eregi_replace error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »
Rick steenhuis

rick steenhuis

26/01/2014 02:30:40
Quote Anchor link
ik krijg sinds kort een error: Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 112
dit is de regel 112

$this->output = eregi_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://\\2\" onclick=\"target='_blank';\">http://\\2</a>", $this->output);

en dit een stukje omringend script

$this->output = preg_replace('!\[u\](.*?)\[/u\]!', "<u>\\1</u>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[b\](.*?)\[/b\]!', "<strong>\\1</strong>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[i\](.*?)\[/i\]!', "<i>\\1</i>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[s\](.*?)\[/s\]!', "<s>\\1</s>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[sup\](.*?)\[/sup\]!', "<sup>\\1</sup>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[sub\](.*?)\[/sub\]!', "<sub>\\1</sub>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[small\](.*?)\[/small\]!', "<small>\\1</small>", $this->output);
$this->output = preg_replace("#\[color=(\#[0-9A-F]{6}|[a-z\-]+)\](.*?)\[/color\]#si", "<span class='color: \\1'>\\2</span>", $this->output);
$this->output = eregi_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://\\2\" onclick=\"target='_blank';\">http://\\2</a>", $this->output);
//$this->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);
$this->output = preg_replace("/\[url\=(.*?)\](.*?)\[\/url\]/is","<a href=\"$1\" onclick=\"target='_blank';\">$2</a>", $this->output);

$this->output = preg_replace("#([\n ])([a-z]+?)://([a-z0-9\-\.,\?!%\*_\#:;~\\&$@\/=\+]+)#i", "\\1<a href=\"\\2://\\3\" onclick=\"target='_blank';\">\\2://\\3</a>", $this->output);
$this->output = preg_replace("#([\n ])www\.([a-z0-9\-]+)\.([a-z0-9\-.\~]+)((?:/[a-z0-9\-\.,\?!%\*_\#:;~\\&$@\/=\+]*)?)#i", "\\1<a href=\"http://www.\\2.\\3\\4/\" onclick=\"target='_blank';\">www.\\2.\\3\\4</a>", $this->output);
$this->output = preg_replace("#([\n ])([a-z0-9\-_.]+?)@([\w\-]+\.([\w\-\.]+\.)?[\w]+)#i", "\\1<a href=\"mailto:\\2@\\3\">\\2@\\3</a>", $this->output);
$this->output = str_replace("
", "<hr style=\"width: 75%\" />", $this->output);
$this->output = str_replace("
", "<hr style=\"width: 75%\" />", $this->output);

if($sStatus != 1) $this->output = preg_replace("/\Afbeelding
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 00:36:36
 
Ivo P

Ivo P

26/01/2014 08:56:56
Quote Anchor link
Dat wil zeggen dat je een verouderde php functie gebruikt die bij een volgende php update zal verdwijnen.

Gebruik net als een paar regels eerder preg_replace()
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 12:03:58
Quote Anchor link
$this->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);

resulteert in: Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 113
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 12:08:36
Quote Anchor link
lijkt me sterk dat een regel met daarin de functien eregi_replace() een foutmelding over preg_replace() geeft.

De melding is wel duidelijk: een pattern staat tussen niet-alfanumerieke tekens, zoals ~, #, @ en dergelijke

preg_replace('#abc[a-z]+\d$#', '$0', $string);

Je kunt ook een slash als delimiter gebruiken, maar zeker in combinatie met html- of ubbtags waarin al / staat, en ook nog een letterlijk bedoelde [ ] die ook nog met een \ escapet worden, wordt het met een slash als delimiter al snel een oerwoud aan slashes
(immers, de / in je string zou dan ook weer escapet moeten worden)
 
Michael -

Michael -

28/01/2014 12:10:31
Quote Anchor link
Rick steenhuis op 28/01/2014 12:03:58:
$this->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);

resulteert in: Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 113

eregi_replace resulteert niet in preg_replace warning....

Maar voor het omzetten van eregi_replace naar preg_replace kijk dan eens naar deze 2 regels in je eigen code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
/$this->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);

$this->output = preg_replace("/\[url\=(.*?)\](.*?)\[\/url\]/is","<a href=\"$1\" onclick=\"target='_blank';\">$2</a>", $this->output);


Hier heb je eregi al omgezet naar preg en zie je dat het niet klakkeloos kan kopiëren, maar het wel verschild. Zie Documentatie.

