Entry point

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »
Fio na

fio na

27/07/2010 09:45:55
Quote Anchor link
Heb even een vraag wat betreft PHP OOP. Ik ben aan het proberen een eigen MVC op te zetten en dit komt al aardig op gang maar ik zit eigenlijk met het probleem dat ik niet weet waar me entry point ligt, en hoe ik dit moet maken. Ik heb een beetje ervaring met java en daar had je een functie zoals dit:
public static void main(String[] args) {

}

en daar zet je dan je eerste code in die moet worden uitgevoerd. Maar hoe maak ik zoiets met PHP? Ik heb nu dus drie classes (ModelClass, ViewClass en ControllerClass). Nu wil ik eigenlijk dat het eerste dat wordt uitgevoerd een functie is die het beginscherm toont (toonBeginScherm()) uit de ViewClass. Maar hoe krijg ik dit gedaan zonder dat er een entrypoint is?

Hoop dat de vraag een beetje duidelijk is. THX.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 22:21:49
 
Mark L

Mark L

27/07/2010 11:00:15
Quote Anchor link
Bedoel je een __construct()?
 
Fio na

fio na

27/07/2010 11:09:34
Quote Anchor link
Ik denk niet dat een constructor werkt. Stel dat ik nu dit uitvoer:
www.eensite.nl/index.php

en dan staat dit in index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
//dit is dan index.php
class IndexClass {

    function
__construct()
    {

    printHTML()
    }


    public function printHTML()
    {

        //print de formulieren

    }

}

?>


dan werkt dit niet (net geprobeerd). Hoe zorg ik ervoor dat dat wel gebeurd. In java kon je dat dus voor mekaar krijgen met
public static void main(String[] args) {

}

maar in PHP geen idee, kan er ook niks over vinden.
 
Mark L

Mark L

27/07/2010 11:13:35
Quote Anchor link
Wil je a.u.b. - zonder java-voorbeeld te gebruiken - precies uitleggen wat je wilt. Ik begrijp het namelijk niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
    function __construct()
    {

    printHTML()
    }

# Moet:
    function __construct()
    {

    $this->printHTML();
    }

?>


Bedoel je misschien dat je de functie moet aanroepen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$start
= new IndexClass();
?>
 
Fio na

fio na

27/07/2010 11:31:44
Quote Anchor link
Ik wil eigenlijk zodra iemand dus www.eenwebsite.com/index.php aanroept dat hij dan dan eigenlijk de functie printHTML(); uitvoert uit deze klasse (met de naam index.php)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
//dit is dan de classfile index.php
class IndexClass {

 function
__construct()
    {

    $this->printHTML()
    }


    public function printHTML()
    {

        echo "zit in functie printhtml";

    }

}

?>
 

27/07/2010 11:53:41
Quote Anchor link
Zo werkt het niet bij php.
Je hebt geen main, het is geen programma.
Neem nou bijvoorbeeld cakephp, die hebben een front controller die de requests afhandelt door de url naar de dispatcher te sturen, die weer de juiste controller met parameters aanroept.
 
Fio na

fio na

27/07/2010 13:46:30
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp zou ik een soort van extra php file moeten maken? Sry misschien voor mijn newbee vragen maar ik ben zo gewend aan java dat het lastig is voor mij om te begrijpen dat er geen entrypoint is :P
 

28/07/2010 11:18:40
Quote Anchor link
Ja, je kunt bijvoorbeeld dit doen in je index file.
 
Moe BE

Moe BE

28/07/2010 11:30:16
Quote Anchor link
ja, je moet dus eigenlijk een file maken die je url verkeer regelt. Dus een file die eerst je url analyseert en op basis daarvan je naar de juiste controller stuurt en daar dan de juiste method aanspreekt. Niet zo moeilijk, mss moet je eens een bestaand MVC framework zoals Kohana bekijken, gewoon om de logica even te achterhalen.
Gewijzigd op 28/07/2010 11:30:44 door Moe BE
 
Hipska BE

Hipska BE

28/07/2010 11:41:09
Quote Anchor link
Of je kan ook onderaan je class code gewoon new IndexClass(); zetten. Trouwens, het IS al een class, waarom zit dat woord dan nog eens in de klassenaam? Dit doe je toch in Java ook niet?
 
