eregi_replace error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Rick steenhuis

rick steenhuis

26/01/2014 02:30:40
Quote Anchor link
ik krijg sinds kort een error: Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 112
dit is de regel 112

$this->output = eregi_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://\\2\" onclick=\"target='_blank';\">http://\\2</a>", $this->output);

en dit een stukje omringend script

$this->output = preg_replace('!\[u\](.*?)\[/u\]!', "<u>\\1</u>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[b\](.*?)\[/b\]!', "<strong>\\1</strong>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[i\](.*?)\[/i\]!', "<i>\\1</i>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[s\](.*?)\[/s\]!', "<s>\\1</s>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[sup\](.*?)\[/sup\]!', "<sup>\\1</sup>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[sub\](.*?)\[/sub\]!', "<sub>\\1</sub>", $this->output);
$this->output = preg_replace('!\[small\](.*?)\[/small\]!', "<small>\\1</small>", $this->output);
$this->output = preg_replace("#\[color=(\#[0-9A-F]{6}|[a-z\-]+)\](.*?)\[/color\]#si", "<span class='color: \\1'>\\2</span>", $this->output);
$this->output = eregi_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://\\2\" onclick=\"target='_blank';\">http://\\2</a>", $this->output);
//$this->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);
$this->output = preg_replace("/\[url\=(.*?)\](.*?)\[\/url\]/is","<a href=\"$1\" onclick=\"target='_blank';\">$2</a>", $this->output);

$this->output = preg_replace("#([\n ])([a-z]+?)://([a-z0-9\-\.,\?!%\*_\#:;~\\&$@\/=\+]+)#i", "\\1<a href=\"\\2://\\3\" onclick=\"target='_blank';\">\\2://\\3</a>", $this->output);
$this->output = preg_replace("#([\n ])www\.([a-z0-9\-]+)\.([a-z0-9\-.\~]+)((?:/[a-z0-9\-\.,\?!%\*_\#:;~\\&$@\/=\+]*)?)#i", "\\1<a href=\"http://www.\\2.\\3\\4/\" onclick=\"target='_blank';\">www.\\2.\\3\\4</a>", $this->output);
$this->output = preg_replace("#([\n ])([a-z0-9\-_.]+?)@([\w\-]+\.([\w\-\.]+\.)?[\w]+)#i", "\\1<a href=\"mailto:\\2@\\3\">\\2@\\3</a>", $this->output);
$this->output = str_replace("
", "<hr style=\"width: 75%\" />", $this->output);
$this->output = str_replace("
", "<hr style=\"width: 75%\" />", $this->output);

if($sStatus != 1) $this->output = preg_replace("/\Afbeelding
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:53:05
 
Ivo P

Ivo P

26/01/2014 08:56:56
Quote Anchor link
Dat wil zeggen dat je een verouderde php functie gebruikt die bij een volgende php update zal verdwijnen.

Gebruik net als een paar regels eerder preg_replace()
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 12:03:58
Quote Anchor link
$this->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);

resulteert in: Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 113
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 12:08:36
Quote Anchor link
lijkt me sterk dat een regel met daarin de functien eregi_replace() een foutmelding over preg_replace() geeft.

De melding is wel duidelijk: een pattern staat tussen niet-alfanumerieke tekens, zoals ~, #, @ en dergelijke

preg_replace('#abc[a-z]+\d$#', '$0', $string);

Je kunt ook een slash als delimiter gebruiken, maar zeker in combinatie met html- of ubbtags waarin al / staat, en ook nog een letterlijk bedoelde [ ] die ook nog met een \ escapet worden, wordt het met een slash als delimiter al snel een oerwoud aan slashes
(immers, de / in je string zou dan ook weer escapet moeten worden)
 
Michael -

Michael -

28/01/2014 12:10:31
Quote Anchor link
Rick steenhuis op 28/01/2014 12:03:58:
$this->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);

resulteert in: Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 113

eregi_replace resulteert niet in preg_replace warning....

Maar voor het omzetten van eregi_replace naar preg_replace kijk dan eens naar deze 2 regels in je eigen code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
/$this->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);

$this->output = preg_replace("/\[url\=(.*?)\](.*?)\[\/url\]/is","<a href=\"$1\" onclick=\"target='_blank';\">$2</a>", $this->output);


Hier heb je eregi al omgezet naar preg en zie je dat het niet klakkeloos kan kopiëren, maar het wel verschild. Zie Documentatie.

