eregi in PHP7

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Guido van Harten

Guido van Harten

07/08/2016 11:13:43
Quote Anchor link
Ik doe verwoede pogingen om een deel van een script (ooit geschreven in een oudere PHP-versie) om te zetten in PHP7.
Het gaat mij om de functie eregi die nu vervangen is door preg_match. Ondanks de diverse help-pagina's is mij nog niet duidelijk wat ik hier fout heb staan.

De code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function check_email($in) {
  $patroon = "/^([a-z0-9_-]+\.)*[a-z0-9_-]+@([a-z0-9_-]{2,}\.)+([a-z0-9_-]{2,})$/i/";
  return preg_match($patroon, $in);
}


Deze geeft een foutmelding:
Warning: preg_match(): Unknown modifier '/'

Kan iemand mij uitleggen waarom ik deze foutmelding krijg?

Alvast bedankt.
Vriendelijke groet,
Guido
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 06:28:58
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/08/2016 11:27:03
Quote Anchor link
Laatste slash uit je reguliere expressie moet weg.

Maar je kan beter deze functie gebruiken om mailadressen qua formaat te valideren.
http://www.w3schools.com/php/func_filter_var.asp
Gewijzigd op 07/08/2016 11:31:24 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.