Enter in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nathaniel

Nathaniel

30/09/2009 14:39:00
Quote Anchor link
Ik wil graag dat de ingetype berichten orgineel worden opgeslagen als ze de database in gaan.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$text2 = $_POST[text'];
mysql_query("INSERT INTO `vetstuur` (`datum`, `text`) VALUES (NOW(), '".$text2."')");


Nu als ik een tekst typ in veld "text" worden alle spaties etc. vergeten.
Hoe kan ik doen dat ze worden meegeteld?

Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 09:58:46
 
Niels K

Niels K

30/09/2009 15:04:00
Quote Anchor link
Op welk type staat je database veld?
 
- SanThe -

- SanThe -

30/09/2009 15:20:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
= "INSERT INTO vetstuur
       (datum,
         text  
        ) VALUES
       ( NOW(),
         '"
. mysql_real_escape_string($_POST['text']) . "'
        )"
;
$result = mysql_query($sql);
?>
 
Jan Willem van der Veer

Jan Willem van der Veer

30/09/2009 16:27:00
Quote Anchor link
Quote:
Nu als ik een tekst typ in veld "text" worden alle spaties etc. vergeten.
Dat is wel heel erg stug. Sowieso: de bovenstaande code kan nooit de code zijn die jij gebruikt. Want daar zit een fout in die zeker een interpreter-error moet geven.

Daarnaast is de fout uiteraard niet aan MySQL o.i.d. te wijten. Hooguit aan het feit dat je de limitatie het type wat te laag hebt (bijv. VARCHAR(20) en je voegt iets toe wat een lengte heeft van 300.

Eerder vermoed ik dat je bedoeld: ik haal de tekst weer uit de database en print het op mijn webpagina. Dan zijn opeens alle enters en spaties weg, hoe komt dat? Dan verwijs ik je door naar nl2br en iets als preg_replace('#(?<= ) #', '&nbsp;', $sTekst)...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Willem van der Veer
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/09/2009 17:19:00
Quote Anchor link
$text2 = nl2br($_POST[text']);
 
M Ypma

M Ypma

30/09/2009 17:21:00
Quote Anchor link
@Yearupie
Je wilt geen data bewerking naar html uitvoeren als je iets op gaat slaan in je database. Dat raad ik je ten sterkte af. Presentatie doe je pas na een selectie!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.