Erg lange en grote echo's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan Weck

Stefan Weck

01/09/2010 20:57:34
Quote Anchor link
Hallo mede PHP-ers.
Ik heb een vraagje, ik heb een if else statement om te kijken of een artikel zichtbaar is, en of hij niet in de trashbin staat. Maar nu komt het probleem. Ik moet telkens heel grote stukken HTML echo'en daartussen.
Er zal vast wel een logischere en makkelijkere oplossing hiervoor zijn, maar ik heb geen idee.

Hier mijn code :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
if( $news_visible == 1 && $news_trashbin == 0 ){
            // Wel visible en niet in de trashbin
            echo "<p class='news_content'>{$Data_News['News_Id']}.
                <a href='http://link.nl/news_comments.php?id={$news_id}'>{$Data_News['News_Title']} </a>
                <a href='trashbin.php?trash=trashbin&amp;id=$news_id'>
                <img src='IMG/trashbin.png' width='14' height='19' alt='trashbin' /> </a>
                <a href='edit_news.php?id=$news_id'> <img src='IMG/edit.png' width='15' height='19' alt='edit' /> </a></p>";
        } elseif ( $news_visible == 1 && $news_trashbin == 1 ){
            // Wel visible maar ook in de trashbin
            echo "<p class='news_content_trashed'>{$Data_News['News_Id']}.
                <a href='http://link.nl/news_comments.php?id={$news_id}'>{$Data_News['News_Title']} </a>
                - Trashed<a href='trashbin.php?trash=restore&amp;id=$news_id'>
                <img src='IMG/restore.png' width='15' height='19' alt='restore' /> </a>
                <a href='edit_news.php?id=$news_id'> <img src='IMG/edit.png' width='15' height='19' alt='edit' /> </a></p>";
    }elseif ( $news_visible == 0 && $news_trashbin == 0 ){
            // Niet visible en niet in de trashbin
            echo "<p class='news_content_invisible'>{$Data_News['News_Id']}.
                <a href='http://link.nl/news_comments.php?id={$news_id}'>{$Data_News['News_Title']} </a>
                - Invisible<a href='trashbin.php?trash=trashbin&amp;id=$news_id'>
                <img src='IMG/trashbin.png' width='14' height='19' alt='trashbin' /> </a>
                <a href='edit_news.php?id=$news_id'> <img src='IMG/edit.png' width='15' height='19' alt='edit' /> </a></p>";
    }else{
            // In de trashbin en invisible
            echo "<p class='news_content'>{$Data_News['News_Id']}.
                <a href='http://link.nl/news_comments.php?id={$news_id}'>{$Data_News['News_Title']} </a>
                - Invisible and Trashed <a href='trashbin.php?trash=restore&amp;id=$news_id'>
                <img src='IMG/restore.png' width='15' height='19' alt='restore' /> </a>
                <a href='edit_news.php?id=$news_id'> <img src='IMG/edit.png' width='15' height='19' alt='edit' /> </a></p>";
    }
    }
Gewijzigd op 01/09/2010 21:01:34 door Stefan Weck
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 04:08:18
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

01/09/2010 20:59:11
Quote Anchor link
Gewoon zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($blaat == "blaat") {
?>

hier alle content
<?php } ?>
Gewijzigd op 01/09/2010 20:59:32 door Wouter De Schuyter
 
- Raoul -

- Raoul -

01/09/2010 21:00:12
Quote Anchor link
Zet je code 's tussen tags aub.
Ook moet je variablen BUITEN de quotes laten.
 
Stefan Weck

Stefan Weck

01/09/2010 21:03:17
Quote Anchor link
Internet Verslaafde op 01/09/2010 21:00:12:
Zet je code 's tussen tags aub.
Ook moet je variablen BUITEN de quotes laten.


Hoe bedoel je? Moet ik daar de echo 'stoppen', en een aparte lijn voor die variabele neerzetten?
 
- Raoul -

- Raoul -

01/09/2010 21:08:33
Quote Anchor link
Stefan Weck op 01/09/2010 21:03:17:
Internet Verslaafde op 01/09/2010 21:00:12:
Zet je code 's tussen tags aub.
Ook moet je variablen BUITEN de quotes laten.


Hoe bedoel je? Moet ik daar de echo 'stoppen', en een aparte lijn voor die variabele neerzetten?


Neen, zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$iets
= "PHP";
$naam = "Raoul";
echo "Hoi deze site is gescript in ".$iets." en mijn naam is ".$naam."<br />";
?>
Gewijzigd op 01/09/2010 21:09:00 door - Raoul -
 
Stefan Weck

Stefan Weck

01/09/2010 21:09:24
Quote Anchor link
Paradox - op 01/09/2010 20:59:11:
Gewoon zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($blaat == "blaat") {
?>

hier alle content
<?php } ?>


Ah, zo simpel eigenlijk weer.
Merci!
 
- Raoul -

- Raoul -

01/09/2010 21:16:30
Quote Anchor link
Vergeet niet je variablen buiten quotes te halen! Belangrijk!!
 
Stefan Weck

Stefan Weck

01/09/2010 21:24:42
Quote Anchor link
Internet Verslaafde op 01/09/2010 21:16:30:
Vergeet niet je variablen buiten quotes te halen! Belangrijk!!


Zo beter? Want ik begrijp je nog niet helemaal :)
Alvast bedankt weer voor je hulp!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
        <?php $news_id = $Data_News['News_Id'];
        $news_title = $Data_News['News_Title']; ?>

        
        <p class='news_content'><?php echo $news_id; ?>
        <a href='http://stefanweck.nl/news_comments.php?id={$news_id}'><?php echo $news_title; ?></a>
 
Gewijzigd op 01/09/2010 21:27:33 door Stefan Weck
 
- Raoul -

- Raoul -

01/09/2010 21:28:28
Quote Anchor link
Ja zo kan je het doen maar ook als je echo gebruikt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$blaat
= "muis";

echo "Piep.. ik ben een ".$blaat."..";

?>
 
Stefan Weck

Stefan Weck

01/09/2010 21:31:20
Quote Anchor link
Internet Verslaafde op 01/09/2010 21:28:28:
Ja zo kan je het doen maar ook als je echo gebruikt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$blaat
= "muis";

echo "Piep.. ik ben een ".$blaat."..";

?>


Wat deed ik eerst verkeerd dan?
In mijn eerste code zie ik geen fout. En wat is het risico anders?
Ben nog niet erg lang bezig met PHP, maar wil wel leren schoon te coderen. Dus nogmaals bedankt!
Gewijzigd op 01/09/2010 21:32:12 door Stefan Weck
 
- Raoul -

- Raoul -

01/09/2010 21:33:26
Quote Anchor link
Je hebt in je eerste code variabelen zo gebruikt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$blaat
= "test";
echo "blaat {$blaat}";

?>


Dit is niet aan te raden en het is ook niet net.
Kijk eens hier:
http://wiki.phpfreakz.nl/Variabelen_buiten_quotes
 
Stefan Weck

Stefan Weck

01/09/2010 21:47:04
Quote Anchor link
Ik snap m nu :) Bedankt voor je hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.