encryptie uit dB decrypten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »
Eric T

Eric T

26/10/2013 17:17:33
Quote Anchor link
Vraagje...

Ik ga binnenkort/einde jaar beginnen met het maken van een customized leden
beheer- en aanmeld systeem.
Dat houdt in dat nieuwe leden zich zullen aanmelden en gegevens als bankrekening en emailadres moeten ingeven.

Nu begrijp ik dat wanneer je inlogt je gebruik kan gaan maken van encrypten en vergelijken.
Ofwel, dat pas ik dan toe op data die van geencrypt invoerveld met database wordt vergeleken.
Zeg maar: dat is toe te passen van gebruiker naar database (soort van).

Maar andersom, als je eenmaal bent ingelogd, wil ik ook dat emailadres en bankrekening zichtbaar worden
voor de gebruiker.
Echter, die twee gegevens (email/bankrek.) wil ik geencrypt in de database hebben.
Hoe pak ik het nou zo aan dat dit geencrypt opslaan weer gedecrypt kan worden en correct
weergegeven voor de gebruiker?
Het lijkt me dat ik toch niet de eerste ben die hier een oplossing voor zoekt...

Mogelijk is het heel simpel, maar ik kan het even niet bedenken.

Uiteraard zal een oplossing niet het direct decrypten zijn zo lijkt me anders heeft het nog niet zoveel zin als een hacker ooit bij de gegevens zou komen van de dB.
Maar hoe dan wel?
Wie weet raad? Of hoe gaat dit in zn algemeenheid bij grote(re) bedrijven?

Alvast dank voor feedback.

gr Eric
Gewijzigd op 26/10/2013 17:18:25 door Eric T
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 01:51:24
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

26/10/2013 17:27:07
Quote Anchor link
Eric T op 26/10/2013 17:17:33:
Maar andersom, als je eenmaal bent ingelogd, wil ik ook dat emailadres en bankrekening zichtbaar worden voor de gebruiker. Echter, die twee gegevens (email/bankrek.) wil ik ge-encrypt in de database hebben.

Waarom wil je een bankrekeningnummer opslaan in je database? En waarom moeten gebruikers hun eigen bankrekeningnummer zien; kennen ze dat zelf niet?

Wat je niet opslaat, kan nooit gestolen worden. Dat is de eerste beslissingsregel.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

26/10/2013 17:27:23
Quote Anchor link
Ik zou alleen het password coderen. De rest niet. Dat password gebruik je alleen als een gebruiker wil inloggen. Het password die de gebruiker invult en submit ga je dan ook coderen. Daarna vergelijk je de hash uit de database met de hash van het zojuist ingevulde password van het login formulier zoals je het zou vergelijken met ongecodeerde passwords
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/10/2013 17:27:31
Quote Anchor link
Ik gebruik voor elke gebruiker een eigen combinatie om mee te encrypten

Bijv. "Mijnencrypt" . userid . "BlaBla"

Zal later mn functies er eens bijpakken als ik mn laptop heb
 
Eric T

Eric T

26/10/2013 17:31:07
Quote Anchor link
Ward van der Put op 26/10/2013 17:27:07:
Wat je niet opslaat, kan nooit gestolen worden. Dat is de eerste beslissingsregel.

Ward, volledig met je eens, maar er zit natuurlijk meer achter...
Het is wel handig als de penningmeester weet wat het bankrekeningnr is :-)
Helaas moet dit dus ergens bekend zijn/worden, daar ontkom ik m.i. niet aan...



Toevoeging op 26/10/2013 17:32:10:

Frank Nietbelangrijk op 26/10/2013 17:27:23:
Ik zou alleen het password coderen. De rest niet. Dat password gebruik je alleen als een gebruiker wil inloggen. Het password die de gebruiker invult en submit ga je dan ook coderen. Daarna vergelijk je de hash uit de database met de hash van het zojuist ingevulde password van het login formulier zoals je het zou vergelijken met ongecodeerde passwords


Briljant!
Dat is het idd
Dankjewel Frank!

Toevoeging op 26/10/2013 17:33:06:

Dennis WhoCares op 26/10/2013 17:27:31:
Zal later mn functies er eens bijpakken als ik mn laptop heb


Dat mag natuurlijk altijd :-)
Dankje Dennis alvast!
 
