Ereg en preg en str

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

15/07/2012 12:18:41
Quote Anchor link
Hallo, ik ben eeyk ik ben nieuw op dit forum.
--------
ik heb een vraag over Ereg / Eregi en preg en str.

Mijn webhosting gaat vanaf volgende week naar php 5.4 en deze versie ondersteund geen ereg en eregi meer hoe kan ik de functies veranderen op mijn website?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
   $password = rand(10000,99999);
        $pws = str_replace("0","gsqwq",$password);
        $pws = str_replace("1","ssBjyq",$password);
        $pws = str_replace("2","gHiq",$password);
        $pws = str_replace("3","hWqDfA",$password);
        $pws = str_replace("4","hsqerf",$password);
        $pws = str_replace("5","Hwsawq",$password);
        $pws = str_replace("6","hSXaq",$password);
        $pws = str_replace("7","hgqYt",$password);
        $pws = str_replace("8","hAsqF",$password);
        $pws = str_replace("9","hxqSAw",$password);

Dit was eerst ereg_replace heb ik dit goed opgelost met str_replace?
of is dit juist heel erg dom?




mvg eeyk
Gewijzigd op 15/07/2012 12:35:41 door Eeyk Vd noot
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:15:58
 
Wouter J

Wouter J

15/07/2012 12:22:20
Quote Anchor link
Ja, dit heb je nu goed gedaan. Maar ik vraag me wel af wat het nut is? Bestaat $codee alleen maar uit 1 cijfer? Of is het meerdere cijfers die je moet vervangen door die letters? En wat is precies het nu hiervan?
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

15/07/2012 12:23:51
Quote Anchor link
Je kan beter dit doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
str_replace(
 array('0', '1', '2', '3', '4', '5', '6', '7', '8', '9'),
 array('gsqwq', 'etc', 'etc', 'etc', 'etc', 'etc', 'etc', 'etc', 'etc', 'etc'),
 $string,
);

?>
 
Eddy E

Eddy E

15/07/2012 12:24:17
Quote Anchor link
't is een soort codeer-script.

1234 wordt ssBjyqgHiqhWqDfAhsqerf
Een hash dus.
En terug-codeerbaar (ssBjy == 1)
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

15/07/2012 12:24:24
Quote Anchor link
Dit was gewoon een stukje code die ik als voorbeeld wilde gebruiken hier.
bedankt voor het antwoord.
Gewijzigd op 15/07/2012 12:25:23 door Eeyk Vd noot
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

15/07/2012 12:27:53
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 15/07/2012 12:24:17:
't is een soort codeer-script.

1234 wordt ssBjyqgHiqhWqDfAhsqerf
Een hash dus.
En terug-codeerbaar (ssBjy == 1)


Maar wat is het nut ervan?
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

15/07/2012 12:30:13
Quote Anchor link
het is voor het coderen van images die cijfers bevatten zo dat ze moeilijk door bots kunnen worden gelezen.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

15/07/2012 12:31:15
Quote Anchor link
Gebruik Base64
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

15/07/2012 12:38:52
Quote Anchor link
Werkt str_replace ook met als voorbeeld gebruik ik :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$database['bericht'] = str_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" target=\"\\_blank\">\\2</a>",$database['bericht']);


Str_replace was eerst Ereg_replace.
 
Wouter J

Wouter J

15/07/2012 12:43:38
Quote Anchor link
Nee, dat is met een pattern erin en dat moet je dus omzetten naar PREG. Meer informatie: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-functies/regular-expressions/520/
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

15/07/2012 12:44:59
Quote Anchor link
Nee, str_replace ondersteunt geen regular expressions
 
- SanThe -

- SanThe -

15/07/2012 12:47:13
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 15/07/2012 12:24:17:
't is een soort codeer-script.

1234 wordt ssBjyqgHiqhWqDfAhsqerf
Een hash dus.
En terug-codeerbaar (ssBjy == 1)


Bovenstaand is niet waar want $pws wordt steeds overschreven.
Indien $password 1234 zou zijn, dan wordt het eindresultaat ook 1234.
 
Eddy E

Eddy E

15/07/2012 14:04:41
Quote Anchor link
Goed gezien SanThe. Maar dat zal dan een fout zijn van de ontwerper.
Ik neem aan dat, wat ik zeg, de bedoeling is.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/07/2012 14:10:49
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 15/07/2012 14:04:41:
Ik neem aan dat, wat ik zeg, de bedoeling is.


Dat mag ik wel hopen. ;-)

Toevoeging op 15/07/2012 14:14:28:

Ik denk dat Kumkwat Trender de simpelste oplossing heeft gegeven.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.