Een tip: Begin met een single quote (') om te voorkomen dat je de dubbel quotes (") moet gaan escapen (\") dit maakt het een stuk leesbaarder.
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 12:12:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$this
->output = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" onclick=\"target='_blank';\">\\2</a>",$this->output);

// [url=http://phphulp.nl/]php hulp[/url]
$this->output = preg_replace("#\[url=([^\]]*)]([^\]]+)\[/url])#i",
        '<a href="$1" onclick="target=_blank">$2</a>',
            $this->output);
?>


Toevoeging op 28/01/2014 12:16:12:

#....#i expressie case-Insensitive

\[url= letterlijk een [ gevolgd door url=
([^\]]*) 0 of meer keer een karakter uit de groep tussen []: ^\] (niet een ], die weer escapet wordt)
] letterlijk een ] (immers is onmogelijk een afsluiting van een eerder geopende [ ]

etc
Gewijzigd op 28/01/2014 12:13:18 door Ivo P
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 12:16:58
Quote Anchor link
ik ben weer even opnieuw begonnen. mischien even handig te weten dat ik niet zo'n php kenner ben maar wegens omstandigheden ben ik even op mezelf aangewezen. regel 113 was er bij betrokken omdat ik de testregel eronder had gezet

dit is de oorspronkelijke regel 112

$this->output = eregi_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://\\2\" onclick=\"target='_blank';\">http://\\2</a>", $this->output);

ik had de hoop dat deze zou werken maar dat was iets te makelijk
$this->output = preg_replace("\[url\][[:space:]]*(http://)?([^\\[]*)[[:space:]]*\[/url\]", "<a href=\"http://\\2\" onclick=\"target='_blank';\">http://\\2</a>", $this->output);

resulteert in: Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 112
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 12:19:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
#\[url]\s*(https?://)?([^] ]+)\s*\[/url]#i


delimter #
\ letterlijk [url]
\s* 0 of meer spaties

(https?://)?
optioneel, want ?
letterlijk http:// of https:// (de s is dus ook optioneel door de ?


([^] ]+)
een serie van 1 of meer (+) tekens, niet zijnde een ] of een spatie
\s* weer 0 of meer spaties

\[/url] letterlijk

i hele verhaal case Insens
Gewijzigd op 28/01/2014 12:23:03 door Ivo P
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 12:27:34
Quote Anchor link
zit ik zo een beetje in de goede richting ? sorry voor mijn ongeschoolde onwetendheid.

$this->output = preg_replace("#\[url\][[:space:]]*)](https?://)?([^] ]+)\[/url])#i",
'<a href="$1" onclick="target=_blank">$2</a>',
$this->output);
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 12:32:12
Quote Anchor link
ik geef de voorkeur aan \s boven [:space:]

ik weet niet eens zeker of preg [:space:] wel kent.

Verder heb je nu dus nodig

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="$1$2" onclick="target=_blank">$1$2</a>


want $1 is het eerst ding tussen ( ), dus het protocol en $2 het tweede, dus "www.xyz.nl"
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 12:41:27
Quote Anchor link
sorry ik weet dat t niet de bedoeling is maar kunt u voor mij een regel maken die klopt ? want ik heb twijfels over mijn eigen kunsten mvg rick
 
Michael -

Michael -

28/01/2014 13:08:53
Quote Anchor link
Rick steenhuis op 28/01/2014 12:41:27:
sorry ik weet dat t niet de bedoeling is maar kunt u voor mij een regel maken die klopt ? want ik heb twijfels over mijn eigen kunsten mvg rick


Ivo P heeft het antwoord al gegeven. Zie ook, zoals ik al zei, de documentatie.
 
Rick steenhuis

rick steenhuis

28/01/2014 13:38:54
Quote Anchor link
dit is wat ik er van heb gemaakt

$this->output = preg_replace("#\[url\][[:space:]]*)](https?://)?([^] ]+)\[/url])#i",<a href="$1$2" onclick="target=_blank">$1$2</a>

en dit is de error

Parse error: syntax error, unexpected '<' in /home/zeewaterforum.biz/public_html/prof/classes/ubb.php on line 112



Toevoeging op 28/01/2014 13:43:22:

en ook met \s blijft het scherm wit
 
Ivo P

Ivo P

28/01/2014 14:09:33
Quote Anchor link
je mist na de erste comma een ', net als na de </a> en ook mis je nog daarachter een var als $this-output
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.