ERROR 1046 (3D000): No database selected.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

NiVin

niVin

10/05/2008 22:55:00
Quote Anchor link
Zoals mn onderwerp title al zegt ik krijg ik deze error:

ERROR 1046 (3D000): No database selected.

Ik werk met xampp en probeer basic scriptjes uit in de command-line.
volgende mysql genereerd de error(voorbeeld uit een boek):

mysql> CREATE TABLE grocery_inventory(
-> id INT NOT NULL PRIMARY KEY AUTO_INCREMENT,
-> item_name VARCHAR (50) NOT NULL,
-> item_desc TEXT,
-> item_price FLOAT NOT NULL,
-> curr_qty INT NOT NULL
-> );

Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:11:43
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/05/2008 22:58:00
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

10/05/2008 22:59:00
Quote Anchor link
Heb je wel USE gebruikt?
 
NiVin

niVin

10/05/2008 23:09:00
Quote Anchor link
nee??

Ik heb iig nergens een DB aangemaakt..

Lijkt me wel logisch dat te doen, alleen in het boek waaruit ik nu werk doen ze dat niet. Misschien moet ik dat eerst via phpmyadmin doen..?
 
NiVin

niVin

10/05/2008 23:11:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie

Graag advies, google kan ik nog zelf ook wel bedenken!!
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

10/05/2008 23:31:00
Quote Anchor link
Vincent schreef op 10.05.2008 23:11:
@PHP Newbie

Graag advies, google kan ik nog zelf ook wel bedenken!!


Waarom doe je dat dan niet? De error is duidelijk. Je hebt geen database geselecteerd kijk eens in de mysql handleiding hoe je dat moet doen vanaf de "command line"
 
W W

W W

10/05/2008 23:33:00
Quote Anchor link
Vincent schreef op 10.05.2008 23:09:
Ik heb iig nergens een DB aangemaakt..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door W W
 
NiVin

niVin

10/05/2008 23:53:00
Quote Anchor link
use databasenaam is de oplossing. (had in phpmyadmin de db al gemaakt)
 
Danny K

Danny K

10/05/2008 23:53:00
Quote Anchor link
waarschijnlijk werkt voor jou: mysql_select_db('joudatabasenaampje');
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

10/05/2008 23:58:00
Quote Anchor link
Danny schreef op 10.05.2008 23:53:
waarschijnlijk werkt voor jou: mysql_select_db('joudatabasenaampje');


Dat is voor PHP... We doen het nu via CMD = COMMAND
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Danny K

Danny K

11/05/2008 00:00:00
Quote Anchor link
oja, sorry. Het is laat he ;-) Niet goed gelezen dus.
 
NiVin

niVin

11/05/2008 00:19:00
Quote Anchor link
NP .. is ook handig!
Danny schreef op 11.05.2008 00:00:
oja, sorry. Het is laat he ;-) Niet goed gelezen dus.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door niVin
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

11/05/2008 00:20:00
Quote Anchor link
laat maar.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.