King Nederland ontvangen, maar een offerte is nog niet nodig.
  Ja, ik ontvang graag direct een offerte voor de lijn producten van King Nederland!

Onder de laatste staat een lijstje met textboxen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
Koffiebeker 150cc    Jaarverbruik  stuks
Koffiebeker 180cc    Jaarverbruik stuks
Koffiebeker coffee-to-go 225cc    Jaarverbruik stuks
Deksel    Jaarverbruik stuks
Suikersticks    Jaarverbruik stuks
Creamersticks    Jaarverbruik stuks
Roerstaafdispenser    Jaarverbruik stuks

Dit word dan geë-maild
Wat ik wil is dat als "Ja, ik ontvang graag direct een offerte voor de lijn producten van King Nederland!" is geselecteerd, dat alleen dan ook al jaarvebruik van die zooi geë-maild word...
Maar hoe ga ik dit aanpakken dan?
Ik kom niet op de opzet zeg maar..
Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:30:44
 
- wes  -

- wes -

03/01/2007 15:11:00
Quote Anchor link
doe mij eerst zo'n koffiebeker dan babbelen we verder ;)
 
Luke Banning

Luke Banning

03/01/2007 15:14:00
Quote Anchor link
Haha, hier kun je er al naar kijken :)
http://king.luckyluke-services.nl/
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

03/01/2007 15:38:00
Quote Anchor link
http://gtagangsters.nl/js/test/run_functional_tests.html

Heb ik laatst gedownload voor iemand, misschien zit daar wat tussen!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

03/01/2007 15:40:00
Quote Anchor link
Eehm, select box en dan aan de hand van de uitkomst doen wat je wilt doen?

Hint; een achtergrond afbeelding van een halve mb (!) is schandalig...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Kapteijn
 
Luke Banning

Luke Banning

03/01/2007 15:47:00
Quote Anchor link
@Arjan
Dit heb ik nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if ($_POST['ja'] == contact){
    $klantwil = "Ja, ik wil dat een account manager van King Nederland met mij contact opneemt om een afspraak te maken";
}

elseif ($_POST['ja'] == offerte){
    $klantwil = "Ja, ik ontvang graag direct een offerte voor de lijn producten van King Nederland!";
        }

else {
    $klantwil = "Ja, ik wil graag de uitgebreide productbrochure van King Nederland ontvangen maar een offerte is nu nog niet nodig.";
}

?>

En als het dan offerte is moet er nog een hoop zooi bij die gemaild moet worden, ik bedoel hoe ik dát goed kan doen? Want als die dus niet geselecteerd is mag er niks gebeuren! Snappie?
Groet
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

03/01/2007 15:49:00
Quote Anchor link
switch is vaak makkelijker.
 
Luke Banning

Luke Banning

03/01/2007 16:02:00
Quote Anchor link
Doe ik de volgende keer, maar ik kan er nu helaas niks mee... ik ga zelf wel ff beetje vogelen
 
- wes  -

- wes -

03/01/2007 16:08:00
Quote Anchor link
dus eigenlijk ben je lui :) neem een bakkie koffie ^^
 
Luke Banning

Luke Banning

03/01/2007 16:10:00
Quote Anchor link
Wes ik ben niet lui ik heb er al m'n hele lunch- & 3-uur-pauze over nagedacht :)
Maarja nu is het weer cup-a-soup pauze :) Dus ga nog verder denken
 
Luke Banning

Luke Banning

03/01/2007 16:44:00
Quote Anchor link
Voor de geïntresseerden, het is opgelost, ik had zelf niet verwacht dat als ik gewoon een variabele toe zou voegen met daarin een waslijst met gegevens, dat het dan goed zou gaan qua nieuwe regels e.d., maar dat deed hij toch :)
Gewoon dit ervan gemaakt dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
elseif ($_POST['ja'] == offerte){
    $klantwil = "Ja, ik ontvang graag direct een offerte voor de lijn producten van King Nederland!

Dit heb ik besteld:
Aantal 150cc: "
.$_POST['aantal150cc']." stuks.
Aantal 180cc: "
.$_POST['aantal180cc']." stuks.
Aantal coffee-to-go (225cc): "
.$_POST['aantal225cc']." stuks.
Aantal deksels: "
.$_POST['aantaldeksels']." stuks.
Aantal suikersticks: "
.$_POST['aantalsuikersticks']." stuks.
Aantal creamersticks: "
.$_POST['aantalcreamersticks']." stuks.
Aantal roerstaafdispenser: "
.$_POST['aantalroerstaafdispenser']." stuks.
    "
;
        }

?>

En dan in de $message gewoon die variabele erin knallen ;)
Thanks for the help
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

03/01/2007 19:22:00
Quote Anchor link
Dat vind ik nog is leuk om dit ook te vermelden!
Bedankt voor de moeite :)
 
Luke Banning

Luke Banning

03/01/2007 19:47:00
Quote Anchor link
Haha, ja vind het zelf vrij irritant als mensen dan vaak zeggen "Ik weet het", terwijl er anderen zijn die het dan nog niet weten.
Maar goed, eind goed al goed :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.