Een tip: Begin met een single quote (') om te voorkomen dat je de dubbel quotes (") moet gaan escapen (\") dit maakt het een stuk leesbaarder.
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 12:12:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$this
->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);

// [url=http://phphulp.nl/]php hulp[/url]
$this->output = preg_replace("#\[url=([^\]]*)]([^\]]+)\[/url])#i",
        '<a href="$1" onclick="target=_blank">$2</a>',
            $this->output);
?>


Toevoeging op 28/01/2014 12:16:12:

#....#i expressie case-Insensitive

\[url= letterlijk een [ gevolgd door url=
([^\]]*) 0 of meer keer een karakter uit de groep tussen []: ^\] (niet een ], die weer escapet wordt)
] letterlijk een ] (immers is onmogelijk een afsluiting van een eerder geopende [ ]

etc
Gewijzigd op 28/01/2014 12:13:18 door Ivo P
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 12:16:58
Quote Anchor link
ik ben weer even opnieuw begonnen. mischien even handig te weten dat ik niet zo'n php kenner ben maar wegens omstandigheden ben ik even op mezelf aangewezen. regel 113 was er bij betrokken omdat ik de testregel eronder had gezet

dit is de oorspronkelijke regel 112

$this->output = eregi_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://\\2\" onclick=\"target='_blank';\">http://\\2</a>", $this->output);

ik had de hoop dat deze zou werken maar dat was iets te makelijk
$this->output = preg_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://\\2\" onclick=\"target='_blank';\">http://\\2</a>", $this->output);

resulteert in: Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 112
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 12:19:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
#\[url]\s*(https?://)?([^] ]+)\s*\[/url]#i


delimter #
\ letterlijk [url]
\s* 0 of meer spaties

(https?://)?
optioneel, want ?
letterlijk http:// of https:// (de s is dus ook optioneel door de ?


([^] ]+)
een serie van 1 of meer (+) tekens, niet zijnde een ] of een spatie
\s* weer 0 of meer spaties

\[/url] letterlijk

i hele verhaal case Insens
Gewijzigd op 28/01/2014 12:23:03 door Ivo P
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 12:27:34
Quote Anchor link
zit ik zo een beetje in de goede richting ? sorry voor mijn ongeschoolde onwetendheid.

$this->output = preg_replace("#\[url\][[:space:]]*)](https?://)?([^] ]+)\[/url])#i",
'<a href="$1" onclick="target=_blank">$2</a>',
$this->output);
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 12:32:12
Quote Anchor link
ik geef de voorkeur aan \s boven [:space:]

ik weet niet eens zeker of preg [:space:] wel kent.

Verder heb je nu dus nodig

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="$1$2" onclick="target=_blank">$1$2</a>


want $1 is het eerst ding tussen ( ), dus het protocol en $2 het tweede, dus "www.xyz.nl"
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 12:41:27
Quote Anchor link
sorry ik weet dat t niet de bedoeling is maar kunt u voor mij een regel maken die klopt ? want ik heb twijfels over mijn eigen kunsten mvg rick
 
Michael -

Michael -

28/01/2014 13:08:53
Quote Anchor link
Rick steenhuis op 28/01/2014 12:41:27:
sorry ik weet dat t niet de bedoeling is maar kunt u voor mij een regel maken die klopt ? want ik heb twijfels over mijn eigen kunsten mvg rick


Ivo P heeft het antwoord al gegeven. Zie ook, zoals ik al zei, de documentatie.
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 13:38:54
Quote Anchor link
dit is wat ik er van heb gemaakt

$this->output = preg_replace("#\[url\][[:space:]]*)](https?://)?([^] ]+)\[/url])#i",<a href="$1$2" onclick="target=_blank">$1$2</a>

en dit is de error

Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 112



Toevoeging op 28/01/2014 13:43:22:

en ook met \s blijft het scherm wit
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 14:09:33
Quote Anchor link
je mist na de erste comma een ', net als na de </a> en ook mis je nog daarachter een var als $this-output
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.