Erwin H

Erwin H

26/10/2013 17:53:50
Quote Anchor link
Eric T op 26/10/2013 17:31:07:
Ward van der Put op 26/10/2013 17:27:07:
Wat je niet opslaat, kan nooit gestolen worden. Dat is de eerste beslissingsregel.

Ward, volledig met je eens, maar er zit natuurlijk meer achter...
Het is wel handig als de penningmeester weet wat het bankrekeningnr is :-)
Helaas moet dit dus ergens bekend zijn/worden, daar ontkom ik m.i. niet aan...

Het is ook erg handig als ik jouw creditcard gegevens zou hebben, maar ik neem aan dat jij daar de noodzaak niet van inziet. Dus, 'handig' is geen goede onderbouwing voor het opslaan van persoonsgegevens. Is het nodig?
 
Eric T

Eric T

26/10/2013 18:15:29
Quote Anchor link
Erwin H op 26/10/2013 17:53:50:
Het is ook erg handig als ik jouw creditcard gegevens zou hebben, maar ik neem aan dat jij daar de noodzaak niet van inziet. Dus, 'handig' is geen goede onderbouwing voor het opslaan van persoonsgegevens. Is het nodig?


Erwin, excuses voor mijn te vriendelijk en daarmee onduidelijk taalgebruik.
Ik zal het daarom wat zwart witter opschrijven: ja het is nodig.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

26/10/2013 18:28:34
Quote Anchor link
Het hangt er ook van af hoe "handig" de penningmeester is. Voor het verwerken van betalingen is een deels geanonimiseerd bankrekeningnummer zoals IBAN NL66 INGB **** **** 17 in combinatie met een naam van een rekeninghouder al voldoende.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

26/10/2013 19:29:34
Quote Anchor link
Ik gebruik gewoon base64_encode en base64_decode voor mijn financieel dagboek. Welke daarna nog eens gecodeerd wordt met een unieke code. Dus zelfs na het base64_decoden is het nog steeds gecodeerd.

Omdat mijn eigen database behoorlijk 'gevoelige' informatie bevat, encrypt en decrypt ik alle gegevens van de gebruikers.
Daarbij komt, elke gebruiker heeft zijn eigen 'code' om de gegevens te coderen. Dat doe ik als volgt waarbij ik mn usersessie ook gebruik, uiteraard heb ik voor ik deze functie uitvoer al gecontrolleerd of de gebruiker wel is ingelogd.. (Alleen ingelogde gebruikers hebben deze gegevens nodig)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
function encrypt($string) {
 //Gebruikersgegevens ophalen


 //De unieke key aanmaken voor het encrypten(is ook nog eens sha1() gecodeerd)
 $key = sha1('BlahMijn' . $row['user_id'] . 'uniekeEncryption' . $row['user_username'] . 'Key');
 $encrypted = '';
 for($i=0; $i<strlen($string); $i++) {
  $char = substr($string, $i, 1);
  $keychar = substr($key, ($i % strlen($key))-1, 1);
  $char = chr(ord($char)+ord($keychar));
  $encrypted.=$char;
 }
 return base64_encode($encrypted);
}

function decrypt($string) {
 $string = base64_decode($string);

 //Gebruikersgegevens ophalen


 //De unieke key aanmaken voor het decrypten
 $key = sha1('BlahMijn' . $row['user_id'] . 'uniekeEncryption' . $row['user_username'] . 'Key');
 $decrypted = '';
 for($i=0; $i<strlen($string); $i++) {
  $char = substr($string, $i, 1);
  $keychar = substr($key, ($i % strlen($key))-1, 1);
  $char = chr(ord($char)-ord($keychar));
  $decrypted.=$char;
 }
 return $decrypted;
}


Zoals je ziet is voor elke gebruiker de key waarmee encrypt en decrypt wordt anders.
(mijn gebruikersnamen kunnen mn 'bezoekers' niet veranderen, dus ik ook een vaste waarde)
Gewijzigd op 26/10/2013 19:31:00 door Dennis WhoCares
 
Eric T

Eric T

26/10/2013 20:54:35
Quote Anchor link
Dennis WhoCares op 26/10/2013 19:29:34:
Ik gebruik gewoon base64_encode en base64.....
....dus ik ook een vaste waarde)


Dennis, hartstikke bedankt! Helemaal blij hier :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.