Error bij registratie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John De Zon

John De Zon

16/07/2014 15:13:48
Quote Anchor link
Hallo, bij mijn spel kan je starten maar buiten de gewone registratie moet je ook een spel registratie doen maar deze werkte raar genoeg niet. Terwijl de gewone installatie gewoon werkt.
Ik krijg steeds de melding: Er is een MySQL fout opgetreden bij het gebruiken van BUSINESS LIFE. Contacteer ons of probeer het opnieuw.

Mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
error_reporting('NOTICE');

include 'config/mysql.php';

$avatar = $_POST['avatar'];
$bedrijfsnaam = $_POST['bedrijfsnaam'];
$stadsnaam = $_POST['stadsnaam'];

$business_query = "INSERT INTO business_life VALUES ('$userName','$avatar','$bedrijf','$stad_naam')" or die(mysqli_error);

$errors = array();

if (empty($stadsnaam)) {
        $errors[] = 'Je moet een stadsnaam kiezen!';
    }

    
if (empty($bedrijfsnaam)) {
        $errors[] = 'Je moet een bedrijfsnaam kiezen!';
    }

    
if (empty($avatar)) {
        $errors[] = 'Je avatar moet wel gekozen worden!';
    }

    
if ($errors==true) {
        foreach ($errors as $error) {
            echo $error.'<br />';
        }
    }
else {
        mysql_query($business_query);
        if(!mysql_error())
        {

            echo 'Wow! Je hebt het volledige installatie proces al doorlopen! Je bent klaar om te starten met spelen! We sturen je door!';
            $userName = $_SESSION['userName'];
            $business_query_ready = "UPDATE logins SET business_life='1' WHERE userName='$userName' LIMIT 1";
        }

        else
        {
            echo 'Er is een MySQL fout opgetreden bij het gebruiken van BUSINESS LIFE. Contacteer ons of probeer het opnieuw.';
        }
    }

    
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:20:34
 
Erwin H

Erwin H

16/07/2014 15:28:49
Quote Anchor link
Over het algemeen is het een slechte gewoonte om de kolommen weg te laten bij een insert query. In de eerste plaats omdat je dan altijd de values in precies de juiste volgorde moet hebben (weet je die op zeker moment nog wel) en in de tweede plaats omdat je ook precies het juiste aantal values moet hebben. Ontbreekt er een value dan mislukt je query. Dat kan dus ook op later moment zijn, als je eens een wijs besluit neemt om er bijvoorbeeld een id veld aan toe te voegen.

Probleem hier is gok ik het tweede, je hebt meer kolommen in je tabel dan dat je values meegeeft.
 
John De Zon

John De Zon

16/07/2014 15:30:38
Quote Anchor link
Klopt niet ik heb 4 values en 4 kolommen
 
Erwin H

Erwin H

16/07/2014 15:34:32
Quote Anchor link
Dan wordt het tijd om de error melding gewoon eens te bekijken, daar zijn die dingen voor (en dan heb ik het natuurlijk niet over de tekst die jezelf aanmaakt voor de gebruiker).

P.S. ik hoop wel dat je het advies uit bovenstaande post hebt begrepen en toe zal passen.
Gewijzigd op 16/07/2014 15:34:48 door Erwin H
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2014 15:41:42
Quote Anchor link
- Plus dat SQL-injection mogelijk is (en dat Jeanne 'd Arc zichzelf niet aan kan melden)
- En een niet uitgevoerde query op lijn 36
- Verder lijkt het mij logischer dat je op lijn 26 kijken naar count($errors) en of deze groter is dan 0.
 
