eregi: Alleen letters, cijfers en . , _

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

11/09/2008 21:16:00
Quote Anchor link
Ik gebruik nu de volgende ereg() om gebruikersnamen te controleren op speciale tekens. Alleen ik wil ook . , en _ (punt, komma, underscore) toestaan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
eregi("[^A-Za-z0-9]", $data["username"])
?>


Alleen hoe doe ik dat? (en weet iemand nog die regular expression fact sheet?)
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:01:00
 
Rens nvt

Rens nvt

11/09/2008 21:23:00
Quote Anchor link
heej gerben,

zoek eens naar de php cheat sheet, staat op ilovejackdaniels.com geloof ik


de ereg wordt waarschijnlijk iets als [^A-Za-z0-9\._]
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

11/09/2008 21:28:00
Quote Anchor link
Bedankt, het is inderdaad \,_. (wist niet dat ie alles ging escapen na de backslasch)

.. en JackDaniels is de site die ik bedoelde ja!
 
Noppes

Noppes

11/09/2008 23:10:00
Quote Anchor link
Laat de ereg functies vallen en gebruik de preg_ functies

Wees voorbereid op de toekomst.
 
Lode

Lode

11/09/2008 23:11:00
Quote Anchor link
ereg(i) functies zijn weg in php6, daar heb je nu Perl compatible preg_ functies voor... veel meer mogenlijkheden, ondersteuning en snelheid....

http://www.php.net/preg_match

is de vervanger van ereg(i)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lode
 
DDragonz

DDragonz

11/09/2008 23:16:00
Quote Anchor link
@Lode:
Goed dat je dat zegt. Hmm wist dat nog niet en wil toch dan mijn huidige project ook in php6 werkt.
 
Douwe

Douwe

12/09/2008 07:30:00
Quote Anchor link
In preg zou je hier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
eregi("[^A-Za-z0-9\._]", $data["username"]);
?>

dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match("/[^a-z0-9\._]/i", $data["username"]);
?>

van maken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.