Fio na

fio na

28/07/2010 11:44:22
Quote Anchor link
Ik zit wel altijd Class in me naamgeving, dan weet ik DAT het een Class is :P. Achter abstracte klasse zet ik het ook Abstract IndexAbastract.

Heb mezelf dat gewoon altijd aangeleerd om het type file achter de klasse (of wat dan ook) te zetten. Kan geen kwaad, en vind het zelf duidelijk :P
Gewijzigd op 28/07/2010 11:48:25 door fio na
 
Hipska BE

Hipska BE

28/07/2010 11:53:55
Quote Anchor link
ikzelf gebruik ook class.mooienaam.php maar zou die class dan nooit MooieNaamClass noemen, want dat is echt van de zotte..

Als je duidelijke namen gebruikt hoef je niet bij te vermelden welk type het is.. bv. IndexController zegt genoeg toch?

$nieuwsitems en $titel en $totaalbedrag hoeven ook niet in hun benaming te hebben dat de eerste een array is de tweede een string en de derde een float of int?
 
Fio na

fio na

28/07/2010 17:02:48
Quote Anchor link
Hipska BE op 28/07/2010 11:53:55:
ikzelf gebruik ook class.mooienaam.php maar zou die class dan nooit MooieNaamClass noemen, want dat is echt van de zotte..


Hoezo is dat van... de zotte? Is toch duidelijk. Er zijn meer mensen met wie ik samenwerk die ook het type achter de naam zetten (zoals MooieNaamClass). Heb alleen nog nooit met mensen samengewerkt die PHP gebruiken :P.

Maar zoals ik zei, iedereen benaamt dingen anders en ik vindt dit handig en de mensen met wie ik werk doen het ook (in java dan :P).
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

28/07/2010 18:08:02
Quote Anchor link
Maar dat vind ik ook raar. In Java heb je alleen maar Classes. Abstract of interface is ook een class, alleen dan zonder inhoud. Daarom lijkt het mij niet logisch, om er Class achter te zetten, aangezien je het altijd een class is.


Ontopic:

Bedoel je zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
indexClass::printHTML();
?>


in php is het gebruikelijk, om de klasse eerst te initialiseren. Je maakt een object variable aan, die de functies van de klasse overneemt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
// initialiseren - __construct() wordt automatisch aangeroepen.
$start = new indexClass();

// en daarna op dit object een functie aanroepen.
$start->printHTML();

// en met het unsetten, of bij het eindigen van de pagina, wordt automatisch de __destruct() aangeroepen
?>
Gewijzigd op 28/07/2010 18:09:21 door Pieter van Linschoten
 

28/07/2010 18:53:50
Quote Anchor link
Pieter, hij wilt weten hoe zijn logica weet welke controller (c.q. class) geladen moet worden. Niet hoe een class geladen wordt :-).
 
Fio na

fio na

29/07/2010 09:06:52
Quote Anchor link
Mijn probleem is al verholpen (door een index file te maken die dingen doet :P). Thx in ieder geval.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

29/07/2010 09:24:25
Quote Anchor link
Het leukste is natuurlijk om te laten zien wat je daar doet. Dan heeft de volgende met dit probleem er ook wat aan.
 
Fio na

fio na

29/07/2010 14:02:37
Quote Anchor link
Heb dus een index.php die een controllerklasse instantieert en daar een variabele aan meegeeft. In de controller zit een constructor die een view instantieert en in die view wordt vervolgens het juiste formulier gegenereerd. En vervolgens is het gewoon Form submitten aan controller die values ophaald.

Deze values worden aan Model gegeven die daar berekeningen op uitvoert en een soort van wrapper object teruggeeft aan controller (kon ook een array zijn, maar heb er een apart object van gemaakt omdat ik nog wat extra dingen van plan ben later). De controller stuurt dit object weer terug aan de view die de output genereerd.

Dus de oplossing was gewoon een aparte index.php maken die niks anders doet dan controller instantieren. In de rest van het programma wordt die index.php niet meer aangeroepen alleen de eerste keer.

Ben nu van plan om te kijken of ik een webservice kan bouwen zodat Model die kan gebruiken. Enige nadeel van webservice is het maken van WSDL. Heb nog geen echte generator gevonden en heb geen zin om dat zelf te schrijven want ik ben lui :P
Gewijzigd op 29/07/2010 14:04:15 door fio na
 

29/07/2010 14:17:23
Quote Anchor link
Heb je maar één controller :-/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.