John De Zon

John De Zon

16/07/2014 16:54:58
Quote Anchor link
Code na enkele aanpassingen (kolommen ben ik nog mee bezig):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

include 'config/mysql.php';

$avatar = $_POST['avatar'];
$bedrijfsnaam = $_POST['bedrijfsnaam'];
$stadsnaam = $_POST['stadsnaam'];

$business_query = "INSERT INTO business_life VALUES ('$userName','$avatar','$bedrijf','$stad_naam')" or die(mysqli_error);

$errors = array();

if (empty($stadsnaam)) {
        $errors[] = 'Je moet een stadsnaam kiezen!';
    }

    
if (empty($bedrijfsnaam)) {
        $errors[] = 'Je moet een bedrijfsnaam kiezen!';
    }

    
if (empty($avatar)) {
        $errors[] = 'Je avatar moet wel gekozen worden!';
    }

    
if ($errors==true) {
        foreach ($errors as $error) {
            echo $error.'<br />';
        }
    }
else {
        mysql_query($business_query);
        if(!mysql_error())
        {

            echo 'Wow! Je hebt het volledige installatie proces al doorlopen! Je bent klaar om te starten met spelen! We sturen je door!';
            $userName = $_SESSION['userName'];
            $business_query_ready = "UPDATE logins SET business_life='1' WHERE userName='$userName' LIMIT 1";
            mysql_query($business_query_ready);
            if(!mysql_error()) {
                echo '';
            }
else {
                echo 'Er is een probleem met business_life in logins! Contacteer [email protected]!';
            }
        }

        else
        {
            echo 'Er is een MySQL fout opgetreden bij het gebruiken van BUSINESS LIFE. Contacteer ons of probeer het opnieuw.';
        }
    }

    
?>


Errors:

Warning: include(config/mysql.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/u837763209/public_html/config/func_install_business_life.php on line 5

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'config/mysql.php' for inclusion (include_path='.:/opt/php-5.3/pear') in /home/u837763209/public_html/config/func_install_business_life.php on line 5

Notice: Undefined variable: userName in /home/u837763209/public_html/config/func_install_business_life.php on line 11

Notice: Undefined variable: bedrijf in /home/u837763209/public_html/config/func_install_business_life.php on line 11

Notice: Undefined variable: stad_naam in /home/u837763209/public_html/config/func_install_business_life.php on line 11

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'root'@'10.2.1.4' (using password: NO) in /home/u837763209/public_html/config/func_install_business_life.php on line 32

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/u837763209/public_html/config/func_install_business_life.php on line 32
Er is een MySQL fout opgetreden bij het gebruiken van BUSINESS LIFE. Contacteer ons of probeer het opnieuw.
Gewijzigd op 16/07/2014 16:56:16 door John De Zon
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2014 17:01:27
Quote Anchor link
Ik zou het op prijs stellen als je eerst het topic eens doorlas en wat met de gegeven feedback doet.
Mijn feedback laat je blijkbaar gewoon links liggen, wat ik erg jammer vind.

Verder kan je de foutmeldingen wel vertalen. Dus probeer ze zelf eens op te lossen i.p.v. ze hier te posten met je code.
Gewijzigd op 16/07/2014 17:02:02 door - Ariën -
 
John De Zon

John De Zon

16/07/2014 17:30:38
Quote Anchor link
Deze snap ik totaal niet!!!!!! Warning: include(config/mysql.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/u837763209/public_html/config/func_install_business_life.php on line 5

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'config/mysql.php' for inclusion (include_path='.:/opt/php-5.3/pear') in /home/u837763209/public_html/config/func_install_business_life.php on line 5
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2014 17:36:06
Quote Anchor link
'config/mysql.php bestaat niet in de map waaruit je werkt.

je kan wel een / aan het begin zetten van het pad.
Gewijzigd op 16/07/2014 17:36:44 door - Ariën -
 
John De Zon

John De Zon

16/07/2014 17:38:41
Quote Anchor link
Dit klopt niet hij is aanwezig!
 
Erwin H

Erwin H

16/07/2014 17:42:11
Quote Anchor link
Ja en nee....
Als /home/u837763209/public_html/config/mysql.php bestaat dan klopt jouw opmerking wel, maar php denkt zo te zien dat het bestand /home/u837763209/public_html/config/config/mysql.php is, en dat bestaat dan waarschijnlijk niet.
 
John De Zon

John De Zon

16/07/2014 22:02:03
Quote Anchor link
ja ik moest mysql.php gebruiken in plaats van config/mysql.php dank je voor alle snelle reactie's!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.